Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tasvip ettiğim tek evlilik seçeneği..
2027 yılında sözüm sağlığa aynı düşünceler içerisinde olurum inşallah maşallah..
Ben gayet tabi de özenli biriyim..dSen ne anlarsın evlilikden görücü usulünden.
Adamın üstüne kahveyi dökersin.
seni istemeye adama sor
son mesaj kimde diye.
Bilmezse o evlilik olmaz.
Nasıl bir toplumda yaşıyorsunuz merak ettimDoğruluğunu istediğiniz kadar tartışın.
Toplumun %90'ı yine bu yönteme başvuruyor.Çünkü uzun soluklu ve güvenilir oluyor.Bir büyüsü var ama hayırlısı.
En doğru yorum.Görücü usulü evliliklere evet diyenlerin hemen örnekleri, eskilere bakın hiç boşanma bu kadar çok muydu(?) olur.
(Eskilere bakarak söylüyorum)
Görücü usulü evlenmekle, tipini beğendim evlenelim arasında ki farkı Allah aşkına birisi söylesin.
İkisi de tiplere bakarlar, güzel kız derler evlenirler. Ki kadınların söz söyleme hakkı pek de yoktur. Kızın annesi damadın zengin mi ya da dinine bağlı mı değil mi kıskaslarını arar. Çünkü bu durumda sadece iki seçenek vardır diğer paylaşımlar devam eder durur.
Evlendikten 1 yıl geçmeden de bir çocuk oh, adam ayaklarını uzatır kadın kölesi olmuştur.
Padişahım çok yaşa(!)
Şimdi ki çağa geldik görücü usulü
Çocuklar tanıştırılır 1, 2 görüşme sağlanır. Eğer elektriklenme olursa evlenilir?
Sonra boşanma zaten zor olur olursa da vurup kırma ile olur çünkü o görüşmeyi sağlayan aile kendisinin beğendiğini beğenmeyen kız ya da erkeğe bir baskı oluşturur.
Hadi onu da bırakın, boşansa zaten kız tek başına nasıl geri dönecekç Çocuğu da vardır efenim...
Eskiler iyi değildi, eskiler sadece dilleri tutulmuş acı çeken kadınlardı.!!!
Şimdikilere gelelim. Öyle yoksunlukla yetiştirilmiş ailenin çocukları iki türlü oluyor.
Fazla ya da Az.
Ya her önüne gelenle, en azından insan 1 haftalıken iken birisiyle hayatı boyunca beraber olduğunu düşünemez değil mi? Ki görücü usulune girer bu görüş
Ya da tamamiyle kadınlara, erkeklere güvensizlikle hayatlarını devam ettirirler.
Velhasıl derim ki ben;
Görücü usulüne hayır.
Sürekli el yıkar gibi sevgili değiştirmeye de hayır.