Böyle bir durum yaşasam emin olduğum an sevgilimi karşıma alır ve her şeyi tüm gerçekliği ile anlatırım dedim. Yani artık onu sevmediğimi, başka birinden etkilendiğimi.. Elbette çok kolay olmazdı bu ama yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Böylece her şey tamamen biterdi.
ancak arkadaşlarım bunun kişi için çok ağır olacağını söyledi, karşı çıktı. ben aksine sadece artık soğudum, sevgim bitti diyerek ayrılmanın kişinin kendisinde bir eksiklik görmesine neden olabileceğini düşünüyorum. ne hata yaptım, bir şeye mi kızdı? ayrıca o kişide tekrar barışma umudu da olur.. Bir de kısa sürede eğer diğer kişiyle birliktelik kurarsam ve bunu görürse daha yıkıcı olmaz mı dedim? Belki de ilişki devam ederken bir yakınlaşma olduğunu ve aldatıldığını bile düşünebilir. Bence kalkıp sadece soğudum, sevgim bitti diyip ayrılmak korkaklık, karşı tarafı düşünmekle alakası yok. o kişiden alınacak tepkiden korkuluyor.
Bu arada ben eğer o kişiyle duygusal ya da fiziksel bir ilişki kurulmadığı sürece aldatma olarak görmüyorum. İnsanız sonuçta. Bir ilişki zamanla yıpranabiliyor, heyecan ve aşk bitebiliyor.. bu durumda bir başkasında tekrar heyecanı hissetmek sadece o ilişkinin artık bittiği anlamına gelir. kişinin yapması gereken durum ilerlemeden bu bitmişliği resmileştirmektir. aksi durum aldatmaya girer.