Sevgiliniz varken başka birinden hoşlanırsanız ne yaparsınız?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
İstediğimi yaparım kimene ¿

Evdeki hesap çarşıda tutmaz. Duygularla o kadar kolay başa çıılmaz.

Bence iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz, iş yerinizde, sokakta, sosyal çevrenizde gördüğünüz eli yüzü düzgün yakışıklı/güzel, ilgi çekici insan için sevğinizden ayrılıyorsanız zaten sıkıntılısınızdır, çünkü burada bir sınır veya limit yok, matematiksel olarak her zaman daha iyisi ile mutlaka karşılaşırsınız zaten, eğer dağda yaşamıyorsanız.
O kişi için ayrılmıyorsun ki... Başka birine ilgin başlarsa bu durumda hayatındaki insana duygun bitmiş demektir.

Senin söylediğin de çok doğru ve böyle davrananlar da var.

Çekici bulmaktan ya da sosyal medyadan da bahsetmiyorum. Yüz yüze iletişimin olan birisine karşı yoğun ilgi üzerine yazdıklarım.

Sosyal medya üzerinden ne aşk olur ne de ilgi... Olsa olsa merak gelişir.

Bence iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz, iş yerinizde, sokakta, sosyal çevrenizde gördüğünüz eli yüzü düzgün yakışıklı/güzel, ilgi çekici insan için sevğinizden ayrılıyorsanız zaten sıkıntılısınızdır, çünkü burada bir sınır veya limit yok, matematiksel olarak her zaman daha iyisi ile mutlaka karşılaşırsınız zaten, eğer dağda yaşamıyorsanız.

Ama bahsedilen sıradan bir karşılaşma değil ki. Devam eden ilişki esnasında bir başkasına yoğunlaşmak..

Çok biliyorsun sen.D

Potansiyeli olmayan adamlardan uzak duruyorum, akıllandım artık.
Biraz gayret yoksa ben her iki türlüsüne de yokum.

O kişi için ayrılmıyorsun ki... Başka birine ilgin başlarsa bu durumda hayatındaki insana duygun bitmiş demektir.
Durum o kadar basit olmuyor. Hayat boyama kitaplarındaki kadar sade ve pembe değil. Duyguların devam ediyor. Ama bunu kendine ve çevrene bazı durumlarda itiraf edemiyorsun. Böyle durumlarda duygularını kalbine gömeceksin. Her şeyi herkesle paylaşmak zorunda değilsin. Bazı şeyler kul ve Allah arasında kalmalı. Çünkü açıklayamazsın, anlatamazsın, anlşılamazsın, her tür yanlış anlaşılırsın. Ve, hayat mutlaka herkesi bir gün zor duruma sokar. Önemli olan başa çıkabilmek.

Durum o kadar basit olmuyor. Hayat boyama kitaplarındaki kadar sade ve pembe değil. Duyguların devam ediyor. Ama bunu kendine ve çevrene bazı durumlarda itiraf edemiyorsun. Böyle durumlarda duygularını kalbine gömeceksin. Her şeyi herkesle paylaşmak zorunda değilsin. Bazı şeyler kul ve Allah arasında kalmalı. Çünkü açıklayamazsın, anlatamazsın, anlşılamazsın, her tür yanlış anlaşılırsın. Ve, hayat mutlaka herkesi bir gün zor duruma sokar. Önemli olan başa çıkabilmek.
Başkasına ilgi duyduktan sonra kalbime gömsem ne olur gömmesem ne olur?
Hayatımdaki insana bu haksızlığı nasıl yaparım ayrıca bir daha ona aynı şekilde hissedemeyeceğime göre kimi kandıracağım, kendimi mi?

Birilerini hayatınızda tutmak için olanı inkar edemezsiniz.

İşte bu aşamada sevgilisinden eşinden ayrılacak çok az insan var ama
evet ama olması gerekeni söylüyoruz canım. çünkü aksi o kişiye haksızlık kim ister o kişi yerinde olmak? sırf düzenin bozulmasın diye, var olan elinden gitmesin diye aklın başkasındayken o kişiyle birlikte kalıyorsun.. büyük haksızlık ve acımasızlık gibi geliyor bana. sahsen bana bunun yapılmasındansa acı da olsa gerçeklerin yüzüme vurulmasını tercih ederim.

Bu kismina katilmiyorum..
yoo yoo o kadar rahat olmamali..
Medeniyet dediginiz sey buysa, medeni olmasin bana karsi.
ben benim sevgilim bu durumu yaşasa aynen bu şekilde gelip itiraf etsin isterim. böylece en ufak umudum kalmaz ve duruma göre hak ettiklerini yüzüne vurabilirim. aksi halde sonrasında yeni kurduğu ilişkiyi ağzım açık izlemek zorunda kalırım...

sadece eli yüzü düzgün diye değil, daha iyisini görüp beğendiğim için de değil.. aklım onda diye. sabah kalkıyorum aklıma o geliyorsa, gün içinde onu görmek istiyorsam, iletişim kurmak için bahane yaratıyorsam, gördüğümde heyecanlanıyorsam vs vs aslında yeni yeni birinden hoşlanmanın ilk aşamaları değil midir bunlar zaten? e bu durumda nasıl bir başkasıyla var olan düzenim bozulmasın diye ilişkimi devam ettirebilirim ki.. sen o sevgili konumunda olmak ister miydin?

evet ama olması gerekeni söylüyoruz canım. çünkü aksi o kişiye haksızlık kim ister o kişi yerinde olmak? sırf düzenin bozulmasın diye, var olan elinden gitmesin diye aklın başkasındayken o kişiyle birlikte kalıyorsun.. büyük haksızlık ve acımasızlık gibi geliyor bana. sahsen bana bunun yapılmasındansa acı da olsa gerçeklerin yüzüme vurulmasını tercih ederim.

ben benim sevgilim bu durumu yaşasa aynen bu şekilde gelip itiraf etsin isterim. böylece en ufak umudum kalmaz ve duruma göre hak ettiklerini yüzüne vurabilirim. aksi halde sonrasında yeni kurduğu ilişkiyi ağzım açık izlemek zorunda kalırım...

sadece eli yüzü düzgün diye değil, daha iyisini görüp beğendiğim için de değil.. aklım onda diye. sabah kalkıyorum aklıma o geliyorsa, gün içinde onu görmek istiyorsam, iletişim kurmak için bahane yaratıyorsam, gördüğümde heyecanlanıyorsam vs vs aslında yeni yeni birinden hoşlanmanın ilk aşamaları değil midir bunlar zaten? e bu durumda nasıl bir başkasıyla var olan düzenim bozulmasın diye ilişkimi devam ettirebilirim ki.. sen o sevgili konumunda olmak ister miydin?
Öyleyse next next next .d ama önemli olan en başta kendini o duruma sokmamak.

Sevgilinizi sevmiyorsunuz sevseniz zaten başkasını görmezsiniz tensel ve ruhsal aslında bu kadar net. Sırf sevgilisiniz diye de kendinize bu haksızlığı yapmayın

çok ciddi yorum yaptım ya sakjhs

7 kocalı hürmüzü kendime rol model alıyorum ben.. yazardım başkası açsa bu konuyu

Evlenilecek kişiyi seçme algoritması: %37 Kuralı
"Sevgili durumunun özelinde %37 kuralı basitçe ilk 37 sevgiliden ayrıldıktan sonra her sevgiliye bir puan vermek ve bu sevgililerin içlerinden en yüksek puanı alanı üst sınır olarak belirlemek demektir.

Örneğin 1. sevgilimizden ayrılıp ona 10 üzerinden 8 puan veriyoruz, sonra 2. sevgilimizden ayrılıp ona 10 üzerinden 7.2 puan veriyoruz, sonra 3. sevgilimizden ayrılıp ona 8.1 puan veriyoruz ve bu şekilde 37. sevgiliden ayrılana dek devam ediyoruz. diyelim ki bu 37 sevgilinin içinden en yüksek puanı alan sevgilinin puanı 9.1 puan idi. bu durumda yapmamız gereken şey 9.1 puanı üst sınır olarak belirlemek ve yeni sevgililer bulmaya devam etmek.

Diyelim ki 38. sevgilimiz 9.0 puan aldı. bu durumda ondan ayrılıp 39. sevgilimizin puanına bakarız. mesela 39. sevgilimiz de 8.8 puan aldı, bu durumda ondan da ayrılıp yeni sevgililer bulmaya devam ederiz.

Ne zaman ki puanı 9.1 puandan yüksek olan bir sevgili bulduk, o zaman o sevgiliye nikahı basıp kaçırmamamız gerekiyor. yani mesela 54. sevgiliye kadar hiçbir sevgilinin puanı 9.1'den yüksek olmadı ama 54. sevgili 9.2 puan aldı. bu durumda yapmamız gereken şey 55. sevgiliyi ve bu sevgiliden sonra gelecek olan sevgilileri hiç düşünmeden 54. sevgiliye nikahı basmak ve onu elden kaçırmamak."

Kaynak:

Her zaman daha iyisi vardır, mesele 54. kişide kalabilecek miyiz?
Hadi birlikte bir ölçüt hazırlayalım, ben sıfırdan başlamak istiyorum .d

Geri