Saçmalama

• Kullanıcı Sux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 995 gün önce görüldü
bugün daimi eczanemize ilaç almaya gitmiştim iş ödeme kısmına geldiğinde cüzdanımın yanımda olmadığını fark ettim.
dönüşte ödeyebilir miyim? diye sorduğumda eczacı; saçmalama abi sormana bile gerek yok bir ara uğrar bırakırsın dedi.
"estağfirullah tabiiki ya da elbette sorun değil dönüşte bırakabilirsin" demesini yeğlerdim.

bu sözü bana karşı kullanabilme gerekçesini sürekli karşılaşıyor olmamıza ve gündelik ağız alışkanlığına bağlıyor olsam da hoş karşılamıyorum.
ben ona hep x bey diye hitap ediyorum.

insanların düzgün konuşamamasına tahamülüm çok azaldı.

bizim kral, şehir dışında olduğum ve yollar kapandığı için merak edip babama özkan geldi mi? diye sormuş. babam da hayırdır? karşılığını verince "bak abi, sen fark edemiyor olabilirsin ama biz abi kardeşiz ve kardeşimi merak edip sorduğum için böyle bir tavır takınmamalısın" demiş.
babam da ancak haklısın diyebilmiş ve sohbet sonlanmış.

geçen aylardan birinde komşuya gelen marangoz elini omzuma atmıştı..
tuhaf tuhaf işler, hareketler ve söylevler..

Abi karşı tarafa vermişsin o güveni demek bunda anormal bir şey yok herkes tarafından seviliyorsun ne güzel parayı götürme birkaç gün bakalım ne diyecek

Ben aksine, seviyorum bu samimi tavirlari ve gittigim esnaflar bu sekilde tavir sergiliyor. Yani ne biliyim hic tanimadigin birinin sana daha mesafeli olmasini istemeni normal karsilayabilir buradaki insanlar ama surekli veya her gun gordugun insanlarin sana bu denli samimi davranmasi gayet normal hani.

Rahatsiz olman ilginc geldi bana. Tabi her insan ayni degil. Saygi duymak gerek.

bana en çok pazarda abla denmesi koyuyor... artık pazarda abla olacak kadar büyümem üzücü, halbuki ben ''küçük hanıma da mandalina verelim mi?'' denilen o minik kızdım. değilmişim... hala mandalina alır yerim o ayrı.

İnsanların mesafe anlayışı ve hitap şekilleri çok farklı olabiliyor ancak sonuçta saçmalama derken "düşündüğün şeye bak, dert etme" anlamında kullandığı çok belli oluyor ve bu sebeple çok da takılmamak gerekli diye düşünüyorum.

Kendimden yaşça büyük kişilere abi / abla ya da amca / teyze diye hitap etmem çünkü alınabiliyorlar ancak bizde tuhaf olan başka bir durum da kendi yaşıtlarına ya da kendinden küçüklere bile böyle hitap edenler var ki o da ilginç bir durum.

Tanımadığım insanların aşırı samimi tavır ve konuşmasını ben de hiç sevmem.

bana en çok pazarda abla denmesi koyuyor... artık pazarda abla olacak kadar büyümem üzücü, halbuki ben ''küçük hanıma da mandalina verelim mi?'' denilen o minik kızdım. değilmişim... hala mandalina alır yerim o ayrı.
Ben de herkesin yengesiyim ismim yok....

Ben de herkesin yengesiyim ismim yok....
ahaha o aşamaya gelsem kendimi yenge olarak göremiyorum hiç ama bir yandan da çok yengeyiz hepimiz bilmiyorum...
bi de iyice coşup samimiyetten ''ooo yengem gelmiş, ooo ablam gelmiş''

ahaha o aşamaya gelsem kendimi yenge olarak göremiyorum hiç ama bir yandan da çok yengeyiz hepimiz bilmiyorum...
bi de iyice coşup samimiyetten ''ooo yengem gelmiş, ooo ablam gelmiş''
Antin kuntin isler yengesi diyorlar aralarinda daha cok .p

mesela abicim kaç kilo vereyim diye soruyor 2 diyorum.Abim 2 buçuk geldi diyor.2 olsun diyorum.Bir dahaki hafta abicim demiyor.Neden çünkü 2 kilo aldım böyle bir anımdı

mesela abicim kaç kilo vereyim diye soruyor 2 diyorum.Abim 2 buçuk geldi diyor.2 olsun diyorum.Bir dahaki hafta abicim demiyor.Neden çünkü 2 kilo aldım böyle bir anımdı
sana abi diyen de mi varmış... pazarcıları tembihleyeyim de sen 2 olsun diye ısrar ettiğinde kes be kes diyerek bastırsınlar, bunun anladığı dil bu abicim diyeyim...
kötü çocuk!

Eczacı kesin senin gibi "üst kültürlü" değildir, idare et kusuruna bakma, alt kürtürlü olduğu için öyle davranmıştır.

Özellikle esnafla samimiyeti hiç sevmem. O yüzden berberim dışında yıllardır gittiğim bir esnaf bulunmaz.

Çok kelime odaklı biri değilim ben.
Hissi yaşıyorum .

Geri