R4bia

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Bunun altına imzamı atabilirim.

Ayrıca:

"İran, Esad'ı destekliyor.
Körfez ülkeleri ise Esad'a karşı.
Esad, Müslüman Kardeşler'e karşı.
Müslüman Kardeşler ve Obama, General Sisi'ye karşı.
Ama Körfez ülkeleri Sisi'yi destekliyor. Dolayısıyla Müslüman Kardeşler'e karşılar.
İran, Hamas'ı destekliyor, Hamas da Müslüman Kardeşler'i.
Obama, Müslüman Kardeşler'i destekliyor ama Hamas ABD karşıtı!
Körfez Ülkeleri ABD yanlısı. Ama Türkiye ve Körfez ülkeleri Esad'a karşı ama Türkiye aynı zamanda Müslüman Kardeşler tarafında, General Sisi'ye karşı.
Ama General Sisi, Körfez ülkeleri tarafından destekleniyor.
Ortadoğu'ya hoşgeldiniz, iyi günler dileriz."

...diye bir sitede arkadaşın teki yorum yapmış. Zamanında Osmanlı'yı sırtından bıçaklamış, dünün ve bugünün kargaşa merkezi haline gelen Ortadoğu, yıllardır kendi ayakları üzerinde durmayı başarabilen bir anlayışa sahip olamadı. Önce bunun nedeni sorgulanmalı? Soğuk savaş dönemindeki gibi bu ayrılıklar niye sürüyor? Büyük devletlerin buradaki yeri ve çıkarları nedir?

Çocukların ölmesi politikanın çok mu umurunda? Oysa Roboski'de kendi çocuklarının üzerine bomba yağdıran; 35 aydınını yakıp, kendi çocuklarını öksüz, yetim bırakan; sırf kendisi gibi düşünmüyor ve karşısında duruyor diye kolluk kuvvetleriyle beş çocuğunu hayattan koparanları da biliyoruz. Kimse ağlamıyor o zaman.

:hi:

Söylenecek söz bırakmamışsın.
Sadece tek bir konuda laf edeceğim
Zamanında Osmanlı'yı sırtından bıçaklamış

Savaş döneminde biz OSMANLI halkı araplara islami birlik çağrısı yapınca bizi sırtımızdan vurup fransayla birlik olan araplar değil midir? oturup düşünmek gerek.

Büyük bir üzüntüyle yazıyorum ki. Bu forumda konular hep saptırılıyor. Hep bir önyargı tavırları ve yargısız infaz yaparak arkadaşlarını savunan kişiler var. Mısırda çocuklar ölüyor masum insanlar katlediliyor, buna üzülmemiz gerekirken hep olaylar saptırılıyor hep haklı çıkma çabaları hep farklı ülkelerden örnekler gösteriliyor. She ye teşekkür ediyorum tekrar açtığı için konuyu .

Ben sana birşey sormak istiyorum DoGu müsadenle. Bir yorumunda gördüm ve merak ettim. Sence bir olaya vahşet diyebilmek için yada ağlayabilmek için senin değiminle "aman aman bir ölüm" kaç adetten başlıyor? Ben şayet bir karıncaya bassam, bir kedi görsem üzülüyorum. Sadece merak ettim o yüzden soruyorum.

Suriye'de katledilen masum bir çocuk:
[YOUTUBE]p1plntfEH80[/YOUTUBE]

Bu da Mısır'dan acar haber muhabirlerin yakalamış olduğu çatışma görüntüleri:
[YOUTUBE]yOtgjrPmJtY[/YOUTUBE]

Ben sana birşey sormak istiyorum DoGu müsadenle. Bir yorumunda gördüm ve merak ettim. Sence bir olaya vahşet diyebilmek için yada ağlayabilmek için senin değiminle "aman aman bir ölüm" kaç adetten başlıyor? Ben şayet bir karıncaya bassam, bir kedi görsem üzülüyorum. Sadece merak ettim o yüzden soruyorum.

Aman aman bir sıkıntı görülmedi dedim. aman aman bir ölüm demedim dikkatli yazın ve tırnak için yazın. Ben sana soruyorum okumayı sana kaç yaşında öğrettiler ? Konu R4BİA' dır. Başka haksız şekilde öldürülen insanlarımız varsa konuyu açarsınız. Bende destek veririm .

Arkadaşlarımızdan ricam, lütfen konu dışındaki muhabbetleri tartışma bölümünde devam ettirmeleridir.
Konunun tekrar kilitlenmesini istemiyorum.

Ölen cocuklarin üzerine kapanan anne ve babalarin görüntüsü bile vicdanini sizlatmiyorsa insanlarin, birakin kendi söylediklerini kendileri dinlesinler. O bir cocuk ya ne arabi ne irki ne milleti.? Insana insan icin deger verdiginizi degil arap oldugu icin deger verdiginizi mi düsünüyorlar.? "Kafan cok güzelmis kardes yeni mi yaptirdin?" deyip gecin, ugrasmayin.

Mısıra üzülüyorum evet ama aynı zaman Rojova da katledilen insanlara Gezi de öldürülen insanlara ve daha nicesine de üzülüyorum
İnsana insan olduğu için değer verilmelidir
Her insan kıymetlidir din,dil,ırk ayrımı yapılmadan
Acıları ve insanları ayrıştırmak yerine hepsine sahip çıktığımız gün biz gerçekten insan olmuşuzdur işte

Heяa en güzel cevabi vermis.Yüregine saglik. Bence her görüsten insan bunu söyleyebilmeli.

kıyas yapmaktan hoşlanmıyorum, lakin daha iki buçuk ay önce gezi parkı'nda polis şiddeti yüzünden kafası gözü patlayan, hayatını kaybeden insanlara "oh olsun" diyebilenlerin popüler sloganı.
bu hümanist arkadaşların çin'in doğu türkistan zulmünden haberi var mı merak ediyorum, olsa da umrunuzda olmayacağına eminim gerçi. bazılarının zulüme üzülmesi için zulüm gören tarafın müslüman&arap olması gerekiyor zira. aksi pek değerli olmuyor.

Aman aman bir sıkıntı görülmedi dedim. aman aman bir ölüm demedim dikkatli yazın ve tırnak için yazın. Ben sana soruyorum okumayı sana kaç yaşında öğrettiler ? Konu R4BİA' dır. Başka haksız şekilde öldürülen insanlarımız varsa konuyu açarsınız. Bende destek veririm .

Ben zaten uslubunu merak etmiştim :)

Bölgede istikrar neden sağlanamıyor? Yakın tarihi de inceleyelim: Körfez Savaşı. Vikipedi'den aynen aktarıyorum:

"Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonra Batı açısından stratejik önemini kaybedeceğini düşünen Türkiye'nin endişeleri Irak'ın Kuveyt'i işgaliyle birlikte ortadan kalktı. Özellikle Cumhurbaşkanı Turgut Özal, doğan fırsatı kullanarak Türkiye'nin stratejik öneminin azalmadığını göstermek istiyordu."

"ABD bu kriz sırasında Ankara'dan 3 konuda yardım istedi; Türkiye'deki üslerin Irak'a yönelik hava hareketlarında kullandırılması ve Saddam'ın Kuveyt cephesideki asker sayısını azaltması için Türkiye'nin Irak sınırına asker kaydırması. Türkiye bu iki talebe olumlu cevap verirken, Suudi Arabistan'da toplanan koalisyon kuvvetlerine birlik gönderilmesi isteği ise Özal'ın tüm ısrarlarına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşı çıkması sonucu gerçekleşmedi."

ABD'nin Irak'ı işgalindeki dış politika ayrıntılarından zaten önceki sayfalarda bahsedilmişti. Şimdi de BM ve NATO ile işbirliği kulislerde tartışılıyor. Rusya'dan veto geleceği için de ayrı bir komisyon kurulacağı da biliniyor. Özal'la aynı yolun yolcusu erk sahipleri askeri de bitirdi, dolayısyla artık muhalefet edecek kimse kalmadı. Irak, Suriye ve Mısır, ateş artık kor halinde değil ve her yere sıçrıyor; bu ateşin yakıcı izlerinin 'vicdan muhasebesi', insanlık onuru adına yapılıyor ise, yüce ruhlu bir insan olmanız takdir toplar.

Ama başka olaylardaki yasakçı, baskıcı ve zulüm eden zihniyete alkış tutmanız yahut sessiz kalmanız da biliniyorsa, o zaman insanlık onuru ve haysiyetine ne kadar değer verdiğinizi de ayrı parantezde tartışabiliriz.

Gezi parkı ile Mısır ne alaka hala onu çözemedim ben :)

şimdi bunu muhtemelen bana söylediniz, alıntı yapmış olsanız daha çabuk görürdüm.
gezi&mısır kıyaslamasını sadece ben yapmıyorum, mısır'ı destekleyenler de yapıyor. hatta en çok onlar yapıyorlar. gezi direnişini mısır'la kıyaslayıp küçümseyen çok. "üç beş ağaç için yaygara kopardınız, mısır'a susuyonuz" diyen kafalarla dolu her yer.
o zaman ben de sana gezi parkı'nda ölen insanlara üzüldün mü diye sorarım, doğu türkistan'daki müslüman türklere üzüldün mü diye sorarım, reyhanlı'da hayatını kaybeden insanlar için ses ettin mi diye sorarım.
mısır'da elbette ki bir zulüm var, fakat bizimkiler neden bunu bu kadar büyüttüler? başbakan neden kendi ülkesinde ölen gencecik insanlar için iki gram gözyaşı dökmedi de, mısır'da hayatını kaybedenler için ekranda ağlıyor?
kimse kusura bakmasın, bu ülkede çok büyük bir kesim için araplar türklerden daha önemli. :)

şimdi bunu muhtemelen bana söylediniz, alıntı yapmış olsanız daha çabuk görürdüm.
gezi&mısır kıyaslamasını sadece ben yapmıyorum, mısır'ı destekleyenler de yapıyor. hatta en çok onlar yapıyorlar. gezi direnişini mısır'la kıyaslayıp küçümseyen çok. "üç beş ağaç için yaygara kopardınız, mısır'a susuyonuz" diyen kafalarla dolu her yer.
o zaman ben de sana gezi parkı'nda ölen insanlara üzüldün mü diye sorarım, doğu türkistan'daki müslüman türklere üzüldün mü diye sorarım, reyhanlı'da hayatını kaybeden insanlar için ses ettin mi diye sorarım.
mısır'da elbette ki bir zulüm var, fakat bizimkiler neden bunu bu kadar büyüttüler? başbakan neden kendi ülkesinde ölen gencecik insanlar için iki gram gözyaşı dökmedi de, mısır'da hayatını kaybedenler için ekranda ağlıyor?
kimse kusura bakmasın, bu ülkede çok büyük bir kesim için araplar türklerden daha önemli. :)

Nasıl yapalım o zaman herkesi öldürüyormuyuz ? Dediğin şekil mi yapalım ? Masumiyetliğin yok senin derdin hükümetle anlaşıldı. Tartışma konusu aç tartış arkadaşım. Ne alaka benim açtığım konuyla? Bak gezi parkı konusu var oraya git karşıt görüşte olduğum bir sürü şeyler yazdım burda tekrar etmenin bir anlamıda yok.

Nasıl yapalım o zaman herkesi öldürüyormuyuz ? Dediğin şekil mi yapalım ? Masumiyetliğin yok senin derdin hükümetle anlaşıldı. Tartışma konusu aç tartış arkadaşım. Ne alaka benim açtığım konuyla? Bak gezi parkı konusu var oraya git karşıt görüşte olduğum bir sürü şeyler yazdım burda tekrar etmenin bir anlamıda yok.

kardeş adam bi soru sormuş, ben de sorusuna cevap verdim sana noluyo? :D ayrıca yazdıklarımdan zerre anlamamışsın. bi daha oku.

Yok sizinle alakası yok yazdığım mesajın :)
Sadece çok farklı boyutlarda olduğunu söylemek istiyorum.
Ölen kim olursa olsun o da bir ana evladı.
Ama bu konu ile o konu çok ama çok farklı.
Haklı bulan olur bulan olmaz ama.
Konu Rabia.
Gezi parkı değil.

Yok sizinle alakası yok yazdığım mesajın :)
Sadece çok farklı boyutlarda olduğunu söylemek istiyorum.
Ölen kim olursa olsun o da bir ana evladı.
Ama bu konu ile o konu çok ama çok farklı.
Haklı bulan olur bulan olmaz ama.
Konu Rabia.
Gezi parkı değil.

Konu "Gezi Parkı" iken de ölen eylemciler için ağlanmamıştı veya selam şeysi türetilmemişti "Ne yazık ki"

kardeş adam bi soru sormuş, ben de sorusuna cevap verdim sana noluyo? :D ayrıca yazdıklarımdan zerre anlamamışsın. bi daha oku.

O zaman sen anlatmak istediğini anlatamamışsın. Karalama politikası yapma. Çok üzüldün sen dimi Reyhanlıya veya Doğu Türkistanlığa. Ayak yapma burda. Dediğim gibi farklı konulara çekme .

O zaman sen anlatmak istediğini anlatamamışsın. Karalama politikası yapma. Çok üzüldün sen dimi Reyhanlıya veya Doğu Türkistanlığa. Ayak yapma burda. Dediğim gibi farklı konulara çekme .

şimdi sen beni tanımıyorsun, yazdığım iki mesajdan karakterim hakkında, neye üzülüp neye üzülmediğim hakkında yorum yapamazsın. ben senin şahsınla ilgili herhangi bir yorum yapmadım, rabia'cıların genel profili hakkında yorum yaptım bu bir. "doğu türkistanlık" değil orası, "doğu türkistan" bu da iki. şimdi çekilebilirsin.
-
gezi parkı konusuna gelirsek de, bence mısır'ın gezi parkı ile gayet yakından ilişkisi var.

Geri