Şahsi kütüphanem

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Konu sahibi son olarak 1027 gün önce görüldü
17499184_104558366752743_5715696500716276217_n.jpg

Epey okuyorsunuz.Biraz doğu klasiklerini de okuyun gazali , rabbani Mevlana yunus emre . Bir insan hangi kültürün kitaplarını okuyorsa onlar gibi düşünmeye başlıyor.Batı yazarlarının kitapları Hristiyan kültürünü ve dinini aşılıyor .Bir süre sonra Hristiyan gibi düşünmeye yaşamaya başlıyorlar

Her kültüre önem ve ayrıcalık veriyorum okurken. Güney Amerika, Doğu, Uzak Doğu edebiyatı vs hepsine hakimim. Bu konuyu açmadan önce epey Iran edebiyatına yönelmiştim. Ara vermek için Avrupa/Amerika'ya geri döndüm. Yakın zaman içinde okunacakların arasında Imam Şafii de var mesela.

Din konusunda yazdıklarınıza da asla katılmıyorum, belirtmeliyim.

Katılmayabilirsiniz atam sultan alparslan sultan timur yavuz sultan selim abdulhamid han hazretleri nasıl inanıyorsa öyle inanıyorum atalarım ehli sünnet hanefi maturidiydi bende öyleyim

Merhabalar. Asla bitmesin istediğim bir kitabı bitirmiş bulunmaktayım. Kırmızı Karanfil.

qbWppB.jpg

Gülten Akın ile maalesef ki ölümünden sonra tanıştım. Kendime kızdım, kızdım, kızdım. Böylesine ince ruhlu bir insanın değerini yaşarken bilememişim. Şiirleri içi çürümüş bir insanı dahi duygulandırabilecek naiflikte. Ah nasıl, nasıl olur da bu denli geç kalmışım okumaya.. Bir şiirini iliştireceğim yazıma. Okuyun!

UZUN YAĞMURLARDAN SONRA

Sen yağmurlu günlere yakışırsın
Yollar çeker uzak dağlar çeker uzak evler
Islanan yapraklar gibi yüzün ışır
Işırsa beni unutma.

Alır yürür sıcak mavisi gökyüzünün
Kuşlar döner uzun yağmurlardan sonra bir gün
Bir yer sızlar yanar içinde büsbütün
Her şeye rağmen ellerin üşür
Üşürse beni unutma.

Yeni dostlar yeni rüzgârlar gelir geçer
Yosun muydum kaya mıydım nasıl unuttular
Kahredersin başın önüne düşer
Düşerse beni unutma.

Merhabalar. Kısaca, az önce almış olduğum bir kitaptan bahsedeceğim.

brL2Jn.jpg

Havaalanında beklemek işkence gibi bir şey, yine kendimi D&R'a attım ve okuyacak bir şeyler baktım. Semih Gümüş daha önce hiç duymadığım bir yazar. Bu da onun ikinci kitabıymış. Yalnızlık ile ilgili bir şeyler okumak istiyordum zaten.

Bu arada, kitabın başlangıcındaki bir alıntı da beni epey etkiledi:
Denize yakın mağaralarda
günlerce gözlerinin içine baktım,
ne ben seni tanıdım ne de sen beni.
(Yorgo Seferis)

Umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz bu kitap.

Yeniden merhaba. Internetten sipariş ettiğim, ettiğimi bile unuttuğum kitaplarım gelmiş. Kargo beklemiyorum diye düşünüp aşağıdan almayı unutmuşum. Birkaç aydır epeyce ağır (ya da düşünsel) kitaplar ya da şiirler okuyor olduğumu fark ettim. Okuoku'daki 9.90'lık kampanyadan yararlanarak kendime çerezlik kitaplar aldım.

LyO1nZ.jpg

Kafes, bilindiği üzere çoksatan bir gerilim kitabı. Açıkçası hiçbir beklentim yok.

Pembe Mezarlık, şarkıya ismini veren kitap diyebilirim. Ya da şarkıdan esinlenilerek koyulmuş bu isim, emin değilim. Yine beklentimin olmadığı çerezlik bir kitap.

Cinder, Scarlett ve Cress ise bir serinin ilk üç kitabı. İçeriği hakkında pek bilgim olmasa da epey takip ettiğim fantastik kitap severlerce çokça tavsiye edildi. Bu da bende bir merak uyandırdı haliyle. Bir an önce okumak istiyorum.

Ben daha çok aşk kitaplarını okuyorum. Daha çok ilgimi çekiyorlar. Dudaktan Kalbe, Eylül bunlar en sevdiklerim. Bu yazıda https://paratic.com/en-iyi-ask-kitaplari/ en iyi ve en güzel aşk kitaplarının listesi yer alıyor. Kitap arayan arkadaşlar incelemenizi tavsiye ederim.

Ben daha çok aşk kitaplarını okuyorum. Daha çok ilgimi çekiyorlar. Dudaktan Kalbe, Eylül bunlar en sevdiklerim. Bu yazıda https://paratic.com/en-iyi-ask-kitaplari/ en iyi ve en güzel aşk kitaplarının listesi yer alıyor. Kitap arayan arkadaşlar incelemenizi tavsiye ederim.

Listeye bir göz attım aslında genel olarak ilgimi çekti. Aşk kitabı okumam desem de aslında naif aşk hikayelerini seviyorum. Listeme birkaç tanesini ekledim. Çok teşekkürler paylaştığınız için. ^^

Merhabalar herkese.
Çok önce aldığım fakat yazmayı unuttuğum kitaplarım varmış.
JaZ01Q.jpg

Okulda manga çalıştayına başladığımız günden beri yeni bir mangaya başlamak istiyordum. Genelde internetten okurum ama bu sefer almak istedim. Tokyo Ghoul'un Türkiye'de yayımlanmış 10 cildi var sanırım ilk 3'ünü almış bulundum.

Bu arada üstte bahsettiğim Kafes'i okudum maalesef. Maalesef diyorum çünkü sıfır beklentiyle başladığım kitap o kadar saçma çıktı ki şaşırdım. Üzerinde konuşacak hiçbir şey yok bu yüzden.

Merhabalar, merhabalar.
Yine alınan yeni kitaplar ve yine ben. Şaşırtıcı bir şekilde D&R 9.90'lık kitap sayısını arttırmış. E bende de para varsa durur muyum..

qbyPaW.jpg

(Dev fotoğraflar için özür, boyutlandırmayla uğraşamıyorum.)

Beyaz Tuval sanırım bir iki sene önce görüp şaşırdığım ama sonra almaktan vazgeçtiğim bir kitap. Kitaba iki ayrı taraftan da başlanabiliyor olması onu ilginç kılmış.

1002. Gece Masalları ise çok iyi yazarların hikayelerini barındıran bir derleme. Biraz fantastik korku gibi geldi bana. Bunu okumak için sabırsızlanıyorum.

Merhume ise Tol ile bilinen Murat Uyurkulak'ın en son kitabı. Sanırım çok satmadı ki yüksek fiyatına rağmen sürekli 9.90'lık kitapların arasındaydı. Nihayet alabildim. Tol bana biraz ağır geldi, henüz tam okuyamadım fakat bu kitapla yazara alışabileceğimi düşünüyorum.

Son olarak tabii ki Sabitfikir. Böyle çabucak okunan güzel bir dergi ya, daha önce okumamışsanız mutlaka başlayın.

*

Ek olarak bir şeyden de bahsetmek istiyorum. Daha önce böyle kısa kısa da olsa hiçbir platformda bir nevi "kitap blogger'lığı" yapmadım. Fikrimi belirtmek, paylaşmak her zaman istemişimdir fakat bu inanılmaz büyük emek isteyen bir şey, zamanla kendimi geliştireceğim. Benim istediğim tek şey, okunmak. Fikirlerimin bir şekilde birilerine ulaşması. Bakın, beğenilmek değil. Yalnızca okunmak. Bu forumda ise beklediğimi alamıyorum maalesef. Forum oyunları ile meşgul olan insanlar açıp konuma bakmıyor bile. Biraz üzücü ama yine de devam edeceğim..

Son olarak, Ruhumu Öpmeyi Unuttun birkaç güne biter. Ona da yer ayıracağım bu sayfada.

Konuyu takibime aldım,
Güzel yorumlamalar,
Hem yeni bir kitap okuyacağım zaman fikir almış olurum.
Sakın beklediğini alamadığın için üzülme burada olmasa da misafir üyeler kimbilir okuyup fikir sahibi olacaklar.
: ) )
Gözlerine ve yorumlamana sağlık.

Konuyu takibime aldım,
Güzel yorumlamalar,
Hem yeni bir kitap okuyacağım zaman fikir almış olurum.
Sakın beklediğini alamadığın için üzülme burada olmasa da misafir üyeler kimbilir okuyup fikir sahibi olacaklar.
: ) )
Gözlerine ve yorumlamana sağlık.

Çok teşekkür ederim.. Çok daha güzellerini yazabilirim buraya ama hem telefondan girdiğim hem de yoğun bir okul dönemim olduğu için elimden bu kadarı geliyor. Bu geri dönüş bile beni ne kadar mutlu etti. ^^ Birileri okusun benim düşüncelerimi okuma zevkimi bilsin istiyorum sadece. Takdir edilmek de değil, olumsuz eleştiriye bile mutlu olurum.

Ya tekrardan teşekkür ederim çokça, günüm güzelleşti. :cicek:

Ben konuyu yeni görüyorum , takip edicem : )
Sen devam ettikçe konuya olan ilginin artacağını düşünüyorum .
Bu arada Kurtlarla Koşan Kadınlar hakkında yorum yapmamışsın sanırım , ya da ben gözden kaçırdım , nasıl buldun? Merak ettim kitabı . p

Ben konuyu yeni görüyorum , takip edicem : )
Sen devam ettikçe konuya olan ilginin artacağını düşünüyorum .
Bu arada Kurtlarla Koşan Kadınlar hakkında yorum yapmamışsın sanırım , ya da ben gözden kaçırdım , nasıl buldun? Merak ettim kitabı . p

Merhaba merhaba. ^^
Yorum yapamadım çünkü henüz okuyabilmiş değilim. Göz gezdirdiğim kadarıyla kadının gücünü merkeze alan hikayelerden (daha doğrusu mitlerden) oluşuyor. Etrafımda okuduktan sonra tavsiye etmemiş olan bir kişi bile yok, beklentim birazcık yükseldi bu yüzden. Sınav dönemim olduğu için hacmen büyük kitaplara başlayamıyorum ama sonrasında ufak ufak göz atacağım bu kitaba da.

Yorum için çook teşekkür ederiim. :oy:

Ben okuyorum aslında ya, çok sessizim gelişimi belli etmiyorum sanırım ama güncelledikçe göz gezdiriyorum.
Yani okuyan birileri var, bil diye söylüyorum. :p

Ben okuyorum aslında ya, çok sessizim gelişimi belli etmiyorum sanırım ama güncelledikçe göz gezdiriyorum.
Yani okuyan birileri var, bil diye söylüyorum. :p

Ya dün baktığımda 300 görüntülenme falan vardı hepsini ben yaptım diye düşünmeye başlamıştım artık. jsjsjs
Ya aşşırı mutlu oldum böyle çok teşekkürler. ^^

Kitap seçimlerini daha geniş yelpazede yapmanız faydanıza olur. Konunun müptelası olabilmem adına, kapak fotoğrafından biraz daha fazlasını sunun.

Kitap seçimlerini daha geniş yelpazede yapmanız faydanıza olur. Konunun müptelası olabilmem adına, kapak fotoğrafından biraz daha fazlasını sunun.

Evet, elbette. Hatta en başta belirtmeyi unuttum galiba, tavsiyeler de isteyeceğim. Tatminsiz biriyim kendimi asla yeterli görmem okuma konusunda. Son zamanlarda zincir kitapçılarda fazla gezdiğim için gözüme çarpan kitap yelpazesi haliyle daralıyor.. Aslında sizden tavsiye ve yönlendirme bekleyebilirim, çook teşekkür ederiim. ^^

Geri