referandum da oy kullanamıyorum çünkü

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
yalnız benim sosyal bilimler bölüm sekreteri imzalı ve damgalı bu okulda okuduğuma dair belgem var daha notere gerek var mı benim bu şehirde yaşadığıma dair?

İşte bence de yok ama şöyle bir şey de var. Sen bu şehirde okuyor olabilirsin ama burada okuyorsun diye burada yaşadığın anlamı çıkmıyor. Çevre ilçelerde yaşıyor olma ihtimalin nedeniyle senden böyle bir şey istiyorlardır.

ayrıca adana nüfus müdürlüğü adres beyanı açıklamasında da noter onaylı kira sözleşmesi lazım diye madde var. Adres İşlemleri

Burada ilçe nüfus müdürlüğü bence işi garantiye almak istediği için kendi madde koymuş olabilir. Çünkü aynı sitede farklı bir linkte notere hiç değinmemiş: Sık Sorulan Sorular Bir tarafta noter derken diğer tarafta bu konuya hiç değinmemiş olması, bence bu olayın sonradan koyulan bir madde olabileceği ihtimalini doğuruyor. Bir sayfada düzenlenmiş ama diğeri unutulmuş.

Konuyla ilgili bilgi veren hiç bir internet sitesinde "noter" ibaresini göremezsin. Mesela bu konuda en geniş bilgi veren Unibilgi sitesi var: Üniversite Öğrencileri Nerede Oy Kullanacak? | UniBilgi - Üniversite Bilgi Platformu Onda da yine "noter" tanımlaması geçmiyor.

Ama YSK'nın internet sitesinde baktığımda senin dediğin gibi noter ibaresi geçiyor. Ben, bizden noter tasdikli istenmediği için bunun hala sonradan koyulan bir madde olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum.

Keşke okula geçer geçmez yapsaydın bu işi.

Geri