Sağlık sektöründeki şiddet yüzde 600 arttı!

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Doktorlari ayri tuttum ki be yorumumda.

Eğitim camiasında da var maalesef…

Ben ikna oldu, doktor haklı. Hatta kendime pay çıkartıp artık bir çalışan olmadığıma karar verdim.

Hastaları ortada bırakmak ta bir tür şiddet. Onların hayatı söz konusu.
Çalışma koşullarının iyileştirilmesi herkesin faydasına olur ve senin iptal randevun kadar başka insanların hayatı da önemli...

Ekipman sıkıntısı olan bir hastanede, teşhis koysalar ne değişecek?
Ameliyat sırasını aylar sonrasına vermek zorunda kaldıklarında, hastalar yine şikayet etmiyor mu?
Tedavi için aylarca gidip gelmek zorunda kalmak daha mı iyi?

Sistemsel sorunların acilen düzeltilmesi gerekiyor yoksa özel hastanelerde bile bu yüzden yığılmalar başladı.
Ameliyathane sayısının da arttırılması gerekiyor. Tıp fakültelerinde cerrahlar ameliyat için gün veremeyip özel hastanelerle anlaşmak zorunda kalıyorlar. Şehir ve devlet hastaneleri de aynı şekilde aylar sonrasına gün verebiliyor.

Özelde bile doktorlardan randevu almak çok zorlaştı çünkü yoğunluk ile başa çıkamıyorlar.

Yarım gün tıp fakültesinde hasta kabul eden, ders veren ve sonrasında özelde hasta kabulüne devam eden, ameliyata giren ve gece yarısından önce evine gidemeyen hekimler var. Para için değil, hayat kurtarmayı vicdani borç kabul ettikleri için bu zor şartlara katlanıyorlar yoksa "Doç / Prof. oldum zaten, bana ne" de diyebilirler. Fakültede randevu aylar sonrasına verilebiliyor ancak hastanın o kadar bekleyecek durumu yok, ne yapsınlar?

Eylemlere katılıp seslerini duyurmaya çalışıyorlar ancak sen bu durumu sadece hekimlerin maaş artışı için yaptıklarını sanıyorsun. değil mi?

Şiddetin birincil sorumlusu olarak halkı görmüyorum. Hani seri katile soruyorlar ya niye öldürdün. Cevabı "çünkü yapabiliyordum"

Adam dövebiliyorsa, döver. Şiddet zayıfa yönelir. Bkz kadına şiddet, çocuğa şiddet..

Kediyi tekmeleyen adam aslan tekmeleyebilir mi? Yemez.

Burda kedi olmaya sebep sağlık politikaları ve buna ses çıkarmaya korkan meslek sahipleri.

Baksana adam randevuma geldim ilk gününde doktor Ankara'ya hükümet protestosuna gitmiş diye gözünden hikaye uyduruyor, hikaye yazıyor. Neden, çünkü yazabiliyor. Niye yazmasın ki? Öteki de normalleştiriyor "yha şiddet her alanda" diye.
Uydurma değil, bunu Anne'me yaptı birisi.

Biz randevumuzu iptal etmeden gitmemezlik yapsak, 15 gün sonra anca yeni randevu için başvuruda bulunabiliyoruz. Doktor bey veya hanım, kimse artık, randevularını iptal etmeden çekmiş gitmiş. Çünkü TTB'ye güvenerek arkasının güçlü olduğuna inanıyor.

Nerede kaldı sizin Hipokrat yemininiz?

Yaşadığıniz olumsuz deneyim için üzgünüz. Size daha fazla yardımcı olabilmek için lütfen hasta hakları birimimize başvurun.

Ne bürokrasi ile uğraşayım. Bundan sonra her gün bir doktor döveceğim. Stres atmama iyi gelir.

geçen gün konuştuk da, en aklı başında olduğunu düşündüğüm arkadaşımda bile doktor antipatisi var. hastalar haklı diyo. şaşırttı. kafası çalışmayan bi adam da değil halbuki. doktora gideceğim zaman deli gibi araştırma yaparım aşırı pimpirikli olduğum için, doktorun statüsüne saygısızlık&ukalalık olmasın diye kelimeleri özenle seçerek ifade ederim sıkıntımı. bu zamana kadar can sıkan, işini düzgün yapmayan bir tek doktora denk gelmedim. insanlarla aktif temasta olduğun her işte olduğu gibi, doktorların da işi inanılmaz zor. yaşadıkları sinir harbini anlayabiliyorum.

Ne bürokrasi ile uğraşayım. Bundan sonra her gün bir doktor döveceğim. Stres atmama iyi gelir.
Dostum sen temiz delikanlisin biz seni biliyoruz. Zaten beceremezsin de. etin ne budun ne. dakkada paket ederler seni :) ama yide de başka yerlerde böyle söyleme. alırlar ekran görüntüsünü verirler bilişime. Valla derdini anlatman zor olur savcıya.

Geri