Sanal Dünyada Sahtekar mıyız?

X
İlk başladığım zamanlar yalanlarım benden önce koşuyordu, nitekim bilmediğiniz bir ortam, insanlar daha bıyıklarım filizlenmeye başlamamıştı o kadar küçüktüm yani. Sonra etrafımdaki herkesin benimle aynı ölçüde ya da benden daha iyi yalancı olduğunu gördüm ve karar aldım, bir daha sahtekar olma çocuk diye..
O günlerden bu günlere kadar geldik, iyiki yalancı olmuşuz, yoksa şimdiki yalanlara daha çok şaşırırdık.
İlaveten, klişelere inanmam ben, dürüstlük naraları da atmayı hiç sevmemişimdir.
Yaptım mı? yaptım önemli olan ne kadar sürede ders alıp, kendimi eleştirerek doğru yolu bulduğum.
Zaten bununla uğraşmaya gerek yok, sonuç itibariyle bir takım yakışıklı dünyası olan insanlar tarafından hep bir kulp takılıp, kirletileceksiniz.
Özellikle gizem ikinci adınız olmuş ise.
Merhaba, ben de yalancıydım..

Sanala ilk basladigim yillarda saf saf guvenirdim.
Kim ne derse dogrudur, yalan dolan aklima gelmezdi
Taa ki, sanaldan tanistigim iki insan sayesinde- guvencem bitti uctu gitti.
Insanlar gercekten ne amaclar bilmiyorum ama.. sanaldaki gorundugu gibi olunmuyor bazen.
Iyisi var elbette ama kotu insanlar da cok.
Belki de hayatlarinda olan ekskligi sanalda gideriyorlar bilmiyorum ama .. fazla kimseye inanmamak lazm

Sanala ilk basladigim yillarda saf saf guvenirdim.
Kim ne derse dogrudur, yalan dolan aklima gelmezdi
Taa ki, sanaldan tanistigim iki insan sayesinde- guvencem bitti uctu gitti.
Insanlar gercekten ne amaclar bilmiyorum ama.. sanaldaki gorundugu gibi olunmuyor bazen.
Iyisi var elbette ama kotu insanlar da cok.
Belki de hayatlarinda olan ekskligi sanalda gideriyorlar bilmiyorum ama .. fazla kimseye inanmamak lazm

bana güvenebilirsiniz hanımefendi. benim göbek adım güven.

Aslında bu konuda uzun zamandır birşeyler yazmak istiyordum. Bizim ayırt etmemiz gereken şey real ile sanal değil aslında önemli kacırdığımız bir ayrıntı yalancı veya dürüst olmayan, menfaatci kişiler sadece sanal alemde değiller onlar real in her köşesinde varlar sanal alemde birebir muhattap olduğunuz kişilerin real de yaşıyor olduğunu unutmamak gerekir. Yani burada söylemek istediğim, Dünyayı Allah kötü olarak yaratmadı. Açlıktan ölen insanların suclusu da Allah değil, bizleriz. Ben sosyal platform larda konuştuğum kişiyi sanal, real olarak ayırmayı sevmiyorum çünkü aslında birey real de neyse sanal da odur. Olmak istediği kişi olanlar bunu bir süre yapabilirler ve er yada gec o ortaya cıkar bu sanal platform ları kötü yapmaz o kişiyi yapar.

Şuna katılırım göz ile yapılmıyan sohbetin samimiyeti her zaman sorgulanabilir gündelik hayatımızda dürüst insanı bulmak o kadar zor ken göz ile temas da bulunmadığınız birisinden onurlu/omurgalı davranışlar beklemek biraz poliyannacılık olur ama bu bizi önyargılı yapmamalı .)

Son düzenleme:
Geri