sizce idam yasası gelir mi? gelmeli mi?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
mitinglerde idam idam diye sloganlar atılınca cumhurbaşkanı da "ben peşinen onadım" diyor sürekli ve çok da iddalı? bana pek gerçekçi ve uygulanabilir gelmiyor. yani içerideki darbe kalkışmacılarına idam gelir mi? bildiğiniz gibi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de idamı hak eden bir çok kan emici yarasa var.

Bilemiyorum, sadece belirli kalkışmalarda (darbe vs.) yapılabilir.

Tez kellesi vurula diyebileceğimiz tipler çoğaldı elbette ama geleceğini sanmıyorum

gelse bile bundan sonraki suçlar için geçerli olur darbecileri kapsamaz deniyor. sonuçta idam darbeciler için gündeme geldi ve koskoca reisi cumhur da bunu biliyodur heralde? kılıfına mı uyduracaklar yoksa milleti mi avutuyorlar dersiniz?

İdam olmamalı, ceza olarak 2 metre karelik karanlık bir odaya atacaksın içerisinde sadece lavabo ve tuvalet olacak, sabah öğle akşam köpek maması vereceksin al sana mis gibi ceza! İdam da neymiş tamamen kurtuluş.

İdam olmamalı, ceza olarak 2 metre karelik karanlık bir odaya atacaksın içerisinde sadece lavabo ve tuvalet olacak, sabah öğle akşam köpek maması vereceksin al sana mis gibi ceza! İdam da neymiş tamamen kurtuluş.

Hacım geçenlerde aleyna paylaşmıştı sanırım, tek kişilik hücrelerden falan bahsediyordu. gerçekten idamdan daha sağlam bir ceza olurdu. aslında şu an bu idam söylentilerinin kulaklarına gitmesi bile psikolojik açıdan çok ciddi derin yaralar bırakabilecek bir olay

Hacım geçenlerde aleyna paylaşmıştı sanırım, tek kişilik hücrelerden falan bahsediyordu. gerçekten idamdan daha sağlam bir ceza olurdu. aslında şu an bu idam söylentilerinin kulaklarına gitmesi bile psikolojik açıdan çok ciddi derin yaralar bırakabilecek bir olay

Ne olursa olsun idamdan yana değilim ben dediğim gibi kardeşim, atacaksın 2 metrekarelik karanlık bir hücreye içerisinde 1 tane lavabo 1 tane tuvalet olacak kendi pisliğinde yaşayacak öyle, 3 öğün de vereceksin köpek mamasını bundan güzel ceza olmaz. İdam tamamiyle bir kurtuluş olur.

Mesela ergenekon ve balyoz soruşturmalarından neredeyse tamamı iftira olduğu kumpas olduğu ortaya çıktı. Yasa olsaydı sonları fenaydı, bunun dengesini kurabilceklerse özellikle vatan hainleri ve tecavüzcüler sallandırılmalı diye düşünüyorum.

gelse bile bundan sonraki suçlar için geçerli olur darbecileri kapsamaz deniyor. sonuçta idam darbeciler için gündeme geldi ve koskoca reisi cumhur da bunu biliyodur heralde? kılıfına mı uyduracaklar yoksa milleti mi avutuyorlar dersiniz?

Tabiki avutuyorlar. Olaylar ilk olduğu vakit Yıldırım,anayasamızda idam yok gelmeyecek demişti bir röportajında. Şu bir gerçek ki idam sözü verip tutmazlarsa bu halk bir daha zor güvenir hükümete.

Tabiki avutuyorlar. Olaylar ilk olduğu vakit Yıldırım,anayasamızda idam yok gelmeyecek demişti bir röportajında. Şu bir gerçek ki idam sözü verip tutmazlarsa bu halk bir daha zor güvenir hükümete.

ben de ihtimal vermiyorum da tayyip erdoğan çok iddalı konuşuyor

edit: bu iddalı konuşmalar da arkasından bir sürü düşünceleri beraberinde getiriyor akıllara. ülke olarak korkulu rüyalar görmeye başladık

İdam gelmez gelemez ilk gidecek kişi belli apo, tayyip oy kaybedeceğini bildiği için getirmez.

Bu memleketin ekmeğini yeyip bu memlekete ihanet edenlere hücrede bile olsa ekmek yedirmeye devam etmek yanlış olur. Bu insanlar infaz edilmeli. Hem bana mermi atacak, hem de hücre cezası iyidir diye avunacağım öyle mi? Onun için harcanan günlük yemek ve elektrik fakire fukaraya gitsin daha iyi. Hani bazen Somali gibi ülkelere yardım götürülürken "bizim ülkemizde fakir mi kalmadı sanki" diyoruz ya işte. Hadi bunu şimdi samimiyetle söyleyelim, hükümet düşmanlığı için değil. İhaneti kesinleşmiş olanların ipe götürülmesi gerekir.

Biz de ön cephedeydik. Her şeyi gördük, yaşadık, fotoğrafladık. Mermilerden biri bize de gelebilirdi. Ölüm, bazılarımız için gerçekten kolay, hiç sorun değil. Ama bedavaya ölmek yok artık. Onlar ölsün lan, biz niye ölüyoruz? Daha çok işimiz var, daha dur...

Siyasi anlamda hayır, gelmemeli. Çünkü bizde hukuk sisteminin tam oturduğunu düşünmüyorum. Karışık bir dönemden geçiyoruz ayrıca. Kimin, ne zaman , hangi gerekçeyle vatan haini olacağını öngöremiyorum. Örneğin idam cezası olsaydı Ergenekon davasından yargılanan askerler bugün hayatta olmayacaktı.

Evet daha fazla demokrasi.

13925783_1071808042914746_366285821139731357_o.jpg

yüz kızartıcı suçlar için ve hainlikler için çıkmasını istiyorum net olmalı yani

İdam gelmeli falan diyenlere hukuk anlatacak değilim, o yüzden makul olabilecek insanlarla bu konuda istişare etmek istiyorum. Hocam öncelikle idam gelmesin, 'hukuk sınırları içerisinde' ağırlaştırılmış müebbet uygulansın belli suçlar için diyenlerdenim ben de. Ama senin dediğin de olmaz, olamaz. Çünkü insan hakları diye bir şey var. Uluslararası hukuku geçtim, hukuk dediğimiz kavramın üzerine kurulduğu normların tamamına aykırı bu dediğin uygulama. Biri kalkıp "Bunlar insan değil ki hakkı olsun!!" gibi şovmen cümleleri kurabilir diye baştan söyleyeyim, kimse kusura bakmasın birileri öyle iddia ediyor diye o kişi 'insanlıktan' çıkmıyor. Hitler de insandı, Ted Bundy de insandı ve insan haklarının tamamı onlar için de geçerli. Yani iki metrekarelik hücrede 'köpek maması' ile beslemek asıl suçtan daha vahim bir suça meyletmek demek. İnsan haklarını bertaraf etmeyi meşrulaştırmak demek.

Gelmez, apo duruyor

Gelmez bence de ama bu sebeple değil. Çünkü gelse dahi Öcalan için uygulanamaz çünkü hukuk der ki kanunda değişiklik geriye doğru sadece lehe yürür, aleyhe değil. Yani şöyle açıklayayım, siz bir cinayet işlediğinizde o suçun cezası 20 yıl ise ve hüküm giymişseniz; ilerleyen zamanda bu suçun cezası 50 yıl olursa sizi etkilemez, ama 5 yıla inerse sizin infaz süreniz de değişir.

İdam cezasını isteyenlerdenim ama tam bağımsız yargı ile ( bu da hayal maalesef )

tecavüze uğrayan küçük bir kızın bağırmadığından dolayı mahkemede nerdeyse suçlu ilan edilebileceği bir ülkede idam serbestliği , bazı istemedikleri sırf onlar için yanlış olan insanları bir suç uydurup öldürülmesine sebeb olucak kadar dezavantaj bir durum üreticektir eminim , tıpkı

nasılsa okuyup araştırmayan ve düşünmeyen bir kitlenin olduğu ülkemizde artık her suçun fetoya atılabilmesinin ve bazı karanlık işlerin arkasında fetonun olabileceği algısı millete kolayca empoze edilebileceği gibi gerçeklere dezavantaj onlara ise full avantaj sağlayabileceği gibi...

Geri