Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
On bir bin dokuz yüz doksan dokuz balık, ''İyi geceler,'' diyerek gidip uyudular. Büyükanne de uyudu. Ama bir tane küçük Kırmızı Balık ne yaptıysa da gözlerini uyku tutmadı. Sabaha kadar denizi düşündü durdu...

Samed Behrengi

İntiharın günah olduğunu biliyorum. Ama mutsuz olmakta büyük bir günahtır. Mutsuzken başkalarını incitirsiniz. Bu günah değil midir? Başkalarını incitmek günah değil midir? Aileni incitiyorsun Arkadaşlarını. Kendini. Bu bir günah değil mi? Seni incitirsem, bu günah olmuyor da… Kendimi öldürürsem mi büyük günah işliyorum? Allah öyle merhametlidir ki yarattığı hiçbir şeyin acı çektiğini görmek istemez!

Kirazın Tadı Filmi

''Kimse benim neyi hak edip etmediğimi benim kadar iyi bilemez. Açık söyleyeyim, her şeye boyun eğersem hiçbir şeyi hak etmem.''
Denis Diderot

"her zaman
sizi alıp götüren bir şarkı vardır,
bazen siz saklanırsınız ama o gelip sizi bulur..."

Sevgili Sabahattin Ali her şeyi çok güzel özetlemiş: "Tahammül sınırım çoktan aşıldığından beri insanlarla daha az görüşmeye, hislerimi açmamaya ve tuğla tuğla duvar örmeye başladım, beni sıkıntıya sokacak insanları ve durumları elimin tersiyle ittim, pişman değilim."

"Umarım evleneceğim insan tek başına bir kafede kitap okuyabiliyordur. Tek başına tiyatroya gidebiliyor, kendi başına eğlenebiliyordur. Kendini mutlu etmeyi bilen insan karşısındakini de mutlu eder. Güçlü karakterler sevilmeye değer."

5. bölümdeyim çok güzel, çok.
erken konuşmuşum :*

Hayatın içindeki bütün kavgaların,
cebelleşmelerin ardından;
"Kısmetse olur" teslimiyetini seviyorum.
Kısmetse olur, değilse olmaz..

Tarık Tufan

Neden diye sorup kafa patlatmaya hiç gerek yokmuş ya.
Öyle yaptı çünkü onu yapmayı tercih etti, yanlış yapmaktan çekinmedi çünkü önemsemedi.
Bazı şeyler sadece tercih ve değer verme meselesi, hepsi bu.

Derdimi çok iyi biliyorum da, hiç iyi anlatamıyorum. Kendi kendimeyken çok güzel anlatıyorum da. Oturup biriyle konuşayım dediğimde olmuyor. Aklımdakinin onda biri, içimdekinin yüzde biri anca dile geliyor. Gerisi içimde kalıyor. Kendinden de sıkılıyor insan bir süre sonra. İyi anlaşmak yetmiyor bazen.

Geri