Sıradan günlük

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Bugun asiri keyfsizim.

Uyuyayim en temizi

Hayatimda ilk defa saclarimi boyuyom gensler.

Esmer olacam.

Bakalim nasil olacak.

Sanki bana mor gibi geldi rengi ama hayrlisi

Ya meraktan catlasam da gormek istemiyorum o derece begenmedim.
Git kazit hemen saclari .p

Simdi bir asgari ucreti elime alarak.

Kirami, elektirik su digalgazimi, mutfak harcamami, ekmek icme suyu telefin odemesini cikarttim. Elime 250 300 tl para kaldi.

Bu seneryo kredi karti ve keyfi harcama haric.

Dusundum ve evlenmemeye karar verdim.

Cok mantikli bir adim atiyorum.

Ben anladim ki yine tekrar ve tekrar nazar cok tehlikeli birsey.

Ozel olsun genel olsun cok tahrib edici birsey.

Artik nazarin ic bolumune nasil bir duygu giriyor anlam veremiyorum. Kiskanclik mi haset mi nrdir tam bilmiyorum ama herneyse yapmayin be kardrsim.

Kimseyi kiskanacak sekilde yada artik hangi duygu ise o. O sekilde bakmayin yorumlamayin.

Gercekten ve ciddi soyluyorum insani cok bunaltan ve yikan birsey cunku.

Ve kimseye neyi naptiginizi ne kadar ne srkilde nasil kazandiginizi yahut sizin mutlulugunuz olan ozel seyleri anlatmayin. Heleki nazari degen birisi ise mesafe bile koyun.

Sunu samimi ve ovunerek soyleyebilirim ki cok ince dusunuyor bu akrep burclari. Bende dahil.

Ama bunaltiyor. Siragelen sekilde yuzelsel dusunmek keske incesine gormemek ve girmemeyi basarbilsem.

Neyse o degilde.

Su saclari kestiricem ama cekiniyorum. .p siyah sari karisik kestirince cok daha belli olir diye.

Biraz daha uzasin bakalim.

Tum annelik hakkini hakkiyla yerine getiren analarimizin gununu kutlarim.

Ayrica 4 yil once bugun 301 kardesimizin hayatini kaybettigi soma faciasinda vefat eden kardeslerime rahmet diliyorum.

Iyi bir insan olmak karakter meselesi

Iyi bir insana denk gelmek ise tamamen nasip. .

Evet arkadaşlar bugün beni derinden etkileyen bir olayı paylaşmak istiyorum.

Konuya nasıl ne şekilde giricem bilmiyorum fakat konumuz ölüm ile ilgili.

Bugün bir araç ile ilgili görüşmeye gittim. Sıradan, olasıgelen şekilde muhabbetler oldu. Kaza değişen motor vs. Aracı inceledim ve araç sahibi kişi ile ayak üstü edilen muhabbetler iyi kötü bilirsiniz işte.

Sonrasında konu konuyu açtı babasının rahatsız olduğunu öğrendim ramazanın başına kadar hiçbir sorunu olmayan neşe dolu bir insan birden rahatsızlanmış ve 20 gündür hastane de imiş. Son zamanlar da da ağırlaşmış ve yoğun bakımda duruyormuş. Zaten araç sahibiyle hemen hemen aynı yaşlardayız. Anlatırken gözleri doldu. Tabi bizim katılaşmış yüreğimiz pek umursamadı ve muhabbet sonunda biraz düşüneyim deyip ayrıldım yanından.

Akşama doğru saat 18 civarında aradım tekrar ve müsaitse görüşmeyi istedim. Müsaitmiş buluştuk ve aracı sanayiye götürdük, gösterdik vs vs klasik araç alımında olan şeyler neyse veshasıl benim pek içime sinmedi. Açıkça da belirttim durum bu şekilde diye ve eyvallah hayrlısı olsun dedik tekrar geri dönmeye yola çıktık. Aracın gazı bitmiş sinyal verdi ve petrole uğradık. Tabi sanayiye gidiş ve dönüşte de muhabbet ediyoruz. Araç sahibinin telefonu çaldı eniştesiymiş konuştu, telefonu kapattığında bana şunu demişti. İnsan her telefon çaldığında tedirgin oluyor korkuyor demişti.

Ve biz petrole girdiğimizde gaz almak için durduğumuzda yine çaldı telefonu, korktuğu başına geldi. Ben yolcu koltuğunda oturuyorum kapımı açtı ve hastaneden arıyorlar dedi açtı telefonu. Malesef babası Hakka yürümüştü, sesi titredi kendi de titredi ağlamaya başladı. Anahtarı bana verdi ve aracı benim kullanmamı istedi.

Ne diyeceğimi bilemedim aracı aldım ve buluştuğumuz noktaya doğru yola çıktık, Yolda tabi telefon trafiği başladı ablası eniştesi dayısı amcası vs vs yavaş yavaş yayılıyordu haber.

Telefon trafiğinin arasında vakit buldukça hem ağlıyor hem babasını anlatıyordu. Ne diyebilirim ki gerçekten üzgündüm. Ve geleceğimiz yere vardık. Eğer gidemeyecek gibiyse ben götürebileceğşmi söyledim ama kabul etmedi ilk şok geçti dedi. Giderim dedi ve ayrıldık.

Eve geldim tabi o katılaşmış yüreğim birden hüzün doldu. Ne garip dünya dedim. Hiç beklemediğin bir anda arabaya gaz alırken, yada herhangi başka yerde ölüm ansızın geliyor, haberide ansızın geliyor.

düşündüm sıradan bir iş yaparken böyle bir haber herşeyi değiştiriyor gerçekten. Kardeşime sabır ve Babasına rahmet diliyorum Allah'tan.

Ve bazı insanlar gerçekten dolu oluyor. Normalde araç alımı ile ilgili muhabbet edilmesi gerekirken bugün ben araç hariç çok farklı muhabbet ettim. Alıcı ve satıcı buluştuğunda klişe olan muhabbet dışında çok farklı muhabbet geçti.

Genşler bazı insanların içini bilemiyoruz bu iyi yada kötü her iki şekilde de olabilir.

Kötü olarak başımıza çok geldi ama bu şekilde içi dolu bir insanla olması gereken muhabbet dışına pek çıkmamıştım. Hani bazen insan dolar dolar anlatamaz ve hiç tanımadığı birine kendi ailesine anlatamayacak şeyleri bile anlatır ya işte öyle bir zaman geçti.

Üzüldüm etkilendim bende burada bunu paylaşmak istedim. Yani ölüm hiç tanımadığım beni bile bu kadar etkilemişse dedim o kardeşimin içinin yangını nasıldır kim bilir.

Allah ona ve ailesine sabr versin ve babasına Gani gani rahmet dilerim.

bu da böyle bir anı olsun.

Demek ki yeteri kadar katilasmamis kalbin :nopsrn:
Cok sukur.
Geride kalanlara sabir.

Hamd olsun. Bunuda kazandik.

Bu vakitler anladim ki birsey var engel olan.

Yani baska aciklamasi olamaz cunku.

Yarinda mesela gidip bakacagim araclar olacak ama o kadar alismisim ki olmayacagina. Simdiden daha diyorum olmayacak buyuk ihtimal ama nasip bakalim.

Ve dedigim gibi olmadi mi olmuyor.

Katiyim ama eskiden daha katiydim.

Sevdigimde ve sildigimde nettimdir.

Bu ozelliklerimi seviyorum ya (:

Ben bir yildiz tilbe hayraniyim ve cok seviyorum onu ve cokta koruyorum hayatindaki cektigi durumlardan dolayi.

Yalniz gercekten takdir ediyorum ne kadar zor zaman da gecirse Allaha siginmasini ve sabr etmesini bilmis. Gerci o sabr ettigi zamanlarda ne kadar dipte oldugunu kendinden baska kimse bilemez.

Yazdigi sarkilar mukemmel yani mukemmelden ote bir tabir varsa da eger o iste. Yorumu zaten vefkalade yani bir yaradan vergisi (:

Yalniz bazi insanlarin cektikleri yasadiklari yuzlerine yansir hicbir makyaj hicbir gulucuk onlari kapatamaz. Bunu gorenlerdenim galiba yildizda da bu mevcut. Neseliykende huzunlu yani o kadar yikilmis ki anca bu kadar toplanabilmis.

O kadar yikilmis ki anca bu kadar yikilabilirmis
O kadar cokmus ki anca bu kadar cokulebilirmis
O kadar enkaz olmus ki artik dahasi olamayan cinsten.

İste bu tarz insanlar gercekten cok dolu insanlar. Yani kac cesit kitap kac cesit video denklem formul onlarin yasadiklarini anlatabilir.

Sadece onlar anlatabilir, onlarda bazen neseli bazen huzunlu sekilde bazen baskasina yazarak bazen kendi kendine yazarak anlatirlar.

Neyse yildiz tilbeyi seviyorum. Cunku kimisine gore sacma kimisine gore deli kimisine gore gereksiz ama bana gore dolu bir insan.

Geri