Sivasspor - Fenerbahçe ( 2 - 2 )

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
İrfan Can Kahveci'den penaltı tepkisi: Çok sinirliyim

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'a konuk oldu. Mücadele 2-2 biterken Fenerbahçe'nin gollerini Fred ve İrfan Can Kahveci kaydetti.

Fenerbahçe puanını 86 yaptı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Maçın ardından İrfan Can Kahveci, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan İrfan Can, "Şimdi gördüm pozisyonu. Penaltı pozisyonu. Top auta gitmiş zaten. Top auta gittikten sonra darbe geliyor. Kalecinin ayağı sabit. Anlam veremiyorum. Cihan Hocamıza da orada açıkladım. Futbolu biraz bilmek lazım. Top artık auta gitmiş yani. Livakovic adama gitmiyor, adamın ayağı Livakovic'e geliyor. Çok sinirliyim. Önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız. Böyle pozisyonları yakıştıramıyorum. Nerelere gideceğini tahmin edemiyorum Türkiye'de Futbol açısından. Hayırlısı olsun bakalım." dedi.

Djiku, "Elbette büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Maalesef 2 puan kaybettik. Maalesef golü son dakikada yedik. Çok üzücü bir sonuç oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak
kadife ayaklı irfan bi sus:D

bülent uygun maç sonrası inanılmaz sert demeçler verdi bize sallayanlarla mahkemede görüşeceğiz dedi
sivasın şampiyonluk darbesi uzun süre unutulmayacaktır

Galatasaray keşke başka takımın yarattığı puan kaybına sevinmek yerine kendi çıktığı derbide bizi yenip şampiyon olsaydı ancak başaramayacaklarını onlar da biliyor...Bu sebeple oyunculara şampiyonluk primi ödediler.

Derbiyi yine de alacağız ve kendi sahanızda yenilmiş bir şampiyon olacaksınız.:)

Galatasaray keşke başka takımın yarattığı puan kaybına sevinmek yerine kendi çıktığı derbide bizi yenip şampiyon olsaydı ancak başaramayacaklarını onlar da biliyor...Bu sebeple oyunculara şampiyonluk primi ödediler.

Derbiyi yine de alacağız ve kendi sahanızda yenilmiş bir şampiyon olacaksınız.:)
Şu kafanı yaşamak için insanlar milyon dolar harcıyor ;d

Pozisyon tartışmaya kapalı şekilde penaltı. Penaltıya sebebiyet veren hareket Livakovic'in hareketi değil, Djiku'nun rakibin şutunu engelleyen darbesi. O darbe olmasa zaten futbolcu daha kolay olanı yapıp golü atacaktı. Ali Koç berbat başkanlık döneminde tek bir doğru işe imza atarak ligin bu en sıkıntılı döneminde Var'da yabancı hakemlerin görev almasını sağladı. Normal şartlarda o dakikada Var'da hiçbir Türk hakem o pozisyon için hakeme izleme tavsiyesi vermezdi, verseydi de bugün hakemin izlediği açıdan izletmezdi pozisyonu. Sosyal medyada gördüğüm tüm Fenerbahçeli hesaplar pozisyonu yandan, Djiku'nun darbesinin hiç belli olmadığı açıdan paylaşıyor ama maçta hakeme ve seyirciye dakikalarca en doğru açıyı izlettiler. Bu maçta konuşulması gereken şey penaltı falan değil, Ali Koç ve İsmail Kartal'ın el ele verip Fenerbahçe'yi mental bir çöküşe sürüklemeleri. Penaltı zaten penaltı. Dışarıda düşman aramak yerine kulübü bu hale getirenlerle yüzleşmekte yarar var.
ahah var kayıtları açıklanmış ve djiku'nun d'si geçmiyor, dümdüz livakoviç'in hareketine penaltı verilmiş. hayatımda bu kadar incelenip verildiğini gördüğüm en ucuz penaltı olabilir.

ahah var kayıtları açıklanmış ve djiku'nun d'si geçmiyor, dümdüz livakoviç'in hareketine penaltı verilmiş. hayatımda bu kadar incelenip verildiğini gördüğüm en ucuz penaltı olabilir.
Eğer bu ucuz penaltı ise Kasımpaşa ve Pendik maçlarındaki bedava penaltı Fenerbahçe’nin ;d

Abi bugün işin profesyonellerini dinledim ve hak verdim. Var protokolleri gereği Djiku'nun hamlesini hakemin görmesi gerekiyormuş, görmüyorsa Var o konuda hakemi uyaramazmış. Hakem ve Var ortaklaşa bir eyyama imza attılar. Tıpkı Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında olduğu gibi. Bugün merak edip o maçın hakem yorumlarına bir daha baktım. O maçta da Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıya Var'ın müdahil olması yine Var protokollerine aykırıymış. Belli ki bizde bu protokol işi çok katı bir mesele değil.

Yorumumda da dediğim gibi Livakovic'in hamlesi penaltıya sebebiyet vermiyor. Esas hareket Djiku'nun hareketi. Aynı hakemin Kasımpaşa maçında ele temasın kesin olmadığı bir pozisyonda penaltı çalıp burada ayağa darbe olmasına karşın onu görmeyerek penaltıya sebebiyet vermeyecek başka bir harekete penaltı çalması kabul edilir değil. Hakemin Livakovic hareketine verdiği penaltı kararı bence yanlış ama hemen 1 saniye önce Djiku'nun yaptığı harekete penaltı çalmaması da en az onun kadar yanlış. Pozisyonun her noktasında hakem hatası var. Hakemler her şeyi Var'a bırakmaya bayıldıkları için her pozisyonda maçın önüne geçiyorlar. İlk darbeyi gayet net görebileceği bir açıda dururken göremiyorsa bu seviyede işi olmamalı bu hakemin.

Edit: Pozisyona bir daha baktım. Manaj, Djiku'dan aldığı darbeyi penaltıya çevirmek için düşerken Livakovic ile temas yaşanmış. Zaten düştükten sonra da Livakovic'in vurduğu sol bileği değil, Djiku'nun vurduğu sağ baldırını tutuyor. Livakovic'e çalınan ucuz penaltı ama pozisyonda Livakovic'in de hatası büyük. Temasa kadar ayağını hiç sakınmamış. En nihayetinde penaltı çalınması gereken bir pozisyona penaltı çalındı. Kötü bir hakem sebebiyle yanlış temasa çalınsa da doğru sonuca ulaşıldı. Şu pozisyondan penaltı çıkmasaydı hem Sivas hem de Galatasaray'ın hakkı yenilmiş olacaktı.

Son düzenleme:
Abi bugün işin profesyonellerini dinledim ve hak verdim. Var protokolleri gereği Djiku'nun hamlesini hakemin görmesi gerekiyormuş, görmüyorsa Var o konuda hakemi uyaramazmış. Hakem ve Var ortaklaşa bir eyyama imza attılar. Tıpkı Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında olduğu gibi. Bugün merak edip o maçın hakem yorumlarına bir daha baktım. O maçta da Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıya Var'ın müdahil olması yine Var protokollerine aykırıymış. Belli ki bizde bu protokol işi çok katı bir mesele değil.

Yorumumda da dediğim gibi Livakovic'in hamlesi penaltıya sebebiyet vermiyor. Esas hareket Djiku'nun hareketi. Aynı hakemin Kasımpaşa maçında ele temasın kesin olmadığı bir pozisyonda penaltı çalıp burada ayağa darbe olmasına karşın onu görmeyerek penaltıya sebebiyet vermeyecek başka bir harekete penaltı çalması kabul edilir değil. Hakemin Livakovic hareketine verdiği penaltı kararı bence yanlış ama hemen 1 saniye önce Djiku'nun yaptığı harekete penaltı çalmaması da en az onun kadar yanlış. Pozisyonun her noktasında hakem hatası var. Hakemler her şeyi Var'a bırakmaya bayıldıkları için her pozisyonda maçın önüne geçiyorlar. İlk darbeyi gayet net görebileceği bir açıda dururken göremiyorsa bu seviyede işi olmamalı bu hakemin.
bizim futbol tayfasına kalsa var hakeminin her şeye karışması lazım. golden bikaç pozisyon öncesindeki fauldür taçtır bunlar bile tartışılıyor. protokolü seyircinin bilmemesi bi yana, muhtemelen hakemlerin kendisi ve kulüpleri yönetenler de bilmiyor ki. bu arada bence djiku'nun hareketi de öyle net penaltı değil, rakibin oynamasına engel olacak kadar sert bir darbe yok gibi geldi bana ama dün hakem görüşüdür diye düşünmüştüm. bazı pozisyonlar gerçekten yorum ve takdire dayalı çünkü. meğerse penaltı gerçekten liva'ya çalınmış ve bu haliyle çok ağır olmuş.

bizim futbol tayfasına kalsa var hakeminin her şeye karışması lazım. golden bikaç pozisyon öncesindeki fauldür taçtır bunlar bile tartışılıyor. protokolü seyircinin bilmemesi bi yana, muhtemelen hakemlerin kendisi ve kulüpleri yönetenler de bilmiyor ki. bu arada bence djiku'nun hareketi de öyle net penaltı değil, rakibin oynamasına engel olacak kadar sert bir darbe yok gibi geldi bana ama dün hakem görüşüdür diye düşünmüştüm. bazı pozisyonlar gerçekten yorum ve takdire dayalı çünkü. meğerse penaltı gerçekten liva'ya çalınmış ve bu haliyle çok ağır olmuş.
Pozisyonu izledikten sonra yukarıdaki yorumu editleyip şu kısımı ekledim.

Pozisyona bir daha baktım. Manaj, Djiku'dan aldığı darbeyi penaltıya çevirmek için düşerken Livakovic ile temas yaşanmış. Zaten düştükten sonra da Livakovic'in vurduğu sol bileği değil, Djiku'nun vurduğu sağ baldırını tutuyor. Livakovic'e çalınan ucuz penaltı ama pozisyonda Livakovic'in de hatası büyük. Temasa kadar ayağını hiç sakınmamış. En nihayetinde penaltı çalınması gereken bir pozisyona penaltı çalındı. Kötü bir hakem sebebiyle yanlış temasa çalınsa da doğru sonuca ulaşıldı. Şu pozisyondan penaltı çıkmasaydı hem Sivas hem de Galatasaray'ın hakkı yenilmiş olacaktı.

Lig öyle bir hale geldi ki hakemlerin doğrusu da yanlışı da şaştı. Hakemlere hata payı bırakmadığımız için hiçbiri yoğun baskıdan ötürü en kolay pozisyonları ve stres anlarını dahi yönetemiyorlar. Ya çok basit pozisyonlarda çok büyük sonuçları olacak hatalar yapıyorlar ya da vereceği karar çok netken beyinleri duruyor. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hakemlerimizin beyinlerinin nasıl durduğuna çok güzel bir örnek. Umarım seneye sadece Tff ve Mhk değil, yöneticilerin ve taraftarın zihniyeti de değişir. Epl'de Liverpool-City maçında ligin kaderini etkileyecek bir dakikada hakem göğüs kafesine tekmeye penaltı çalmadı. Evet günlerce konuşuldu ama bitti. Bizde bitmiyor. Bu pozisyon da bitmeyecek. Bitmeyeceği için de hakemler hep diken üstünde olacak ve en kolay anlarda çok büyük sıçışlar gerçekleştirecekler. Günün sonunda biz de futbol ve futbolcu yerine hakem konuşacağız.

İrfan Can Kahveci'den penaltı tepkisi: Çok sinirliyim

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'a konuk oldu. Mücadele 2-2 biterken Fenerbahçe'nin gollerini Fred ve İrfan Can Kahveci kaydetti.

Fenerbahçe puanını 86 yaptı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Maçın ardından İrfan Can Kahveci, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan İrfan Can, "Şimdi gördüm pozisyonu. Penaltı pozisyonu. Top auta gitmiş zaten. Top auta gittikten sonra darbe geliyor. Kalecinin ayağı sabit. Anlam veremiyorum. Cihan Hocamıza da orada açıkladım. Futbolu biraz bilmek lazım. Top artık auta gitmiş yani. Livakovic adama gitmiyor, adamın ayağı Livakovic'e geliyor. Çok sinirliyim. Önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız. Böyle pozisyonları yakıştıramıyorum. Nerelere gideceğini tahmin edemiyorum Türkiye'de Futbol açısından. Hayırlısı olsun bakalım." dedi.

Djiku, "Elbette büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Maalesef 2 puan kaybettik. Maalesef golü son dakikada yedik. Çok üzücü bir sonuç oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak
VAR hakemi cimbomlu!!!

19.05 tarihinde sizi kendi sahanızda yenmek!!! :)
Bu hedefte tutmayacak ve sonraki hedef Koc Ali'nin ve antrönörün kovulmasi olacak.
Evinizde hakem saysinde yenilgiden kurtuldunuz. Icardi'nin cenesi kirildi ama temas yok deyip penalti verilmedi. Bunlarida konusun burada lütfen.

Lefty ileti atarken düşünerek atmanı rica ediyorum :)
İstatislik falan baksan bu yazdığına kendinde güleceksin :)

Lefty ileti atarken düşünerek atmanı rica ediyorum :)
İstatislik falan baksan bu yazdığına kendinde güleceksin :)
İstatistiğe gerek yok çünkü bu sezon yaşanan süreçten bahsediyorum. Galatasaray bu sezon vasat bir futbol oynadı ve bu sebeple de başkanınız şampiyonluk primi ile motive etmek zorunda kaldı.

Bu sezon en iyi oyunculuğu sergileyen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışından kopmuş durumda ve bu koşullarda kendini şampiyon kabul eden Galatasaray da oynamadan, karşı takımın penaltı ile kaybettiği puan kaybı sayesinde şampiyon olmak ile övünüyor.

Avrupa maçlarındaki başarı grafiği bile her şeyi anlamak için yeterli ve kimin şampiyon olması gerektiği de ortada ancak puan sistemi ve penaltılar sayesinde iyi oyunculuk bir anlam ifade etmiyor.

Geri