Zannediyorum ki HDP'ye oy vermeyenler, HDP'ye oy verenleri neye oy verdiğini bilmediğini zannediyor. Bir de bu da yetmez gibi saf olmakla itham ediliyor.
HDP'nin tabanı diğer 3 partinin tabanından daha siyasaldır. Siyasi yaşamları 4 yılda bir oy vermekten ibaret değildir ve siyaset, diğer partilerin tabanına göre günlük yaşamlarında daha fazla yer kaplamaktadır. Bulundukları coğrafyanın etkisi olsun, oy veren kesimin kimliğinin etkisi olsun yada sınıfsal gerekçelerin etkisi olsun... daha siyasaldır. Bu benim kendi izlenimim. Dolayısıyla HDP seçmeni; PKK ve HDP arasında nasıl bir bağ olduğunu da gayet iyi biliyorlar.
''Bir tek ben biliyorum'' şeklinde yaptığınız cakalar, insanları aptal yerine koymalarla belki iç dünyanızda bir ferahlama yaratabilirsiniz. Ama gerçek, gerçektir. Gerçek, gözünüzü kapatsanız dahi değişmeyendir.
Ben HDP seçmeni değilim, oy da vermedim, siyasi kimliğim gereği vermeyi de düşünmüyorum ama vermemiş olmam onları olduklarından farklı göstermeye çalışmamı gerektirmiyor.
Velhasıl kelam; HDP resmi olarak terör örgütü değildir. Türkiye hukuk sisteminde, Siyasi Partiler Kanunu'nun gereklilikleri doğrultusunda kurulmuş, bu kanunlar doğrultusunda seçime girmiş, milletvekili çıkartmış, halkın önemli bir kesiminin desteğini almış bir partidir. PKK ile resmi olarak bağları olmasa da dolaylı olarak iletişimleri - bağları vardır. Bunu bilmek için de alim olmak gerekmiyor.