Regl izni tartışma çıkardı

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1198 gün önce görüldü
Duyar kasma seviyesini bir adım öteye taşımak istiyorum… peki 50 yaşındaki röfle saçlı İK müdürü hiç regl izni almadığında alenen rencide olmayacak mı….

regl öncesi, regl, regl sonrası derken zaten hayattan verim aldığımız, kaliteli gün sayımız 5 falan. 1 günlük izni de çok görmeyin bi zahmet. ağrıdan, halı kemirdiğim zamanları biliyorum; majezik’i fitil yerine kullansak da faydasız olabiliyor…

4A366333-402D-47E2-A04F-41098C22A6E7.jpeg

hayır…. hiç de sinirli değilim….

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yorumları göz geztirdim _ bu feministler fikir sahtekari _ işlerine gelince eşitsiz işlerine gelmeyince menfaatlerine dokununca degiliz _ na_ mert bunlar. Kaypak bunlar_ birisi anayiz demiş _ erkeklerde baba

Yorumları göz geztirdim _ bu feministler fikir sahtekari _ işlerine gelince eşitsiz işlerine gelmeyince menfaatlerine dokununca degiliz _ na_ mert bunlar. Kaypak bunlar_ birisi anayiz demiş _ erkeklerde baba
Konuş abi konuş.. bu feministler ve ateistler yüzünden hep bu başımıza gelenler.

bir ara full time calisiyordum ve her ay isyerinden 1 bazen 2 gun hasta kalirdim. patronla telefon gorusmemizde 'neyin var?' sorusuna, "kendimi iyi hissetmiyorum. ayaga bile kalkamiyorum" derdim hep. simdi bu bazi aylar olurdu bana. isyerindekiler de, bu kiz niye her ay 2 gun hasta kaliyo yau diye konusmaya baslamistilar. goze batiyordu yani. ula rezillik hissi ha. benim bi isler karistirdigimi dusunmustu patron. hani okulu kirip avm'ye veya sinemaya kaciyormus gibi. o zamanlar zaten isyerinde en kucugu bendim. patron da bu konuyu benimle ozel konusmak istemisti.

anlatiyo ve durumu ozetliyo. bende acik acik soylemek zorunda kaldim. sonra adam ayni boyleydi, aydinlanmisti birden:

oh-yeah-oh-shit.gif

10 yili gecti calisiyorum. Bir kadin iş arkadasimiz regl oldugunu hiç farketmedim. Ya bu kadar abartilacak bir konu değil ya da kadinlar çok pis oyuncu afshacdadc

Şaka bir yana markete gidip ped istemeye utanan bir millet nasil izin alacak. Bir kadinin iş yerinde atıyorum Aslı bugun yok regl diye anılma ihtimali bile yok. Denmese bile anlaşılacak. Hele muduru falan erkekse.

16 hafta doğum izni varken 5 gün babalık izni var. hep bir ayrımcılık. yeter artık.

regl izni alırken şey mi düşünülüyor acaba bütün departmanlara, çalışanlara "melo regl oldu, bilginize" diye mail atıldığı cc'ye de kotex, orkid ve sleepy'nin eklendiği... çok zor değil korkmayın, halledilir... forumda bi ayrıcalığımız yok haydi kızlar bu hakkı alana kadar devam. regl günlerimizde herkese sataşabilelim ve bize bir şey olmasın...

Aklima hep Cem Yilmaz beyin Kadin Pilot isimli stand-up i geliyor böyle bir seyler görünce,okuyunca,duyunca.

yaşamadığınız şeyin de yorumunu yapmayıverin ya...
bokunu çıkartarak regl iznini haklı, bir günü yetersiz buluyorum. neyse ki bi şeyi değiştirmiyo.

Biz de her sabah acı içinde, gerim gerim gerilmiş uyanıyoruz, bize de mesai 12de başlsın her gün, yaşamadığınız şeyin de yorumunu yapmazsınız heralde…

sen istersen hiç başlama işe serkancım...
ben boş yorumlara dellendim hem sen sus.

Sus kız.
Problem çocuk gibisiniz.
Çalışmakta gözünüz yok zaten.

Haftanın 1 günü de kısır günü izni olsun. Çalışan kadınlar Altın gününü kaçırıyor. Saat akşam 4 te izin alıp işten gidiyorlar son 1 saate yetişe diye bu seferde pastalar ksırılar bitmiş oluyor çay bile buz gibi oluyor.

Geri