Siyâsi görüş, dostluğu etkilemeli mi sorunsalı (?)

Konu sahibi son olarak 1024 gün önce görüldü
Aslında etkilememeli ve benim bunun için yoğun çaba harcadığım zamanlar da olmuştur. Yerine göre çok zor olsa da, şâyet karşıdaki dostumsa bu zahmete değer. Sıradan arkadaşlar için (kendi adıma) aynı şey geçerli değildir.

Farklı olmalı ki güzel güzel tartışalım.
Ben farklılıkları seviyorum.

benim arkadas grubu gorseniz ''sizin birbirinizle ne alakaniz var? siz ne alaka?'' derdiniz. birbirimize aksi kafa yapilarimiz ve yasam tarzimiz var, ama sorun olmuyo. zaten onem verdigimiz buyuk noktalarda bulusuyoruz ve o yonden benzerlik var. ustelik cocukluktan/ergenlikten bu yana tanisiyoruz. aileler tanisiyor. bundandir buyuk ihtimalle. yani cevap; dostlarin kendilerine baglidir. sorun olmasini anlayabilirim, problemsiz gecinenleri de anlayabilirim. normal.

teröriste "bu ülke evlatlarına sahip çıkamadı" acındırmasıyla yıkama yağlama yapanlar ve fetöcüler uzak dursun please..

etkilemiyor diyenler inandıklarını sorgulasın bence. görüsümün uymadığı insanın aklından da vicdanın da süphe ederim. siyaset bu kadar hayatın icindeyken etkilememesi imkansız. bi yerde mutlaka patlak veriyo ve bu tiplere tahammül edemiyorum....babannem hariç....

soruyu tekrar okuyalım;

siyasi görüş "dostluğu" etkilemeli mi? sorunsalı.

dost nedir?

1. sevilen ve güvenilen yakın arkadaş, sıkı fıkı görüşülen kimse, gönüldeş.

2. aralarında iyi ilişki bulunan, iyi geçinen.

bir kişi dostum olacak kadar hayatıma dahil olduktan sonra kendisinin siyasi görüşünü de biliyor olmam gerekmiyor mu? uymuyorsa zaten dostum olmaması gerekiyor. uymadığı halde de kendisine dost diyebiliyorsam bu benim riyakarlığımı gösterir.

dar pencereden kısa vadeli bakıyorsak 3-4 post yukarıda söylediğim görüş ters algılanıyor olabilir.

biz en iyisi kendimizi sorgulayalım..

eh şimdi ama uzun süre bilmiyordum diyenler olacak o zaman da dost diyebilmenin içini eşelemek gerekiyor..

Atatürk'ü ve Cumhuriyeti sevmiyorsa uzak dursun.

Hele DİN, MÜSLÜMANLIK naraları atıp yenen kul hakkına, hırsızlığa, haksızlıklara ses çıkarmıyor bunları görmezden geliyorsa da uzak dursun.

Kimseye saygınız kalmamış.. ötekileştirmek ne ya.. şuysa buysa uzak dururum ne.. tuhaf
Bu dünyada yaşıyor olamazsınız
Benim hayatımda her türden insan var, benim gibi düşünmüyosan yallah demem...
Sadece eşimle aynı düşünce de olalım isterim tabii, onun dışındakiler de sorun yok

Her zaman soylerim siyaset dostlugu sıkıntıya sokar

objektif yorumlar yapabilen insanlar arasında asla bir problem olmaz, hatta tartışması keyifli ve verimli olur.

Siyasette futbol gibi doğru kişilerle tartışılırsa zevkli olabilir.
Görüşler farklı olabilir ama bazılarıyla tartışılmıyor cidden..
Bak şimdi şey geldi aklıma sinirlendim misafir gelmişti bize yaşlı bir çift bana namaz kılma senin kabul olmaz cehapelisin demişti...(kendisi tayyipçi bir aile bu tür yorumlara gelemiyorum deliriyorum!)
Sanane kardeşimmmmmmmmmmm sanane benim dinimden inancımdan kabul olmayacağından..

Geri