Sırf işsizlik rakamları düşsün diye Anadolu'nun dehlizlerine dahi fakülte açıp 24-25 yaşında hiçbir vasfı olmayan ve kayda değer kısmı hizmet sektöründe köle olarak çalıştırılacak binlerce genç mezun etmektense bu türden bölümlerin bölgesel olarak açılıp hiç olmazsa mevcut istihdam niteliğini artırmakta yarar var. Gıda, tarım ve hayvancılık köylünün eline bırakılacak türden şeyler değiller. Bu meseleler üzerine düşünmeyip doğru düzgün istihdam sağlayamadığımız için tarım da gıda da hayvancılık da rezalet bir halde. Bu arada bu bölüm özelinde konuşmuyorum. Bizim şu an vasıflı ve nitelikli elemana ihtiyacımız var. Usta-çırak usulü eğitim bitti zira ortada usta yok. Kalmadı. Çoğu madrabaz. Eline takım çantası alan geceden sabaha usta oluyor. Buna yönelik adımlar ve eğitimlerle hiç olmazsa geride kalan gençleri kurtarmak gerek.@glu yapmayın üstadım.
Beş yaşında köy çocuğu yapiyo bunu.
Sabah kümesi aciyosun. Akşam geri kendi giriyo zaten. Bi kaba su koy. Yemle günde bir. Gerisini otlar zaten gezen tavuksa. Günde bir folluklari kontrol et yumurtayi topla. Nedir yani bu şimdi insanların milyon yıldır yaptığı işi lisans programı yapmak? Dört sene ne anlatacaksın çocuğa? Bi de akademisyen olduğunu hayal et amfidesin anlatiyosun "Gallus domesticus Phasianida familyasından evcilleştirilebilen bir kus türüdür ve genelde anavatanını Hindistan'dır.
Bu mu?