Sayısalda 13 bine girip hayvancılık yazan öğrenci konuştu: Tıp okuyormuş

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
@glu yapmayın üstadım.
Beş yaşında köy çocuğu yapiyo bunu.
Sabah kümesi aciyosun. Akşam geri kendi giriyo zaten. Bi kaba su koy. Yemle günde bir. Gerisini otlar zaten gezen tavuksa. Günde bir folluklari kontrol et yumurtayi topla. Nedir yani bu şimdi insanların milyon yıldır yaptığı işi lisans programı yapmak? Dört sene ne anlatacaksın çocuğa? Bi de akademisyen olduğunu hayal et amfidesin anlatiyosun "Gallus domesticus Phasianida familyasından evcilleştirilebilen bir kus türüdür ve genelde anavatanını Hindistan'dır.

Bu mu?
Sırf işsizlik rakamları düşsün diye Anadolu'nun dehlizlerine dahi fakülte açıp 24-25 yaşında hiçbir vasfı olmayan ve kayda değer kısmı hizmet sektöründe köle olarak çalıştırılacak binlerce genç mezun etmektense bu türden bölümlerin bölgesel olarak açılıp hiç olmazsa mevcut istihdam niteliğini artırmakta yarar var. Gıda, tarım ve hayvancılık köylünün eline bırakılacak türden şeyler değiller. Bu meseleler üzerine düşünmeyip doğru düzgün istihdam sağlayamadığımız için tarım da gıda da hayvancılık da rezalet bir halde. Bu arada bu bölüm özelinde konuşmuyorum. Bizim şu an vasıflı ve nitelikli elemana ihtiyacımız var. Usta-çırak usulü eğitim bitti zira ortada usta yok. Kalmadı. Çoğu madrabaz. Eline takım çantası alan geceden sabaha usta oluyor. Buna yönelik adımlar ve eğitimlerle hiç olmazsa geride kalan gençleri kurtarmak gerek.

Ezberlemiş sorun tespitlerimiz var. Ara eleman eksikliği, yetişme şartlarının yetersizliği diil ki. Kimse ara elaman olmasın kimse çiftçi olmasın istendi. Bedava ayfon dağıttılar. 2005 yılında kimse hecbek araba almadı. Hepsi suv'du. Şu an iş veremediğin adamı da liseyi beş sene yapıp üniversiteye girmeye özendirip yok yüksek lisans yok bok diyip 40 yaşına kadar hayattan bişey talep etmez hale getirdiler. Yani dedik ki bugün sorun olmasın yarın bakarız artık. İyi de yarın oldu.

Benim kendime yararim yok. Al bak benim kız endüstri mühendisliğine girdi. Soruyorum ne iş yapıyor bunnar diye. Ne biliim diyor. Al sana lisans.

Ezberlemiş sorun tespitlerimiz var. Ara eleman eksikliği, yetişme şartlarının yetersizliği diil ki. Kimse ara elaman olmasın kimse çiftçi olmasın istendi. Bedava ayfon dağıttılar. 2005 yılında kimse hecbek araba almadı. Hepsi suv'du. Şu an iş veremediğin adamı da liseyi beş sene yapıp üniversiteye girmeye özendirip yok yüksek lisans yok bok diyip 40 yaşına kadar hayattan bişey talep etmez hale getirdiler. Yani dedik ki bugün sorun olmasın yarın bakarız artık. İyi de yarın oldu.

Benim kendime yararim yok. Al bak benim kız endüstri mühendisliğine girdi. Soruyorum ne iş yapıyor bunnar diye. Ne biliim diyor. Al sana lisans.
Endüstri Mühendisliği çok iyi tercih olmuş. Diğer hususlarda ben de aynı şekilde düşünüyorum.

Hürriyet'in haberine göre; Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Oğuz Çat (22), bu yıl sınava hem özel ders verdiği öğrencileri motive etmek hem de kendi bilgilerini güncel tutmak için girdi. Elde ettiği 509 puanlık başarının tıp fakültesine yerleştiği dönemden bile daha iyi olduğunu söyleyen Çat, önce tercih yapmayı düşünmedi. Ancak tercihlerin sona ermesine 1 saat kala fikrini değiştirdi, “Sınava girdiğim senenin anısı olsun” diyerek tercih listesi hazırladı.

Özel ders verdiği öğrencilerini motive etmek ve bilgi düzeyini sınamak için sınava girdiğini belirtmiş ayrıca seçtiği üniversitedeki bölüme neredeyse hiç talep olmadığından kontenjan açısından da sorun yaşanmaz.

Ahah Hollanda'da drlar mühendisler işi birakip mini aile şirketleri kursun,süt-yumurta satsin inek boku kokusuyla terapilensin, ineğine her gün masaj yapsin bizimkiler hala şekil peşinde koşsun. Hayvan yetiştiricisi olsa takım elbise giymiycek gerine gerine yürüyemeyecek bu daha önemli çünkü. Iyh köylü damgası da cabası. İnsanlara köylü diye diye,sosyal şidddet uygulaya uygulaya çiftçi birakmadiniz memlekette.Ondan sonra Hollanda'da 60 litre süt veren holstein bize gelince niye 30 litreye düşüyor. Zootekni var mi? yok, eğtim var mı? yok sevgi var mi? sifir. Göçmenlere üç kuruşa dayak attıra attıra hayvanlara baktır sonra neden sütüm yumurtam az de.
Çocuğunun diğer yeteneklerini görmeyip dr mühendis olmasi için yirtin, sonra senin zihniyetine denk biri gelsin onu dövsün ya da öldürsün.
İnsana saygı yok ki mesleğe saygı olsun, mesleğin değeri bilinsin.
Et süt yumurta bulamayacaksiniz yakinda. Müstahak.
Drlar mühendisler sağar ineği,toplar yumurtayı fena mi, daha farklı bi yoldan hollanda oluruz. Bak bu da değişik.

Beyaz Türk/Siyah Türk kavgasi bu.
Egiş bey beyaz Türk.

@glu yapmayın üstadım.
Beş yaşında köy çocuğu yapiyo bunu.
Sabah kümesi aciyosun. Akşam geri kendi giriyo zaten. Bi kaba su koy. Yemle günde bir. Gerisini otlar zaten gezen tavuksa. Günde bir folluklari kontrol et yumurtayi topla. Nedir yani bu şimdi insanların milyon yıldır yaptığı işi lisans programı yapmak? Dört sene ne anlatacaksın çocuğa? Bi de akademisyen olduğunu hayal et amfidesin anlatiyosun "Gallus domesticus Phasianida familyasından evcilleştirilebilen bir kus türüdür ve genelde anavatanını Hindistan'dır.

Bu mu?

Imm hayvan ıslahı anlatılır, genetik anlatılır, seleksiyon çeşitleri anlatılır ve seleksiyon hayvancılığın zorunlu bir parçası haline getirilir. GDOlar gelistirilir,çeşitlendirilir risk faktörleri elimine edilir mümkün mertebe. yemi ithal etmek yerine olumsuz şartlara dayanıklı kendi tohumumuzu üretiriz. Günlük süt verimini,et verimini,yumurta verimini arttıracak, ikiz gebelikleri, kaliteli dayanıklı yumurtayı arttıracak seleleksiyon çalışmalarını hayvancılığın zaruri bir parçası haline getiririz. Metan gazının negatif etkilerini azaltmak adına projeler geliştiririz. Tek tıp tek sağlık felsefesinden hareketle her eve süt, et , yumurta girebilmesi için devlet destekli projeler geliştirilebilir. Bu işe saygınlık kazandırılabilir. Zooteknistlik,yetiştiricilik adeta mühendislik dinamiği olan bir şey önüne suyunu yemini koy deyip geçemeyiz. Geçersek kıymayi 500 TL'den alırız hocam. Mesele burada şekilcilik ve ego. Dünya tıptan ibaret değil. Türk sosyolojisinin eğitimde tıp saplantısı var. Hayvancılıktır, araştırmadır hele sanattır falan hiç gelmiyorum. 25k maaşa yetiştirmek üzere tesisatçı genç bulamıyor bir tanıdığım. Sebep? Benim çocuğum tesisatçı mı olsun diyen aileler, benle tesisatçı diye dalga mı geçsinler diye hayıflanan çocuklar.

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği diye lisans programı mi olur dedim diye beni tıp fakültesinden başka fakülte kabul etmeyen, dünyada doktor dışında meslek olmadığını düşünen, egoist narsist ucube bir adam olarak pazarlamışsiniz yukarıda.

Abicim ben niye öyle bişe diyim. Bak ne demişim. Her zaman üniversite meslek eğitimi vermez. Vermemeli. Bunu daha ortaokula lisede verelim dedim. Mesleki eğitime ve ön lisansa vurgu yaptım.

Bolu İzzet Baysalda beş kişiyi profesyonel tavukçu yaparak ne olmasini bekliyoruz? Mudurnunum Kanadada tavukçu zinciri açmasını mı. Ben hep demiyor muyum ziraat köylüye bırakılamaz diye.

Tarım da hayvancılık da bilimsel olacak eyvallah. Ama önce devletin bir tarım politikası olacak. Yoksa İzzet Baysal tavuk mezunu kurtaramaz ülkeyi

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği diye lisans programı mi olur dedim diye beni tıp fakültesinden başka fakülte kabul etmeyen, dünyada doktor dışında meslek olmadığını düşünen, egoist narsist ucube bir adam olarak pazarlamışsiniz yukarıda.

Abicim ben niye öyle bişe diyim. Bak ne demişim. Her zaman üniversite meslek eğitimi vermez. Vermemeli. Bunu daha ortaokula lisede verelim dedim. Mesleki eğitime ve ön lisansa vurgu yaptım.

Bolu İzzet Baysalda beş kişiyi profesyonel tavukçu yaparak ne olmasini bekliyoruz? Mudurnunum Kanadada tavukçu zinciri açmasını mı. Ben hep demiyor muyum ziraat köylüye bırakılamaz diye.

Tarım da hayvancılık da bilimsel olacak eyvallah. Ama önce devletin bir tarım politikası olacak. Yoksa İzzet Baysal tavuk mezunu kurtaramaz ülkeyi

Kişiliğinizden bağımsız, sizi tenzih ederek yapmıştım yorumumu sahsen. Sadece eğitim icerigi ne olabilir ki şeklindeki sorunuza cevap verme niyeti ile.
Yanlis anlaşılmak istemem.

Geri