PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 631 gün önce görüldü
[YOUTUBE]jJ2TJcHO5QI[/YOUTUBE]

GİDERSEN EĞER, BU YAZ GÜNÜNDE
GÜNEŞİ DE AL GÖTÜR BERABERİNDE
UÇUŞAN KUŞLARI BU YAZ GÖĞÜNDE.
YENİYKEN AŞKIMIZ, KABARMIŞKEN YÜREĞİMİZ
GENÇKEN GÜN, UZUNKEN GECE,
VE DURGUN AY GECE KUŞLARININ ÖTÜŞÜNÜ DİNLERKEN
GİDERSEN EĞER, GİDERSEN EĞER, GİDERSEN EĞER

AMA GİTMEZ KALIRSAN,
SANA BİR GÜN YARATACAĞIM,
HİÇ BİR GÜNÜN ÖYLE OLMADIĞI,VE OLAMAYACAĞI
GÜNEŞİN YELKENLERİNİ AÇIP,YAĞMURLA GEZİNECEĞİZ,
AĞAÇLARLA KONUŞUP RÜZGARA TAPACAĞIZ.
GİDERSEN YANİ SENİ ANLARIM
YALNIZCA BANA ELLERİMİ DOLDURACAK KADAR
AŞK BIRAK BARİ

GİDERSEN EĞER, BİLİRİM ARZULUSUN
DÜNYAYA DURMASINI SÖYLEMELİSİN TEKRAR DÖNÜŞÜNE KADAR SENİN,
EĞER YAPACAK OLURSAN.
HANGİ GÜZELLİĞİ KALIR AŞKIN, EĞER YOKSUN KALIRSAM.
ŞİMDİ SANA SÖYLEYEBİLİRİM
GİDİŞ ANINDA YAVAŞCA ÖLECEĞİMİ BULUŞANA KADAR BİR DAHA

AMA GİTMEZ KALIRSAN, SANA BİR GECE YARATACAĞIM HİÇ BİR GECENİN ÖYLE OLMADIĞI,VE OLAMAYACAĞI GÜLÜŞÜNE YELKEN AÇIP, AURANDA GEZİNECEĞİM KONUŞACAĞIM GÖZLERİNLE, DERİNDEN MEST OLDUĞUM.
AMA AĞLAMAYACAĞIM GİDERSEN, HOŞÇAKAL KELİMESİNDEKİ İYİNİN GİDİŞİ İÇİN

GİDERSEN EĞER,BİLİYORUM GİTMELİSİN
BİR ŞEY KALMADI, GÜVENİLECEK DÜNYADA.
SADECE BOŞ BİR ODANIN, AĞZINA KADAR DOLU BOŞLUĞU,BOŞ BAKIŞIN GİBİ,YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜM.
ARKA PLANDA KALSAYDIM, KÖPEĞİNDEN BİLE
MÜMKÜN MÜYDÜ DİYE DÜŞÜNDÜM, YANI BAŞINDA SAKLAMAN BENİ

Herkesin seviyormuş gibi yaptığı,
ancak sevginin ne olduğunu pek az kimsenin bildiği bir zamanda yaşıyoruz.

Ali Ural, Posta Kutusundaki Mızıka

Bildiklerimin doğru olduğunu düşünmek en kolayıydı.Bilmediklerimi gözardı etmekse boşvermişliğim...

İnsan bencil ve çıkarına düşkün bir yaratıktır. İçinde olmadığı durumla ilgilenmez ancak içinde kendi avantajı veya dezavantajı var ise sonuna kadar mücadele eder.

[YOUTUBE]sOHFFb6KTDw[/YOUTUBE]
Mavi umutlarım vardı sandalım hiç olmadı kanatlarım vardı seni altına alabileceğim küçük göz bi oda bide kızımız ne sandal nede okyanuslar gözlerine bakınca zaten dalıp giderdim hiç olmayan okyanuslara sen şimdi yüreğini mavi umutlarını okyanuslara bırak birgün seni bana getirir umuduyla....

Geçer bu günler diyorlar, gelir geçer!
Geçiyor da gerçekten
Her gün koşarcasına geçiyor hem de
Yenisi geliyor her şeyin
Acıların ,sevinçlerin ,sevdaların
Gidenlerin,ve asla dönmeyenlerin
Külleniyor acısı doğru yanlış her şeyin
Bir tek şey kalıyor elinizde ,maziden yadigar
Dili olmayan ama hiç susmayan
Kimi zaman gülen kimi zaman ağlayan
Eski fotoğraflar gibi,
Aslında hiç eskimeyen
Anılar,hatıralar,ve yaşanmışlıklar…

[YOUTUBE]Q52x94w_viA[/YOUTUBE]

Bir yerde okumuştum, insan gerçekten mutluyken bunun farkına varmaz ancak üzerinden bir süre geçince ya da ruh hali değişince bunun farkındalığı ortaya çıkıyor diye... Yani eller havaya dans edip halay çekerken bir kişi o anda "aman ben ne kadar da mutluyum şu anda" demiyor :)

İnsan yaşlandıkça sorgular hayatı herşeyi düşünür yaptığı hataları anlar daha da ileriye gittiğimizde düşünecek çok zamanı olur yalnız kalır,hayatı olduğu gibi yaşamak gerekir yarın ne olacak diye düşünmeden,çünkü ne kadar sorgularsan o kadar çelişkiye düşersin zaten hayatın kendisi başlı başına çelişkiler yumağı...

Hayat,yolu yokusu olan bır yoldur yurumesını bilene, Ölüm vardır sonunu bilmeden hesabını edene,Birde sonsuzluga acılan güzellik vardır. Haketmesını bılene...

Biraz da zor olmalı insan.Duygusal olup hemen herşeye tamam dememeli.gözü kapalı iken de görmeli birçok şeyi.kolayca kırılmamalı kabuğu.Biraz sert ve dimdik olmalı hayata karşı Ve çoğu doğruyu yanlış yapmadan bulmalı...

hayal öyle garip bişiyki bugün imkansız deyip vazgeçtigin şey yarın yeniden hayalini kurarsın

Kımseye ıhtıyacı olmadan da yasayabılen ınsan olabılır tabı ama bunu dıllendıren aksıne ınsanlara ıhtıyacı olandır...cunku ıhtıyacı yoksa zaten dıllendırmenın,soylemenındebır mantıgı yoktur o sadece bunu kendı bılmesı yeterlıdır..

bir kahveyi bile onu tatmadan içmeden yaşamadan tarifini veremeyiz
[YOUTUBE]udUNSRQ8gMY[/YOUTUBE]

Hayattaki en güzel erdem bardagın dolu tarafından görebilmektir bence. Ya da görmeye çalışmaktır. İyilikler çıkar elde etmek için değil de içten ve koşulsuz olmalıdır. (:

Kahramanı belli olmayan yolculuklarda kahraman bekleyen korkak cesurlarız hepimiz... Kahramanlarımızı içeri gömüp, gücün peşinden koşan ahmak sürülerinin parçaysıyız ve özgürlüğümüzü iki kuruşa satan halk kitleleri... Sanırım uyandırma servislerini aktif etmek gerekiyor ki sürüden ayrışma yaşansın...

Ben sürün içnde olmayı ve şikayet etmeyi seviyorum ne liderlk nede sürnn en arkasında olmak sade olduğun yeri bilip mutlu olma ben mutluyum mutsuzluğumla

Algılama, anlamlandırma farklılıkları yalnızlaştırır ya da çoğaltır insanı. Dört milyon yıllık insanlık tarihinin ortak genetik mirasını paylaştığımız milyonlarca insan arasında yaşarken, kendimi yalnız hissetmek bana çok uzak bir duygu. Herkes yalnız, her şey yalnız söylemi ise, kendini sonsuz, sınırsız evrenle bir hissedemeyişin savunma mekanizması. Yalnızlıklar, farklılıklar, onlar, şunlar, ötekiler, berikiler yüzeyde. Derinlere indikçe birliğe de inersin.

Bedelini ödemediğimiz hiçbir şeyin tadını çıkartamayız.

Eddi Anter

Kendini başkalarının aracılığıyla bulmaya çalısır insan,kendi düşüncelerine dalmayı riske almaz,yalnız kalmayı göze almaz.zamanla kendi tenine,ruhuna,benliğine öz saygısını yitirir. Bir insan böyle çürür,kendini baska sapaklara teslim edince..

Beni seviyormusun?.... Çok mu seviyorsun?....Ondan, bundan da çok mu seviyorsun?.... Sonunda ''neremi, neremi "ye kada uzanan sorular zinciri; öz güvenini yitirmiş, ezik, sevebilme yeteneğinden nasibini alamamış fakat arsızca ve doymak bilmez bir şekilde sevilme beklentisi içinde olan bahtsız nevrotik kişiliklerin klasik sorularından oluşur

Geri