Larien
Elmas Üye
shini, regl izninin sağlık izni adı altında düzenlenmesi bence de mantıklı (bu yüzden kronik hastalıklara atıf yaptım) ancak o zaman bunun adı "regl izni" olmuyor, regl izni tam da regl iznini amaçlıyor ve toplumsal eşitliği sağlamak için kadın lehine birtakım düzenlemeler yapılması gerekliliği şeklinde açıklanıyor. baronun regl izni açıklaması bu yönde. bana kalırsa ben kadınların, hemcinsleri diğer ülkelerde hangi haklara sahipse o haklara sahip olmasından yanayım ama her türlü pozitif ayrımcılığın da diğer çalışanları olumsuz etkileyebileceği de görüşündeyim. bu yüzden suistimale açık kapı bırakmadan, iyi organize edilmesi gerektiğinin altını çizdim defalarca. kişilerin iyi niyetine bırakılan her durum suistimale kapı aralar. bunu da annelerin izinlerine atıf yaparak açıklayabilirdim ancak. bizim toplumumuzda annelik çok kutsanan bir şey-babalık bu kadar değil- öyle ki ben bir iş arkadaşımın anneliğinden etkilenebiliyorum, kimse kusura bakmasın ben kimsenin annelik sorumluluğunu paylaşmak zorunda değilim. bakın yasal haklarından bahsetmiyorum. "anneyim ben çoluğum çocuğum var" deyip iş yerinde bunu sonuna kadar kullanan bir kitle var, bu sadece benim kişisel deneyimim değil. bekar ya da çocuksuz biri mesaiye kalıyorsa, o da kalacak mesela. ben bunların senin önerdiğin tarz bir çözüm sistemiyle çözümlenmesini isterdim, kimsenin iyi niyetine kalmadan ancak bana öyle geliyor ki bu çözümsüzlük de bazı kadın çalışanların işine geliyor çünkü istedikleri anda kullanabilecekleri esnek bir bahane var ellerinde. iş ahlakı oturtmak lazım. ve güzel bir sistem.
Son düzenleme: