Saniyelik salaklıklar

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
annemle olduğumuz zamanlar telefonu çaldığında kim arıyor demesine kalmadan “babam” yazısını gördüğüm için her seferinde babam sanıp açıyorum ve dedem olduğunu anladığımda mahvoluyorum. saniyelik bir salaklık ziraat bankasının kuruluşundan, devlet bana madalyamı vermediye oradan da kılışdar, ekrem, tayyip derken evlenen kuzenlerimi en büyükleri olarak nasıl kıskanmadığıma geliyor. anneme diyeyim de dedeniz diye kaydetsin.

Bizim fakültenin mezuniyet dersi vardı. Mezuniyet dersi denmesinin sebebi dersin çok ağır, hocasının notunun da kit olmasıydı.Dersin hocasıyla da aram çok iyiydi, hala görüşürüm. Stajlarimdan su anki kariyerime kadar maddi manevi çok desteği oldu. Peki ben ne yaptım? Bu dersi mutlaka AA geçmeliyim dedim. Bunun için de her derste ses kaydı almaya başladım. 4 saat blok ders her gün tek tek ses kaydindan deftere yazıp ezberliyordum. Bi gün dersteyiz. Içime bi kurt düştü ses kaydı açılmadı galiba diye. Tuşa bastim meğer oynat tusuymus. Meğer ses kaydı başlamış ve durmuş niyeyse. Oynata basınca ses de son ses hocanın anılattiklari telefonumda calmaya başladı. Elim ayağıma dolandı bi de en öndeyim. Kapadım. Sınıf buz kesti. Hoca yüzüme bakıp gülümseyerek " Muratcim youtube mi açık kalmış, kapatalim dikkat edelim lutfen"dedi. Bozmadı beni. Anlamamasina imkan yoktu halbuki. Bilerek rezil etmedi fakat rezil oldum. Nasıl yerin dibine geçtiğimi anlatamam..Adamin arkasından iş çeviriyomus gibi o kadar da iyiliği var. Tüm sınıf ders sonrası şaşırdı hocanın tepkisizligine. Mezuniyetten sonra geyiğini yaptık. Kotu niyetli bulmadığı için bise dememiş.

Şu telefon olayı hepinizin başına gelmiştir diye düşünüyorum.

elimdeki telefonu kaybettim sanıp, elimdeki telefonla elimdeki telefonu çaldırmaya çalışmam..

En hizli salaklığım sanırım lise stajyerliğinde olmuştu.
Sene 2002 falan bir matbaa da işe girdim. Ustam sağ olsun hulk hogan gibi ulkucu biyikli 2 metre boyunda herkese atar gider yapan bir ığdırlıydı.
Roland 704-4 renk ofset makinasında günler solvent ve inceltici boya kokusu ile gecip gidiyordu. Tabi gaz ve tiner de kullandigimizdan kafa bazen hafif cakir olabiliyordu.
Bir gun makinada bir ariza oldu, teknik servis gelip kazanlar arasinda ayarlama yapmaya basladi. Ben de o zamanlae heycanliyim boyle usta yanlis yaptimi gozunun yasina bakmazdi. Cok iyi adamdi fakat is konusuna gelince orjinal bir or0sp cocu oluyordu. Neyse en bastan kagit gecirip son kazana gidene kadar ayar yapicakti fakat belirli bir yerde durdurmaliydi ki makina şase yapmasin akdndbhd
Tabi o belirli yere gelince emir ile birlikte acil durum butonuna basicak adam ben seçilmiştim. Neyse herkes yerini aldi, ince ayarlamalar yapildi. Arizanin donum noktasina gelmistik. Eger zamaninda basamassam havaya ucucakmisizcasina buyuk bir konsantre ile yerimi aldim. Elimi acil durum butonu uzerine getirdim. Usta kagit verilen bolume gecti ve dedi ki "ben bas digince basicaksin taammi la" dedi. TAMAM! diye bagirdim. O an is yerinin kaderi sanki ellerimin arasindaydi aw1k ajsjhs
Makina calisti ben emri bekliyorum..
O esna da iceri cay getirmek icin cayci girdi. Evet abilerrrr diyerekten..
Ustadan cikicak ilk ses ile basmaya hazirlanirken adam "gökh..." dedi ben laps diye butona bi koydum butun elektrikler gitti ajshdbhdgdgd
Millet kahkalara boguldu tabi cayci bi yandan bagrio la noldu diye ben tabi zafer sevinci yasiyorum, 4 5 saniye karanliktan sonra jenerator devreye girdi. Isiklar geldiginde o karanlikta el yordami ile ustanin bana geldigini gordum ajsjsbhdhdhd
Bide laps laps laps diye kocaman terlikle hizli hizli geliyordu ajshshh
Herif tokatı bir kapadı abi enseme.
ULA SANA GOKHAN CAY ICCENMI DIYE SORUNCA BASMICAN ULA HAYVAN ULA BUTUN AYARIN ICINE ETTIN SIGORTA GITTI LA PEZEVENG ULA SIZI BANA SAYIYLAMI VERIOLAR diye bi de klark çekti. 2 saat daha yatti makina sjsbbdjs

sevgili @Emare ile durum kritiği yaparken aklıma bir salaklığım geldi…

27 Kasım Merkez Üssü Düzce’de sabaha karşı yanılmıyorsam 4.6 şiddetinde artçı deprem olmuştu. O sıra eğitimim için Beypazarı’nda olduğumdan -Düzce, Ankara Merkez’den Beypazarına daha yakın- hissettim.. Binada bir uğultu koptu, yatağım tatlı tatlı sallanıyor..
uykulu halimle asansöre koştum, düğmeye bastım.. Önünde beklerken yanda oturan okuldan bir kız “sen napıyosun, koşsana!” dedi.. Duruşumu bozmadan “asansörü bekliyorum” dedim.. Bu sırada hala hafif bir sallantı var.. Kız bağırıyor “deprem oluyor farkında mısıığğğnn??” o sıra onun bağırışına ayılıp merdivenlerden 3-5 atlayarak dışarı çıkmıştım.. Bana bağıran kızı da nerede görsem yolumu çeviriyordum…

B12 iğnemi vurdurmak için tam sağlığa girdim odaya adım attım elimdeki ilaç dolu şişe pat düştü kırıldı hemşire ile aniden göz göze geldik ve tepkisiz kaldık Sjsssjj

aklım başka yerde olunca anlık saçma cevaplarım olabiliyor. başınız sağ olsun diyen cenaze ile alakasız birine sağ ol senin de demek gibi...

bugün öğle yemeğinde kedi köpek muhabbeti yaparken, kendi aramızda sivaslı oldugu için kangal dediğimiz biriyle alakalı pot kırdım.
arkadaş kızım köpek istiyor ama çok pahalı dedi, yan masamızda olduğunu bilmeyerek ben de gayri ihtiyari olarak ... götursene dedim.
sonra o kişiyle göz göze geldik ve birimiz masadan kalkmak zorunda kaldık.
kim olduğunu söylemeye gerek yok kalkanin

Sabahları müzik dinleyerek işe giderim.
Bazen hareketli müzikler dinliyorum ve kendimi kaptirabiliyorum firma girişinden geçerken garip hareketler yaparak geçtiğim oluyor. Güvenlik kıs kıs gülerken fark edip toparlıyorum. Firmada bana en rahat davranan da bizim birimin güvenliğidir zaten. Diğerlerinin zannettiği kadar ciddi biri olmadığımı biliyor ondan galiba...

Sabah şarja takacağım diye aldığım telefonu televizyonun arkasında nadir kullandığımız üçlü prize taktığımı unutup sobaya attığımı düşündüm. Oda oda dolandım bulamadım. Dedim üstüne bir de ateş yaktım görmedim heralde dedim. Annemden aradım ve sesi o odadan gelince dedim gitti heralde son sesleri sjsj sonra tv nin arkasında buldum işte. Bu saniyelik değil baya sürdü tabi bu sjsj

Yolda yürürken ürküttüğüm kedi/kuş olunca istemsizce özür diliyorum. Yol üstünde olduğunu fark ettiğimde mümkünse yolumu değiştiriyorum rahatsız olmasın diye. Standart olarak yolda takıldığım taş, kaldırım vs olursa da sövüyorum.
Fark ettim de salaklıklarım genel olarak yolda yürürken başıma geliyor, yürümeyi tam öğrenemedim sanırım. Bir terslik var.

asansörde karşılaşılan komşulara karşı zaman kayması yaşayarak saniyelik salak oluyorum… genelde sabah ya da akşam karşılaştığım için ağzım “günaydın ve iyi akşamlar” demeye daha alışık olduğundan, akşam olmayan bir saatte “iyi akşamlar” demek en çok yaptığım salaklık. ulan nasıl iyi günler diyemem diye eve kadar utanırım salaklığımdan. akşam 5’e kadar iyi günler denir, 5’ten sonra iyi akşamlar ama günler uzadığı için de iyi akşamlar demek de tam akşamı karşılamıyor… iyi bi dert buldum şu an. :emoji_unamused:

asansörde karşılaşılan komşulara karşı zaman kayması yaşayarak saniyelik salak oluyorum… genelde sabah ya da akşam karşılaştığım için ağzım “günaydın ve iyi akşamlar” demeye daha alışık olduğundan, akşam olmayan bir saatte “iyi akşamlar” demek en çok yaptığım salaklık. ulan nasıl iyi günler diyemem diye eve kadar utanırım salaklığımdan. akşam 5’e kadar iyi günler denir, 5’ten sonra iyi akşamlar ama günler uzadığı için de iyi akşamlar demek de tam akşamı karşılamıyor… iyi bi dert buldum şu an. :emoji_unamused:
Bende de işim bitip eve gittiğimde akşam oluyor algısı oluyor ve her gördüğüm tanıdığa iyi akşamlar diliyorum halbuki saat daha 3 falan ajsj

Bende de işim bitip eve gittiğimde akşam oluyor algısı oluyor ve her gördüğüm tanıdığa iyi akşamlar diliyorum halbuki saat daha 3 falan ajsj
bi de iyi akşamlar diyorsun sonra fark edip iyi günler diye düzeltiyorsun ama o onu duymuyor. bazen daha da salaklaşıp rica ederim falan diyorsun… asansör stresi insanı bitiriyor. BİLİMSEL.

bi de iyi akşamlar diyorsun sonra fark edip iyi günler diye düzeltiyorsun ama o onu duymuyor. bazen daha da salaklaşıp rica ederim falan diyorsun… asansör stresi insanı bitiriyor. BİLİMSEL.
Çünkü utancından ayyy nidasından sonra iyi günler kelimesi içine kaçıyor sjsj

Geri