Sevgiliniz varken başka birinden hoşlanırsanız ne yaparsınız?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Afra-Mert olayından yola çıkarak arkadaşlarla aramızda ufak bir münakaşa çıktı da merak ettim forumdakilerin düşüncelerini...

Sevgiliniz varken başka birinden hoşlanırsanız/hoşlanmaya başladığınızı anlarsanız ne yaparsınız?

Git yat kız . Shhshd

Uzun süreli ilişkilerde sıkça rastlanan bir durum monoton ilişkiyse birde sonu aldatmadır kaçınılmazdır, boşlukta olduğuna inanır insan herkesten etkilenmeye müsaittir. gel gelelim meselenin özüne kimse olurmu öyle şey filan demesin olur herkesin başına da gelebilir insanlıktır buda gayet normaldir

Sevgilimden ayrılma aşamasına geldiğime işarettir çünkü duygu yoğunluğu var olsaydı başka birine ilgi duymazdım.

Taraflar birbirini sevseler de aradaki aşkın yoğunluğu bittiği zaman, başka birine karşı merak / heyecan / ilgi duyma olasılığı çok yüksektir. Aşkın da bir ömrü olduğuna göre bu aşamada irade devreye girer yoksa ihanet kaçınılmazdır.

Kendi adıma cevaplayacak olursam da forumda çok defa yazdığım üzere ihanet düşüncede başlar ve başka birini düşünmeniz bile karşı tarafa haksızlıktır. Olur da böyle bir durum yaşanırsa da sevgiliden ayrılmak gerekir. Başka birini düşünme aşamasına geldiyseniz zaten hiçbir şey eskisi gibi olmaz ve uzatmak zaman kaybıdır.

Bunu sevgiliniz varken değil de evliyken diye düşündüğünüzde bütün cevapları alıyorsunuz

Bunu sevgiliniz varken değil de evliyken diye düşündüğünüzde bütün cevapları alıyorsunuz
Evliyken ne yazık ki o kadar kolay olmuyor çünkü arada çocuk da varsa taraflar çoğu zaman ayrılığı düşünmeyip koşulları kabullenmek zorunda kalıyorlar. İrade güçlü değilse de büyük olasılıkla da ihanete varabiliyor.

Evliyken ne yazık ki o kadar kolay olmuyor çünkü arada çocuk da varsa taraflar çoğu zaman ayrılığı düşünmeyip koşulları kabullenmek zorunda kalıyorlar. İrade güçlü değilse de büyük olasılıkla da ihanete varabiliyor.
Yok benim dediğim ayrılma mevzusu değil evliyken başkasından hoşlanmaya başkasını sevmeye aldatma gözüyle bakıyorsak sevgiliykende böyle olmalı. Yani kişi birinden hoşlanmaya başlıyorsa zaten sevgilisine eşine ilgisini yitirmiş durumdadır. Bu durumun daha önce farkına varılmalı bence. Ama elde tutma, boşta kalmama sebepli kimse ayrılmıyor.

Yok benim dediğim ayrılma mevzusu değil evliyken başkasından hoşlanmaya başkasını sevmeye aldatma gözüyle bakıyorsak sevgiliykende böyle olmalı. Yani kişi birinden hoşlanmaya başlıyorsa zaten sevgilisine eşine ilgisini yitirmiş durumdadır. Bu durumun daha önce farkına varılmalı bence. Ama elde tutma, boşta kalmama sebepli kimse ayrılmıyor.
Var olanı kaybetmeme ya da düzenini bozmak istememesi gibi sebeplerle sevgili bile olsa her türlü yanlışa göz yumabiliyor.
İhanete ortak olan ya da davetiye çıkartan kişiler de hatalıdır.
Kıskançlık ya da rekabet duygusu ile başka birinin ilişkisini ya da evliliğini sabote etmeye çalışanlar çıkabiliyor.

Böyle bir durum yaşasam emin olduğum an sevgilimi karşıma alır ve her şeyi tüm gerçekliği ile anlatırım dedim. Yani artık onu sevmediğimi, başka birinden etkilendiğimi.. Elbette çok kolay olmazdı bu ama yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Böylece her şey tamamen biterdi.
ancak arkadaşlarım bunun kişi için çok ağır olacağını söyledi, karşı çıktı. ben aksine sadece artık soğudum, sevgim bitti diyerek ayrılmanın kişinin kendisinde bir eksiklik görmesine neden olabileceğini düşünüyorum. ne hata yaptım, bir şeye mi kızdı? ayrıca o kişide tekrar barışma umudu da olur.. Bir de kısa sürede eğer diğer kişiyle birliktelik kurarsam ve bunu görürse daha yıkıcı olmaz mı dedim? Belki de ilişki devam ederken bir yakınlaşma olduğunu ve aldatıldığını bile düşünebilir. Bence kalkıp sadece soğudum, sevgim bitti diyip ayrılmak korkaklık, karşı tarafı düşünmekle alakası yok. o kişiden alınacak tepkiden korkuluyor.

Bu arada ben eğer o kişiyle duygusal ya da fiziksel bir ilişki kurulmadığı sürece aldatma olarak görmüyorum. İnsanız sonuçta. Bir ilişki zamanla yıpranabiliyor, heyecan ve aşk bitebiliyor.. bu durumda bir başkasında tekrar heyecanı hissetmek sadece o ilişkinin artık bittiği anlamına gelir. kişinin yapması gereken durum ilerlemeden bu bitmişliği resmileştirmektir. aksi durum aldatmaya girer.

Var olanı kaybetmeme ya da düzenini bozmak istememesi gibi sebeplerle sevgili bile olsa her türlü yanlışa göz yumabiliyor.
İhanete ortak olan ya da davetiye çıkartan kişiler de hatalıdır.
Kıskançlık ya da rekabet duygusu ile başka birinin ilişkisini ya da evliliğini sabote etmeye çalışanlar çıkabiliyor.
Yani evet bir de onlar var. Başkasından hoşlanmak da öyle durduk yerde olmuyordur. Karşılık alıyor ki hoşlanıyor. Aman sıkıntılı işler. Yani artık istemiyorsa bunu söyleyince dünya yıkılmıyor. Söylesinler ayrılsınlar gitsinler.

Böyle bir durum yaşasam emin olduğum an sevgilimi karşıma alır ve her şeyi tüm gerçekliği ile anlatırım dedim. Yani artık onu sevmediğimi, başka birinden etkilendiğimi.. Elbette çok kolay olmazdı bu ama yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Böylece her şey tamamen biterdi.
ancak arkadaşlarım bunun kişi için çok ağır olacağını söyledi, karşı çıktı. ben aksine sadece artık soğudum, sevgim bitti diyerek ayrılmanın kişinin kendisinde bir eksiklik görmesine neden olabileceğini düşünüyorum. ne hata yaptım, bir şeye mi kızdı? ayrıca o kişide tekrar barışma umudu da olur.. Bir de kısa sürede eğer diğer kişiyle birliktelik kurarsam ve bunu görürse daha yıkıcı olmaz mı dedim? Belki de ilişki devam ederken bir yakınlaşma olduğunu ve aldatıldığını bile düşünebilir. Bence kalkıp sadece soğudum, sevgim bitti diyip ayrılmak korkaklık, karşı tarafı düşünmekle alakası yok. o kişiden alınacak tepkiden korkuluyor.

Bu arada ben eğer o kişiyle duygusal ya da fiziksel bir ilişki kurulmadığı sürece aldatma olarak görmüyorum. İnsanız sonuçta. Bir ilişki zamanla yıpranabiliyor, heyecan ve aşk bitebiliyor.. bu durumda bir başkasında tekrar heyecanı hissetmek sadece o ilişkinin artık bittiği anlamına gelir. kişinin yapması gereken durum ilerlemeden bu bitmişliği resmileştirmektir. aksi durum aldatmaya girer.
Duygusal ilişki kurulmadığı diyorsun. Platonik aşık olmuyorsun sonuçta. Duygusal bir karşılık buluyorsun bence direkt söylenmese bile. sadece bu konuda katılmıyorum

Geçenlerde on yılı aşkın evliliği olan bir arkadaşımın itirafına şahit oldum ki kendisininki de bir aşk evliliğiydi. İhanet edecek kadar ileri gitmese bile iki çocuğunun babasına artık hiçbir his beslemediğini ve dönmemek üzere kapıdan çıkıp gitse hiç üzülmeyeceğini itiraf etti ayrıca çocukları nedeni ile boşanmayı düşünemediğini de ekledi.

Arada başka bir insan olmasa bile duygular bittikten sonra o evlilik ya da birliktelikten ne yazık ki hayır gelmediği gibi aşk evliliği olması da sonucu değiştirmiyor.

Öyle kolay ilişki bitiremezsiniz. Sevdiğinizi halen seviyorken, artık bitti sözü ağzınızdan çıkmaz. Çıkarsa da yalan olur.
Ben uzak duruyorum. Bir başkası bana tanıştığımız gün nişanlı olduğunu söylemişti ve ilgimizin sınırını koymuştu. En doğrusu da bu. Ben uzak duruyorum ama diğer taraf her zaman arada bir başkasının olduğunu anlayamayabiliyor.

Duygusal ilişki kurulmadığı diyorsun. Platonik aşık olmuyorsun sonuçta. Duygusal bir karşılık buluyorsun bence direkt söylenmese bile. sadece bu konuda katılmıyorum
söyle düşün iş arkadaşın ya da ne bileyim sosyal çevrende yeni tanıştığın ve grupça bir araya gelip vakit geçirdiğin biri. zamanla ona bakışlarının değiştiğini hissediyorsun, söylediklerinin sempatik geldiğini, gülüşünün yüzünü güldürdüğünü, gelmediğinde gözünün aradığını.. bu gayet de platonik bir etkilenme değil mi? karşılık olması gerekmez ki bunun olması için..

Karşılık oluyor her zaman. Olmuyorsa, karşı taraf bunu his ediyor ve rahatsız oluyor. Sen de o rahatsızlığı his ediyorsun.

Dostluk da olsa arkadaşlık da olsa kişinin, ilişkisi olan ya da evli olan kişilere karşı mesafesini koruması gerekir ki eşini / sevgilisini rahatsız edecek bir durum yaşanmasın ya da ilgi oluşumuna fırsat verilmesin.

Evli arkadaşlarımla mesafem bellidir çünkü eşlerini asla huzursuz etmek istemem ve onlar da benim hayatımdaki insanı dikkate alıp sınırı aşmazlar. Çoğu ile yirmi yılı aşkın dostluğum var ve eşlerinden önce tanışıyorum.

Duygularım bittiyse de ilişkimi laf olsun diye sürdüremem ayrıca başka birine ilgim oluşursa bir daha hayatımdaki insanın yüzüne de bakamayacağım için o ilişkiyi bitirmek zorundayım. Kimsenin ne gururu ne de duyguları ile oynamaya hakkımız bulunmuyor.

söyle düşün iş arkadaşın ya da ne bileyim sosyal çevrende yeni tanıştığın ve grupça bir araya gelip vakit geçirdiğin biri. zamanla ona bakışlarının değiştiğini hissediyorsun, söylediklerinin sempatik geldiğini, gülüşünün yüzünü güldürdüğünü, gelmediğinde gözünün aradığını.. bu gayet de platonik bir etkilenme değil mi? karşılık olması gerekmez ki bunun olması için..
İşte bu aşamada sevgilisinden eşinden ayrılacak çok az insan var ama

emin olduğum an sevgilimi karşıma alır ve her şeyi tüm gerçekliği ile anlatırım dedim. Yani artık onu sevmediğimi, başka birinden etkilendiğimi..
Bu kismina katilmiyorum..
yoo yoo o kadar rahat olmamali..
Medeniyet dediginiz sey buysa, medeni olmasin bana karsi.

Benim kimliğimle uyuşan bir durum değil bu. Fakat insanız hayatta yapmayacağımızı düşündüğümüz pek çok şeyin içinde bulabiliriz de kendimizi. Bu sebeple şayet böyle bir durum yaşarsam önce bunun geçici bir durum mu yoksa biten duygularımdan ötürü mü gerçekleştiğini netleştiririm. Geçici bir durum değilse ilişkimi sonlandırmayı tercih ederim. Ama bunu yaparken de yoğun bir vicdan azabı çekerim.

Bence iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz, iş yerinizde, sokakta, sosyal çevrenizde gördüğünüz eli yüzü düzgün yakışıklı/güzel, ilgi çekici insan için sevğinizden ayrılıyorsanız zaten sıkıntılısınızdır, çünkü burada bir sınır veya limit yok, matematiksel olarak her zaman daha iyisi ile mutlaka karşılaşırsınız zaten, eğer dağda yaşamıyorsanız.

Geri