Seçim ikinci tura kalırsa?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gelsin banlar.
Ikinci tura kalmayin,istirhamim.

Bay kemal senin başkanlığını istemiyorum benim belirlediğim kişi olsun. Hah bir de seçimden sonra ben başbakan olayım. Seçtiğim başkanla birlikte ülkeyi ben yöneteyim.

basın açıklamasındaki hakarete varan sözler de cabası. Üzüldüm ne yalan söyleyeyim. bu denli siyasi yaşanmışlığı ve tecrübesi olan bir isim nasıl böyle bir davranış sergiler. Çok enteresan.

Seçimler ilk turda sonuçlanırsa (Öyle olacak) Hükümet AKP olur, Muhalefet kim olur??? bilemiyorum.
Seçimler ikinci tura kalırsa (Hiç sanmam) Hükümet AKP olur, Muhalefet kimler olur??? hiç bir fikrim yok.

Seçmen gördü ki, bunlardan ne Hükümet olur, ne de Cacık. Seçimi şu an kaybetmiş durumdalar. Ama haberleri yok.

Piromuzun yanındayız... Meral hanım aslında en basindan beri karsiydi buraya kadar durusu net ona lafim yok ama eğer altılı masanın besi kabul etmişse ve eğer demokrasi de buysa sonuç bellidir. Ulkemiz icin kurtulus hangi yonden olacaksa sahis farketmeksizin o yonden ilerlemek gerekiyor. Hadi karşısın son güne kadar neden bekledin ya o masada ne halt yediniz anlamıyorum. Şu umit ozdagirkcisi da milleti sokaga toplamaya çalışıyor aklınca pehey... ince de adam kazandi deyip bizi yari yolda biraktiktan sonra nerede kalmistik safsatalari. Ayıp ama ya aynı partiden olan Mansur ve imamoglunu çekmeye çalışmak nedir? Açıklamalarını zaten öncesinde yaptılar niye ağır sözler ile daha düne kadar kol kola poz verdiğin adamı tek seferde karalayabiliyorsun ve partisini dağıtma hareketi ile. Ee ne oldu senin partin dağıliyor bir bir gidiyorlar gerek partiye üye olan vatandaşlar gerek partideki vekiller. İkinci tura kalinirsa ne yapacaksin onu gercekten cok merak ediyorum. Kendi kendini bitirdi resmen yazik. Biz erdoganin gitmesini istiyoruz. Bizim tek istediğimiz bu. Ve gidecek ben de o gün sazimla sokağa çıkıp piromun ve ülkemin zaferini kutlayacagim...

İYİP in kitlesini bu dakikadan sonra yekpare değerlendirmek mümkün değil.

Bana kalırsa zaten gerek iktidar cephesi tarafından gerekse de kendileri anketlerde oy potansiyellerini olduğundan büyük gösteriyorlardı. Maksimum oyları %11-12 civarıydı bu açıklama öncesinde.

Peki şimdi ne olacak?

İYİP'in kitlesinin %80 i AKP/MHP küskünlerinden oluşuyor. Kalan kısmı da aşiret büyükleri/ küçük sermaye odakları/ rant devşirmeye çalışanlardan oluşuyor.

Bu çıkış sonrasında kitlesinin çoğunluğunu oluşturan küskünlerin bir kısmının kök partisine geri döneceğini bir kısmının DEVA partisine kayacağını , bir kısmının sosyal medya fenomenleri olan İnce/Özdağ kanadına kayacağını bir kısmının da İYİPte kalacağını öngörebiliriz.

Rant devşirmek isteyenler ve küçük sermayedarların bir kısmı için de aynısı geçerli.

Ezcümle İYİP bence bugünki konjünktürde baraj sorunu olan bir partidir.

İkinci turda yaratabilecekleri etki de gerek az önce yukarıda yazdıklarım gerekse de çok yeni bir parti olup konumlandıği ideolojik hattan kaynaklı olarak tabanının, yöneticilerinin tercihleri ve politikalarına bağlı kalmayacağı, bireysel hareket edecekleri gerçeğidir.

Mübalağa edeyim, muhalefet iyi bir politika yürütur ve Cumhur İttifakına katılmazlarsa ikinci turda seçime etkileri TİP ve DEVA kadar anca olur bu dakikadan sonra.

Ak parti kazanamazsa super olur lan diye dusunmeden edemiyor insan. Hadi be abi bu sefer kaybedin ya.

Seçimi olurda (mümkün değil ama) Millet ittifakı kazanırsa, İttifak'ta tek bir Sol Parti var, o da CHP. Bunlar CHP'yi dışlamazlar mı? Kılıçdaroğlu bu Partileri temsil eder mi? Nesini temsil eder? Kim Kılıçdaroğlu'nu kabullenir?

CHP İttifak'ın Külkedisi. Ortama yabancı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri