Ruha Ziyafet

Konu sahibi son olarak 1553 gün önce görüldü

Yokluk, Mutlak Varlığın aynasıdır. Allah nurunun aksi yoklukta görünür.
Yokluk aynadır, âlem o aynadaki akis; insan da o aksin gözü gibidir.
Sen aynadaki aksin gözüsün, Allah o gözün nuru, gözbebeği.
Allah bu gözle o gözbebeği olan nuru, bu gözle kendi kendisini görür.
Âlem insan olmuştur, insan da âlem.
Bundan daha temiz, daha güzel bir anlatış da olamaz.
Bu işin aslına iyice bakarsan anlarsın ki gören de O'dur, göz de o, görünen de O!

Bir duvar vardı. Bütün duvarlar gibi iki anlamlı, iki yüzlüydü. Neyin içeride neyin dışarıda olduğu, duvarın hangi yanından baktığınıza bağlıydı.

— Mülksüzler,
Ursula K. LeGuin

İnsan doğası; ruh, irade ve imandan oluşur. İnsan, bu doğasını yıkmayacak kadar tutku duygusu da taşımalıdır.
Çünkü böylesi bir tutku, insanı sonsuz olana yönlendirir.
Bu durum, insanın sonsuzluk arayışıdır.

Nurettin Topçu

İnsan olanlar değil,o insanın içinde olanlar önemlidir.
İnsanı gördüklerinden ibaret sayma, göremediklerinde ara.
İçidir hakikatin resmi, dışı sadece bir manzara...

Bir çok yer, ülke gördüm değişik değişik insan tanıdım. Garip tuhaf yemekler yedim, iyi yerlerde, salaş yerlerde sokak arasında her yerde... ama annemin çocukluğumda yaptığı bisküvili pudinkli pastası kadar ruhuma dokunanı olmadı. Soğumasını beklerken zorlandığım şeylerden biriydi bak bu : )

Benim ruha ziyaretim de böyle olur işte. Seni gördüm , hoşgeldin hocam...
Olur da denk gelemezsek, her şey gönlünce olsun...

Bir çok yer, ülke gördüm değişik değişik insan tanıdım. Garip tuhaf yemekler yedim, iyi yerlerde, salaş yerlerde sokak arasında her yerde... ama annemin çocukluğumda yaptığı bisküvili pudinkli pastası kadar ruhuma dokunanı olmadı. Soğumasını beklerken zorlandığım şeylerden biriydi bak bu : )

Benim ruha ziyaretim de böyle olur işte. Seni gördüm , hoşgeldin hocam...
Olur da denk gelemezsek, her şey gönlünce olsun...
Ah değerli kardeşim. Sen ne kadar özel bir ruhsun. Ruhun ziyafetinden de ancak hissedenler anlardı. Annene selamlar, saygılar, sana şükranlar Noah.
Değil mi, o çocukluktaki bazı tatlar insanın burnunda tütüyor. Aslında o atmosferin, o koşulsuz şefkatin yansımasını da özlüyor insan. Her şey berrak, her şey katışıksız sevgi.
Hoşbuldum Noah, sevgili Süreyya ve sen ruhuma mutluluk kattınız. Sizler de hep mutlu olun güzel insanlar.:emoji_rose:

Her “zaman”, kendi mekanını yaratır.
Her mekansa kendi benliğini, özünü sunar.
Öz ise insanın kendisini ve yaşamının tümünü var eder.
Var olan mekan özle birleşir, yaşam ise orada başlar, biter ve yok olmaya yüz tutar.

Çıktığın yolda, bugün, yelken açık, yapyalnız,
Gözlerin arkaya çevrilmeyerek, pervâsız,
Yürü! Hür maviliğin bittiği son hadde kadar!...
İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar.

Yahya Kemal Beyatlı

Müzik ve düşünce bu derece benzeşmeden önce hiç fark etmemiştim.
Aslında müziğin düşünmenin farklı bir yolu olduğunu söyleyebiliriz. Ya da düşüncenin müziğin farklı bir çeşidi olduğunu…

Ursula K. Le Guin

Geri