Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar değerli forum üyeleri;

Malum son dönemlerde özellikle siyasi konularda, ırk ve kimlik konularında ve kadın erkek konularında özellikle bazen sınırı aşabilecek şekilde karşıt görüşlere hakaret ve tehdit içerikli mesajlar atıldığına şahit olmaktayız. Bu gerek forum içerisindeki konulardan bi haber kullanıcıları gerek yönetimi sürekli rahatsız etmektedir. Bunlara açıklama getirmek gerekirse;

Özellikle bu konu içeriğinden yaşanan son olaylardan ötürü dile getirmek istiyoruz. Bir kimseye terör sevici, terörist yandaşı veya terörizm ile iltisak “bir kişi veya kuruluşun başka bir kişi, grup ya da yapı ile doğrudan veya dolaylı bir bağı olduğu” halinde göstermek ağır bir suçlama olur.

Çünkü; Belirtilen ifadeler ciddi bir suçlamadır ve yalnızca mahkemeler tarafından delillere dayalı bir yargılama sonucu kullanılmalıdır. Aksi takdirde bu iftira ve kişilik haklarının ihlali anlamına gelebilir. (Abdullah ÖCALAN’a terörist başı demekte sorun yoktur. Mahkemece delillere dayandırılarak kanıtlanmıştır.)

Forum kurallarında belirtildiği üzere; (5651 sayılı yasanın 5. maddesinde tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, web site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Herhangi bir hukuki süreç yürütülmesi halinde talep edildiği takdirde forum yönetimi olarak tüm bilgiler adli makamlara verilir.)

Aynı zamanda bu tür etiketlemeler, toplumda kutuplaşma, ötekileştirme ve hatta şiddeti teşvik eden bir atmosfer yaratabilir. Bu durum forum içerisinde kullanıcılar arasında düşmanlık tohumları eker.

@HosgeldinHarunAbi dediği gibi Mesaj “öcalanın mesajı” vurgusu ilk etapta sorun gözükebilir ama sonrasında kendisini açıklamış.

Devletin yürüttüğü bir süreç bu neticede. Söylediği yalan bilgi değil yanlış bilgi değil. Şu anda bizzat devlet bu süreci yürütüyor. Buna ilişkin de herkes kendi fikrini dile getirebilir. Alkışlayanlar da olacak tepki gösterenler de. Bende Abdullah ÖCALAN’ı sevmem hemde hiç sevmem ki ben de Kürt kökenli biriyim ama. Sırrı Süreyya ÖNDER’i ise severim. Bu kişilere duyduğunuz sempatizm kişiye göredir. Abdullah ÖCALAN, dem parti ve ile birlikte şu an hali hazırda devlet politikası gereği bir süreç yönetiliyor ve bu iyi ya da kötü, işime gelsin ya da gelmesin ama kimin adının nerede geçtiği dikkate alınmaksızın yorum yapmamayı tercih ediyorum. Eleştirebilirsiniz, çıkıp dışarı bağırabilirsiniz, hatta ilgili makamlara yazabilirsiniz ama forumda bu konuyla ilgili yorum yapmış ancak sizinle aynı düşünceye sahip olmayan birine karşı da ithamlarda bulunmanın doğru olmadığını dile getirmek zorundayız.

Bu nedenle mevcut konularda üyelerin düşüncesine saygı göstermek, insanların fikirlerini özgürce dile getirme hakkına saygı duymak gerekiyor. Herkesin malum aynı şeyi düşünmesi mümkün değildir. Farklı düşüncelere sahip olsak bile saygı göstermemiz gerekir.

Velhasıl;

Forumumuzda herkesin kendini rahat ve güvende hissedebileceği, saygılı bir paylaşım ortamı oluşturmak öncelikli hedefimizdir. Bu doğrultuda, siyasi içerikli tartışmalar, yorumlar ve paylaşımlar forum kurallarımız gereği saygı çerçevesinde yasak olmamakla birlikte mevcut konularda hakaret, tehdit, küfür gibi mesaj atmak YASAKTIR.

Siyasi konular topluluk içinde kutuplaşmaya ve gereksiz gerginliklere yol açabileceği için, bu tür içerikler özenle takip edilip yukarıda bahsi geçtiği üzere küfür, hakaret ve tehdit mesajlarına forumda izin verilmeyecektir. Bu kural; siyasi partiler, politik figürler, hükümet kararları ve güncel siyasi olaylar üzerine yapılan tüm paylaşımları kapsamaktadır.

Lütfen bu kurala özen gösteriniz. Kural ihlali durumunda, ilgili içerikler yöneticiler tarafından silinecek ve gerekli görüldüğünde kullanıcıya uyarı veya yaptırım uygulanacaktır.

Anlayışınız ve katkınız için teşekkür ederiz.

Son düzenleme:

bu söz nedense bir yerlerden tanıdık geliyor.

Fikrimi söylemeye geldim.

Akp MHP CHP Dem ve günümüz kemalistlerini toplasan bir sırrı Süreyya Önder ETMEZSİNİZ.

Allah rahmet eylesin

Bu konuda pek bir şey söylemedim ama Kemalist ve Süreyya Önder nasıl bağdaştırdın birbirine açıklar mısın
Yani günümüz siyasetçilerinin toplamı dem parti de dahil bir sırrı baba etmez diyo adam nesini anlamadın kız bı kemalistleri cımbızlamışsın ;q

Sırrı Süreyya ilginç ve kritik öneme sahip bir figürdü. Kürt siyasetinin Kürt olmayan şehirli orta sınıftaki karşılığı neredeyse tamamen Sırrı Süreyya figürünün ve o figür etrafında şekillenen eylemlerin sonucudur. Sırrı Süreyya her şeyiyle -buna çakma aksanı da dahil- masa başında yaratılmış, gayet sistematik bir planın ürünüdür. Bir adım geriye çekilip geniş resme bakmakta yarar var.

Türkiye'de meslek odalarının, sendikaların, kritik öneme sahip Stk'ların ve vakıfların kayda değer kısmı -bilhassa yönetim kademesi- Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarınca zaptedilmiş vaziyette. Öyle ki Tabipler Birliği, "Tsk kimyasal silah kullandı" diyebilecek kadar cüretkar ve alçak tiplerce kontrol edildi yıllarca. Doktorların, avukatların, işçilerin, emekçilerin, oyuncuların ve müzisyenlerin yönetim kademesindeki o işleri angarya olarak görmesi bu organizasyonları Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarınca ele geçirilebilir kıldı ve nitekim çoğu organizasyon bu tiplerce ele geçirildi. Nihayetinde kendilerince bir dar network oluşturup oraya yıllarca istemedikleri, kendi gibi olmayan tek bir insanı dahi sokmadılar. Sadece buralar da değil, Chp, Tip, Sol Parti, Ödp gibi siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatlarına dahi sirayet edip oralara dahi istemedikleri kimseyi sokmadılar. Sırrı Süreyya da bu organizasyon şemasının kritik noktalarındaki isimlerinden birisi. Bugün "Cihangir tayfası" diye karikatürleştirilen tiplerin Sırrı Süreyya'nın vefatının ardından yaktıkları "Sırrı Abem" ağıtları da bu dar networkün bir parçası olmayı sürdürme veya oraya kendilerini bir şekilde atabilme kaygısının sonucu. Şunu kabul etmek gerek, Türkiye'de belirli bir alanda belirli bir noktaya gelebilmek için bir networke dahil olmak ve tamamen o networke biat etmek gerek. Aksi olunca götünüze yiyebileceğiniz en sert tekmeyi yiyip kapının önüne konuluyorsunuz.

Bakın bugün bu ülkede birtakım yayınevleri "Türk edebiyatı" dahi diyemiyorlar. Dikkatini çekiyorum, "demiyorlar" değil, -çok özür dileyerek- demeye götleri yemiyor. Dedikleri zaman başlarına neler geleceğini en iyi onlar biliyor. İşte bugün bu ülkede böyle bir Türkiye Cumhuriyeti düşmanı bir network hüküm sürüyor. Bugün kendini Sol olarak addeden organizasyonlara ve bireylere bakın artık neredeyse hiç Atatürk diyemiyor, umuma açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyetine karşı iyi niyetlerini dile getiremiyor, bu ülkeye dair güzel şeyler dilemiyorlar. Bu ülkede Tip genel başkanı ekranlarda "Pkk terör örgütüdür" diyemiyorsa bu, aynı networkün korkusundandır. Sırrı Süreyya işte bu networkün tepe kademesinde ve belki de en tepesindeki isimdir. Ha, bu da Sırrı Süreyya'nın tek bir yüzüdür. Sırrı Süreyya'nın bir de barış güvercini tarafı vardır ki onu da kısaca görmek için affedersin Enver Aysever'e -sümüğüm kadar sevmem- sıraladığı güzel sözlere bak yeterli olacaktır.

Sırrı Süreyya Önder, Türkiye Cumhuriyeti düşmanı bir Türk'tür. Ne kadar komik olursa olsun, isterse kainatın iyilik meleği olsun, işin açığı pek umrumda değil. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti düşmanı, emperyalistlerin kuklası, kurucu değerlere bağlılığı olmayan, terör örgütü lideri aşağılık bir tipe biat etmiş bir insandır. Sen bunların Türkiye Cumhuriyetine ne denlİ düşmanlık ettiğini unutsan da onlar asla unutmaz, unutmayacaklar da. Sen unutsan da onlar seni paramparça etmeyi hiçbir zaman akıllarından çıkartmayacaklar, sen unutsan da onlar emperyalistlerin bu topraklardaki varlığını sürdürmeyi hiçbir zaman bırakmayacaklar.

Son uyarım ;

O taraf, bu taraf ayrımı yapmaksızın. Bundan sonra bu ve muadili konularda herhangi bir şekilde sataşma / başka başka konularda kaçak dövüşme vs olması halinde. Tarafları forumdan uzaklaştıracağız bilginize.

Bu sansür değil. Fikrinizi belirtebilirsiniz özgürce. Tartışmayı bilen kişilerseniz “fikirleri de” tartışabilirsiniz. Ama “kişilikleri ve kişileri” tartışmaya müsade etmiyoruz.

Kimsenin bir diğerine “terörist, sempatizan” veya bir değerinin berikine “ana baba terbiyesi almamış, alçak” vb itham edici sözlere müsade etmeyeceğiz.

Sorun gördüğünüz mesajı raporlayın, ilgileniriz.

Herkesin bilgisine.

Benim mesajımı sebepsiz sildiler.
Terör savunuyorum diyemeyen de barış istiyoruz diyor artık.Ne diyelim.Çıktım konudan.
Zaten bosuna tartisiyoruz. Tartismaya kapali bir durum. Uyeler belli , savunulan ideolojiler belli , yurudukleri bu yolda bir tane kanaat "onder"leri var ve affedilmeyi diliyor. Zaten yolun sonuna gelmis bulunmakta. En azindan bir tanesi öldü ve bir parcada olsa meclise adim atarak soft bir hal aldi. Eh "Metropolde islerin nasil yurumesi gerektigide onlarin savasinin bir parcasi"
Sen ocalan oldukten sonra kopacak samatayi bir dusun hele. Sirri sadece yapbozun bir parcasiydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri