Sanal Dünyada Sahtekar mıyız?

X

Merhaba saygideger arkadaslar ; 5. Hafta’nın Tartisma Konusu ; Sanal Dünya’da Sahtekarmiyiz?

Degerli yorumlarinizi bizlerden esirgemeden hakaret ve kufur icermeyen mesajlarinizi bekliyoruz.

Sanal dünyada bir çok insan kendi kişiliğini ve karakterini farklı bir şekilde lanse ediyor, Buda onlar için real hayatlarında sahib olamadıkları dünyanın içinde hayal prest dünyasında anlık bile olsa yaşıyorlar. Buda belirli bir zamandan sonra ortaya çıkıyor insanların sahterliklari ekran arkasındaki konuşmalarının sadece bir anlık hayal dünyasından ibaret olduğunu görüyoruz. Tek sanal degil şuanki real hayatimizdada ayni durum mevcuttur farkli kisiliklere bölünmüş farkli yüzler gibi yaninda baska uzaklaşinca baska kişiliklere karaktere börünen yapmacik yüzler. Üzülmemek elde mi değil buna kendine fazla kaptıran çok sanal amigoları var, Şuan ki günümüzde kaliteli insan sanal aleminde bulmak oldukça zor.

Bide saf kurnazlar var dartilmadan kendini ali cin sanan :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
Bu konuda özeleştiri yapacak kadar duruma nesnel bakacak kişilerin çok azınlıkta olduğunu düşünüyorum. Sanal dünya da bazı karakter yapısı bozuk insanlar için farklı bir dünya, apayrı bir dünya. Farklı maskeler altında insanlara farklı şekilde kendilerini tanıtarak, bireysel haz ve tatmin odaklı duygularla amaçsız şekilde bu oluşumun içerisinde barındırmadıkları insan sıfatlarıyla dolaşmaktadırlar. Bu çirkinlik ve hayasızlığın içerisinde etrafa kendisini kaliteli insan sıfatında tanıtan ve gerçek yüzlerini saklayan insanlar fazlasıyla mevcut.

Soyledigi yalani 10 yil surdurenleri taniyorum. :)

Sanal alemde belirli bir kotayi doldurduktan sonra zaten taninmaya basliyoruz. Bu surece ulasana kadar buyuk yalanlar soyleniyor maalesef.

bana tek bir yalan daha söylemeyin beyefendi, neden biliyor musunuz ? çünkü inanırım.

Gerçekler şiir gibidir beyefendi ve bir çok insan şiirden nefret eder. Heidegger hakikat şiirdedir dese de şairler çok yalancıdır. Dolasıyla gerçeklerden şiir olmaz!

Bir Sunucuda Uc Tane Aynı Anda Sevgilim olduğu Doğrudur. ALLAH Var Hepsininde Emeği Olmuştur Bende

Selam olsun Sizlere :p

Sanal dünyayı kendince bir fırsat kapısı olarak gören insanlar var. Bir zamanlar sahte kadın profilleri ile kontör dolandırıcıları vardı ki internet üzerinden çeşitli şekillerde kandırılan insan sayısı çok fazladır.

Güvenlik adına gizliliği doğru buluyorum ancak bu demek değildir ki fake hesaplar açıp sahte karakterler yaratılsın.

Sosyal medyayı faydalı bulduğum birkaç forum harici kullanmıyorum çünkü bana kalırsa sanalda çoğu şey sahte olabiliyor. Resimlerde bile ne oynamalar yapıldığına şahit oluyoruz. Günlük hayatta karşınıza geçip asla söyleyemeyeceği lafları, niklerin arkasına saklanıp söyleyen, küfreden ve hakaret eden insanlar var. Hal böyle olunca da bazı insanların ne kadar gerçek olduğu tartışılır.

Sanal dünyayı kendince bir fırsat kapısı olarak gören insanlar var. Bir zamanlar sahte kadın profilleri ile kontör dolandırıcıları vardı ki internet üzerinden çeşitli şekillerde kandırılan insan sayısı çok fazladır.

Güvenlik adına gizliliği doğru buluyorum ancak bu demek değildir ki fake hesaplar açıp sahte karakterler yaratılsın.

Sosyal medyayı faydalı bulduğum birkaç forum harici kullanmıyorum çünkü bana kalırsa sanalda çoğu şey sahte olabiliyor. Resimlerde bile ne oynamalar yapıldığına şahit oluyoruz. Günlük hayatta karşınıza geçip asla söyleyemeyeceği lafları, niklerin arkasına saklanıp söyleyen, küfreden ve hakaret eden insanlar var. Hal böyle olunca da bazı insanların ne kadar gerçek olduğu tartışılır.
Ben de buna şahit oldum. Ocean beyefendi kadın sesi çıkararak chattaki beyefendileri kontör mukabili dolandırdığına bizzat şahidim. Bimer'e defaen şikayet etmeme rağmen sonuç alamadım.

Yalan yaşayanın sanalı reali olmaz .Ama sanal da aklına estiği gibi her liman benim.

Allah hidayet versin.

Aaa sanal ortamda en iyi olduğum konuyu böyle nasıl yerden yere vuruyorsunuz. Vallahi kalbim kırıldı. Bak bak biri de karaktersiz demiş. Haklı mı acaba?:D Az kandırmadım insanları. Valla kötü bir şey yapmadım. Doğruyu çok az söylüyordum hatta. Ne pis insanmışım yahu. Benimki eğlence amaçlıydı. Sadece kendim eğleniyordum o ayrı. Eh ufaktım da. Maksimum bir gün sonra ortaya çıkıyordu yalanlarım.:(
Hala yalan söyleme yeteneğim iyi, ama kullanmıyorum. Ne kadar da tatlı bir üye.

Sanal alemde realist olan kişi çok azdır be.. Yıllarca tanıdığınız, dostunuz olarak bildiğiniz insanlar size bu ortamlarda çeşitli kahpelikler yapabiliyor. (Daha 3 gün önce yaşadık)

Hatta mahalleden çocukluk arkadaşlarınız bile bu tip platformlarda arkanızdan türlü türlü işler çeviriyor. (Ben bizzat yaşadım)

Bir çok kişi tarafından sanal alem farklı bir dünya olarak görüldüğünden, büyük bir kesim normal yaşantısında yapmak isteyip yapamadıklarını burada yapma peşindeler.

Son düzenleme:
15 yıl önce bu dünyaya ilk dahil olduğumda saf ben kim ne söylerse inanıyordum. Boşa dememişler ' Kişi kendinden bilir işi '.. Zaman içinde kırgınlıklarım çoğala çoğala öğrendim ki ' Sanal alem yalan alem '.. Dediler ki; fazla gerçek olma, kendine başka bir hayat yaz onu oyna. Denedim... Adım, yaşım, işim, yaşadığım şehir.. bırakın bunları hiç yaşamadığım anılar yazdım. Ama sadece 1 gün yapabildim bunu. Unuttum söylediğim yalanları ve açık verdim. O zaman dedim ki ben bu dünyaya ait değilim . Ya, bu dünyada olsamda kendim olacağım ya da hiç bu kumlarda oynamayacağım. Öyle şanslıyım ki karşıma Alper ve sonra da @X çıktı. Onlarda benim gibi gerçekler. Onlar ve onların etrafındakiler benim de arkadaşlarım oldu. Şükürler olsun ki bu dünya içinde anlatabileceğim kötü olaylar gelmedi başıma. Gelenlerse hep güzellikler oldu. [emoji4]

Nerede hangi şartlarda olursa olsun daima kemdim oldum/olacağimda.
Farklı birini yaratıp oynamak nasıl bir ruh hali? yorucu olsa gerek
Cidden bu psikolojiyi çok merak ediyorum.
Saygılar

Geri