Salgın yok tiyatro var

Konu sahibi son olarak 796 gün önce görüldü
Bu konuda yazmak istedigim bir cok sey var ama yazmiyorum. Ailemi ve sevdiklerimi asi olmamalari icin uyari yaptim ve simdilik o yeterli. Baskalarin laf saldirilariyla ugrasamam :emoji_nerd:

Bu konuda yazmak istedigim bir cok sey var ama yazmiyorum. Ailemi ve sevdiklerimi asi olmamalari icin uyari yaptim ve simdilik o yeterli. Baskalarin laf saldirilariyla ugrasamam :emoji_nerd:
Aşı sıramı bekliyorum ve ailem ya da yakın çevremden çoğu kişi aşı oldu. Aşı sonrası bir sorun da yaşamadılar ve senin çekinecelerin nelerdir @Thalassa?
Aşılama olmadan salgının bitmesi şu şartlarda mümkün olabilir mi? Virüsün mutasyona uğrayıp insandan insana bulaşmaması gerekiyor ki o da ancak mucize olur.

Aşı sıramı bekliyorum ve ailem ya da yakın çevremden çoğu kişi aşı oldu. Aşı sonrası bir sorun da yaşamadılar ve senin çekinecelerin nelerdir @Thalassa?
Aşılama olmadan salgının bitmesi şu şartlarda mümkün olabilir mi? Virüsün mutasyona uğrayıp insandan insana bulaşmaması gerekiyor ki o da ancak mucize olur.
asilama olmadan salginin bitmesi tabi ki mumkun. ustelik asi olduktan sonra virusu hala bulastirabiliyorsun. bu da yeni bir mutasyon aciga cikariyor ve bu cok daha tehlikeli (asil bu devamlilik getirir mutasyonlar konusunda). eger saglikli isen ve hicbir problemin yok ise kesinlikle asi olmanizi tavsiye etmem. aslinda hic kimseye bu covid asisini tavsiye etmem. "ama cevremi korumak icin bu asiyi olmak zorundayim" diyenler var. dedigim gibi, asi olsan bile ve virus size bulastiysa, hala cevrenize gecebiliyor. bu surecte kendine dikkat etmesi gerekenler daha cok yaslilar, saglik problemi yasayanlar, hasta olanlar.

er yada gec bir cogumuza (herkese degil) bulasacak ve bazilarimiz baya hastalanacak, hayatini kaybedenler olacak (bu insanlarin cogu ya yasli yada saglik sorunlari zaten vardi). bir cogumuz da hastalanip atlatacak. grip gibi dusunun. iyilestiyseniz covid'in yan etkilerini atlatmak uzun surebilir, bu da tamamen kisinin kendisine bagli.

Benim çevremde coronadan bir sürü genç kişi öldü, peki böyle bir hastalık yoksa nasıl oluyorda o kadar kişi ölüyor? Bana lütfen birisi bunu açıklasın.

Geri