Siyâsi görüş, dostluğu etkilemeli mi sorunsalı (?)

Konu sahibi son olarak 1024 gün önce görüldü
En yakın arkadaşımla siyasi görüşlerimiz taban tabana zıt. Fakat en çok güvendiğim keza en çok güven duyduğu ve hayatımızdaki en özel durumlara tanık tuttuğumuz kişiler yine birbirimiziz. Çünkü dostluk siyasetin kriter tutulabileceği formda bir şey değil.
Farklı görüşlerde olduğumuz siyaset elbette dostluğumuza engel değil. Siyasete hayati önem atfedip bu sığlıktan çıkamayacak biriyle zaten dost olabilmem mümkün değil.

çok sade ama net bir anladım. teşekkürler hocam…..
İş dolayısıyla komşuluk sebebiyle temas ettigin insanlar olabilir. Gorusmen gerekebilir. Bunların görüşü farklı diye sırf bu sebepten husumet beslenmez. Ama adamla yapabileceklerin sınırlıdır. Dostluk seviyesine evrilmez. Ha baktın evriliyor bil ki birinizin siyasi görüşü değişmek üzere.

Mesafe li olduklarim var forumda pek haz alamiyorum napim. Belli yani siyasi görüşleri nokta atışı atarim bu arada he asla yanilmadim bu konu hakkinda.
Oyle meraba merba olabilirde asla bir samimiyet kurmam işim olmaz

Siyasi görüş yüzünden biten arkadaşlıklar ve hatta biten akraba ilişkileri biliyorum.
Ne yazık ki günümüz Türkiye'sin de siyasi görüş akraba ilişkilerini bile zedelerken arkadaşlık ilişkilerine mi zarar vermeyecek, peh. (:

Mesela ben melnurun görüşlerini sevmiyorum ama arkadaşlığını seviyorum demek ki oluyormuş.d

hiç bir dostuma hangi partilisin neye inanıyorsun diye sormadım
sanırım insanın bakış açısı kendini belli ediyor
gecenin sonunda bir bakıyorsun aynı hedefe kilitlenmiş sövüyorsun

Yav bir ırkçı, faşist ve yobaz ile nasıl dostluk yapılır. Tabiiki benden uzak duracaklar.
Demokratik çerçevedeki siyasi ayrılıklar dostluğa engel değil.

Sorunun kalıbına göre yanıtlarsam etkileme"meli".
Normal yanıtlarsam etkileyebilir, etkilemeyebilir de.

ya zaten şu dünyada kaç dostunuz var veya kaç tane gerçek dost olabilir ki …
Varsa öyle sağlam bir dostunuz herşeyiyle sevin.
Oda sizi herşeyiyle sevecektir.
Samimiyet,merhamet,anlayış olduktan sonra dostumun fikirlerine saygı duyarım..
Ama sadece DOSTUMUN.

Geri