Sizce HDP, terör örgütümüdür?

Konu sahibi son olarak 3448 gün önce görüldü
PKK terör örgütünün siyasi kanadıdır.
Onlar silahlı bunlar siyasi savaşıyor.
Amaç aynı ..

Değil sanıyorlardı, birçok saf o partiye oy verdi.
Yeni seçimlerde tablo aynı olursa güneydoğuda büyük savaş çıkar.

Alınan kararların çoğu ülkede barışı sağlamak şehit sayısını bitirmekti sakın bunu diri diri insan öldüren katil pkk nın yaptkları ile karıştırmayın bu ülkede terör hiç bitmedi çözüm yolu aramakla katilleri eş değer görmekten vazgeçin.

Anketin amacı açık insanları kategorize edip fişlemek, vakti zamanında da bunu yapan başka bir zat vardı bu forumda. Allah var mı? vs gibi konular açardı.

Arkadaşım sen KONDA 'nın , A&G' nin sahibi misin? Kıçı kırık bir yerde anket yapmanın amacı nedir, sana sağlayacağı kazanım nedir?

Kaldı ki böyle soru mu olur? Bu ülkede legal olarak faaliyet yürüten bir partiyi terör ile itham etmek anayasal bir suçtur. Bu ülkenin anayasasına bağlı bir vatandaş olarak bu ülkenin legal bir partisine terör örgütü diyemem.

Basit anlam kaydırmaları bunlar. Kolay gelsin.

Değildir.

İşin tuhafi oy veren terörist ilan edip oyumu vermemiş olmama rağmen bana da oy verdin hesabını ver muamelesi cekiyorlar iste o zaman keşke oy verseydim diyorum :)))

Zannediyorum ki HDP'ye oy vermeyenler, HDP'ye oy verenleri neye oy verdiğini bilmediğini zannediyor. Bir de bu da yetmez gibi saf olmakla itham ediliyor.

HDP'nin tabanı diğer 3 partinin tabanından daha siyasaldır. Siyasi yaşamları 4 yılda bir oy vermekten ibaret değildir ve siyaset, diğer partilerin tabanına göre günlük yaşamlarında daha fazla yer kaplamaktadır. Bulundukları coğrafyanın etkisi olsun, oy veren kesimin kimliğinin etkisi olsun yada sınıfsal gerekçelerin etkisi olsun... daha siyasaldır. Bu benim kendi izlenimim. Dolayısıyla HDP seçmeni; PKK ve HDP arasında nasıl bir bağ olduğunu da gayet iyi biliyorlar.

''Bir tek ben biliyorum'' şeklinde yaptığınız cakalar, insanları aptal yerine koymalarla belki iç dünyanızda bir ferahlama yaratabilirsiniz. Ama gerçek, gerçektir. Gerçek, gözünüzü kapatsanız dahi değişmeyendir.

Ben HDP seçmeni değilim, oy da vermedim, siyasi kimliğim gereği vermeyi de düşünmüyorum ama vermemiş olmam onları olduklarından farklı göstermeye çalışmamı gerektirmiyor.

Velhasıl kelam; HDP resmi olarak terör örgütü değildir. Türkiye hukuk sisteminde, Siyasi Partiler Kanunu'nun gereklilikleri doğrultusunda kurulmuş, bu kanunlar doğrultusunda seçime girmiş, milletvekili çıkartmış, halkın önemli bir kesiminin desteğini almış bir partidir. PKK ile resmi olarak bağları olmasa da dolaylı olarak iletişimleri - bağları vardır. Bunu bilmek için de alim olmak gerekmiyor.

dünyadaki pkk benzeri her terörist örgütün, bulunduğu ülkede siyasi kanadı mevcuttur.

bu konuyu araştıran bir insanın bunu bilmemesi için beyinini aldırmış olması gerekir!

Ankette şık yok ben ekleyeyim

1) Kesinlikle terör örgütüdur.

PKK terör örgütünün üst kademesinde yer alan Cemil Bayık diyor ki ; " Nasıl ki geçmişte mücadeleye destek oldular. Mücadele onların desteği ile günümüze kadar geldi. Günümüzde de HDP'ye oy vererek bu sorumluluklarını yerine getireceklerdir. Çünkü verdikleri emek artık meyvelerini veriyor. "

Cevap olsun anketine.

son iki genel seçimde de mhp'den çok milletvekili çıkaran türkiye partisidir. 7 haziran'da "barajı aşamaz" denilen parti, 1 kasımda barajı aşınca "başarısız" adlediliyorsa bu kısa süreç içerisinde algıları bile değiştirebilecek kadar başarılı bir siyaset yapmıştır.

Bu partiye atan teroristtir.

Profil mesajlarini goremiyorum kör oldum. :p

anket yok ama yinede fikrimi beyan edeyim...
yandaş olduğu kesin ama terör örgütümü bilemiyorum(!)

Saçmalamayın ya artık saçmalamanın dibine vurdunuz bunlar nasıl konular böyle ehehehe :)

Geri