Regl izni tartışma çıkardı

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1197 gün önce görüldü

Regl izni tartışma çıkardı​

İş dünyasının önemli sitelerinden Linkedin'de bir reklam ajansı kadın çalışanları için "Regl izni" uygulamasını başlattığını duyurdu. Bu duyuru tartışmaları da beraberinde getirdi.

IDEART Reklam Ajansı, Linkedin adlı sitede yaptığı duyuruda kadın çalışanlarına her ay kullanabilecekleri bir gün "Regl izni" getirdiğini açıkladı.
Yapılan açıklamada, "İdeart ailesi olarak, kadın çalışanlarımız için başlattığımız “Regl İzni” uygulamasını sizlerle paylaşmaktan gurur duyarız! Bu dönemlerde beden ve ruh sağlığı açısından zorlayıcı bir süreçten geçen kadın çalışanlarımız için her ay kullanabilecekleri 1 günlük regl izni uygulamasını hayata geçiriyoruz." denildi.

odatv_image_65__389db75b320b40.png

Bu açıklama Linkedin başta olmak üzere sosyal medyada tartışmaları beraberinde getirdi.
Uygulamaya karşı çıkanlar da destekleyenler de oldu.

Yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
odatv_image_65__ed015689c76b47.png
odatv_image_65__c3336b02deae4f.png
odatv_image_65__b8acc2eb322b4a.png
odatv_image_65__335cf2182b7b4f.png
odatv_image_65__afd93fa4988842.png
odatv_image_65__8feae9a8ee6f47.png
odatv_image_65__9236e94c9c804c.png
odatv_image_65__70c69c91fbca4a.png
odatv_image_65__75d587c2d79d47.png
odatv_image_65__43098754edff46.png
odatv_image_65__08d6401f94b84a.png
odatv_image_65__011bb071286c4c.png

Odatv.com

E ama Orkid reklamlarının ana fikri neydi abicim? Pedimi takarım işime bakarım. Hatta spor yapmamı bile engellemez.

E nooldu? Yaaa..

Yok daha neler .

çok gerekli değil al bi majezik devam et.
ben çalıştığım yerlerde özelikle evli ve çocuklu kadınların iş hayatında pozitif ayrımcılık beklentisinden yıldığım için bu tarz durumlara asla sıcak bakmıyorum. pozitif ayrımcılığın her türlüsü diğer insanların çalışma performansını olumsuz etkiliyor kesinlikle.

Allahu Teala izin veriyor hayız halinde kadına remazanda. Siz kim kopeksiniz karşı çıkıyorsunuz regl iznine?

Dinen uygun. Oyna devam.

Valla su an oyle bi agrim var ki reklam sirketini opesim geldi. Oha regl oldugumu nasil belli ederim. Ahlaksizlik diz boyu.. saka bi yana siddetli kanamasi ve agrisi olan kadinlar icin bence mukemmel bir sey. Yataktan zar zor ciktigim gunlerde sen bugun gelme hayiz halindesin deseler harika olur. Hayizi da ilk defa kullandim. Cok hos.

kafa izni olarak bize de verilsin. ayrımcılık olmasın.

Ay neyine tartışma çıkarıyolar anlamıyorum ki. Çknüz kopacakmış gibi ağrı çekin her ay, o zaman göreyim ben sizi. Sinirlendim.
Çok yerinde bi karar vermiş firma, helal olsun. Keşke her yer aynı duyarı gösterebilse.

Yani bu olay kadından kadına değişmiyor mu? Ağrısı sancısı 1 gün süren var, 2 var, 3 var. 3 gün ağrı çekenin günahı ne? .( bence ayda 10 gün yapıp tatlıya bağlayalım. .p

Yani bu olay kadından kadına değişmiyor mu? Ağrısı sancısı 1 gün süren var, 2 var, 3 var. 3 gün ağrı çekenin günahı ne? .( bence ayda 10 gün yapıp tatlıya bağlayalım. .p
ilk gün daha şiddetli olduğundan dedik:D

bu konu her yıl bir kere gündem oluyor, oysa biz her yıl kaç kere ağrı çekiyoruz... bir kere gündem olmasını kınıyorum. mantıksız bir uygulama değil bence, her kadın aynı şekilde geçirmiyor o dönemi. ben bi ağrı kesiciyle ayakta kalabilsem de-ki çoğu zaman kesmiyor- bi şekilde devam ediyorum ama ağrısı şiddetli olan, taksilere kusa kusa eve dönen de çok arkadaşım var. haliyle güzel uygulama. her ay 1 hafta izin vermiyor alt tarafı en kötü hissettiğin gün bunu kullanabil diye hak tanıyor. biraz aşın bu kafaları. türkiye'de bu uygulamayı yapan global firmalar dışında yerli firmaların olması da güzel. demek ki webtures firmasının sigara içmeyene ekstra 4 gün, çocuğu olana okulun ilk günü ve karne günleri 1 gün, stklara destek olmak isteyenlere 5 gün, doğum gününde 1 gün, regl de her ay 1 gün gibi izinlerini bilseler kalp krizi geçirirler... hayalimizdeki firma adeta. daha çok var da gidin kendiniz bakın... doğum günü izni mesela çok yaygın, biraz onu konuşalım. kimisi doğum gününde izin veriyor, kimisi yemeksepeti gibi doğum gününde ye, iç, sıç ertesi gün izinlisin diyor. doğum gününün cumaya denk geldiği yıllar ağla dur...

#reklam #işbirliği yazayım da sonra ceza gelmesin... kaan gülten'e saygılarımla.

4-5 gün süren regl için 1 gün izin vermek şovdur. Madem gerçekten önemsiyorsunuz en az 2 gün izin verin.

bazen koskoca kırmızı font ile izinli olduğunu tum sirkete bildirdik haberi alırsın
images (94).jpeg

Bu kadınlar(feministler) eşitlik istemiyor . Erkeklerden daha çok eşitlik istiyorlar. .okunu çıkardılar. Esitlik yetmiyor imtiyaz ayrıcalık istiyorlar .

Son düzenleme:
Geri