Sayısalda 13 bine girip hayvancılık yazan öğrenci konuştu: Tıp okuyormuş

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısalda 13 bin sıralama yapıp Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde "Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği" bölümünü tercih eden öğrencinin halihazırda tıp fakültesi öğrencisi olduğu, kimsenin önüne geçmemek için bu bölümü seçtiği öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre; Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Oğuz Çat (22), bu yıl sınava hem özel ders verdiği öğrencileri motive etmek hem de kendi bilgilerini güncel tutmak için girdi. Elde ettiği 509 puanlık başarının tıp fakültesine yerleştiği dönemden bile daha iyi olduğunu söyleyen Çat, önce tercih yapmayı düşünmedi. Ancak tercihlerin sona ermesine 1 saat kala fikrini değiştirdi, “Sınava girdiğim senenin anısı olsun” diyerek tercih listesi hazırladı.

Tercih listesine sadece 225 puanlık Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümünü yazan Çat, YKS sürecini ve tercih listesine neden sadece bir bölümü yazdığını şöyle anlattı:

“Tıp, diş hekimliği, eczacılık ya da hukuk gibi bir bölümü yazarak insanların önüne geçip haklarını yemek istemedim. Bu sebeple kontenjanı boş kalan ve fazla tercih edilmeyen lisans bölümlerini araştırdım. Ayrıca ilginç, pek duyulmamış ve espri konusu olabilecek bir bölüm yazmak istedim. Karşıma, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü çıktı. Terk tercih yaparak orayı yazdım ve yerleştim. Ancak kayıt yaptırmayacağım. Çünkü tıp öğrenimini bırakmayı düşünmüyorum."

Kaynak

1692679108200-new-project-24.png

Sayısal zeka çok farklı bir durum ve büyük bir avantaj.

Eşimin çok yakın bir arkadaşının alanında ilk 10'a girmesine rağmen alan dışı Sosyal Hizmet bölümü tercih edip o alandan mezun olmasından sonra gördüğüm en enteresan tercih. Eğlenceli bence.

tavuğu tedavi edilmeyen adamın akrabası mı acaba? hem kanatlı hayvan yetiştiririm hem doktoru olurum demiş hırsından. o bölüme kayıt yaptırmazsan adam değilsin…

• Kahkaha
Tepkiler: W
Reklamını yaptı, ismi duyuldu.

bazı bölümlerin kontenjanı dolmuyor, bu bölüm onlardan biri belli ki. kayıt yaptırmazsa -ki yaptırmayacak- no problem.

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği diye bölüm mü olur diye sormadın mı :)
ben lise sondayken, kafası pek çalışmadığı için bu bölümü okumak istediğini, bu işte iyi para olduğunu söyleyen bi arkadaş vardı sınıfta. sınavdan sonra puanı büro yönetimi ve sekreterliğe yetti anca. beterin beteri var hocam.

kanatlı hayvan yetiştiriciliği yazanların hakkı yenmiş diye yorumladım.
Ortada bir hak yenme durumu olduğunu sanmıyorum. Bu sınav en nihayetinde bir sıralama sınavı. Bu vatandaş soruları falan çalmamışsa ortada bir sorun yok.

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği diye bölüm mü olur diye sormadın mı :)

Keşke bu türden bölümlerin sayısı artsa. Bizim artık ülke olarak daha fazla Tarih bölümü, İşletme bölümü ne bileyim Sosyoloji bölümü mezununa falan ihtiyacımız yok.

Ortada bir hak yenme durumu olduğunu sanmıyorum. Bu sınav en nihayetinde bir sıralama sınavı. Bu vatandaş soruları falan çalmamışsa ortada bir sorun yok.

Keşke bu türden bölümlerin sayısı artsa. Bizim artık ülke olarak daha fazla Tarih bölümü, İşletme bölümü ne bileyim Sosyoloji bölümü mezununa falan ihtiyacımız yok.
ya ama kendi demiş kimsenin hakkını yememek için bu bölümü tercih ettim diye. : )
eğer kontenjan açık kalmadıysa bu hikayede yanan, bolu kanatlı hayvan yetiştiriciliğine 1 kontenjanla giremeyen kişi oldu. ndjfdk

Zaten tıp öğrencisiymiş. Öylesine girmiş ve diş, eczacılık, tıp seçenlerin hakkını yememek icin böyle yapmıs…

@glu yapmayın üstadım.
Beş yaşında köy çocuğu yapiyo bunu.
Sabah kümesi aciyosun. Akşam geri kendi giriyo zaten. Bi kaba su koy. Yemle günde bir. Gerisini otlar zaten gezen tavuksa. Günde bir folluklari kontrol et yumurtayi topla. Nedir yani bu şimdi insanların milyon yıldır yaptığı işi lisans programı yapmak? Dört sene ne anlatacaksın çocuğa? Bi de akademisyen olduğunu hayal et amfidesin anlatiyosun "Gallus domesticus Phasianida familyasından evcilleştirilebilen bir kus türüdür ve genelde anavatanını Hindistan'dır.

Bu mu?

Ben karşıyım okumaya. Tesisatçı yetiştireceksen vereceksin eline boru anahtarini. Borunun kaç bara dayanacagini hesap edecek adama öğret. Mühendis olsun o. projeyi çizsin denetlesin.

benim oĝlan da seneye böyle bi hareket yapsam mı diyo, öylesineee .p
tabi rahat şimdi

rahat olmak hakkı valla ebru, emeklerinin de karşılığını aldı:* şovunu da seneye yapsın:d ben de ales’te böyle şovlar yapıyorum jfjd

Geri