PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 632 gün önce görüldü
Basit yaşayacaksın basit.Sanki yaşamın birgün sona erecekmiş gibi basit.Çay ,simit ve peynirler.

Nazım Hikmet

Hiçkimse aynı değildir.Herkes özeldir kendi içinde.Onun içinde hayatın anlamı herkese göre değişir.Ve kimse kimsenin anlam yüklediği değerleri küçümseyemez.Benim için o gün hayatın anlamı annesinin sesini duymak isteyen bir cocuga annesini arattırmak olabilir.Ama sizin için bu birşey ifade etmiyebilir,sizin için birşey ifade etmemesi benim mutluluğumu etkileymez.tabi ne düşüneceginizide....

Günaydınlar.mutlu hafta sonları.

Ölümü konusmak paradan konusmak gibidir.Ne fiyatını biliriz nede degerini.yinede ellerime bakıyorum da tahmin edebiliyorum.Erkek tahmin etmek ve basarısız olmak için yaratılmıs,kadın geri kalanlar için.

Ay Işığını anlatmak ve anlamak isteyenlere....

''Bir gün Beethoven, bir arkadaşı ile birlikte Viyana sokaklarında dolaşmaktadır. Tam bu sırada bir apartmandan piyano sesi geldiğini duyar ve kafasını kaldırıp bakar. apartmanın ikinci katındaki cam açıktır ve ses oradan gelmektedir. arkadaşına, çalan kişinin muhteşem çaldığını ve onu görmesi gerektiğini söyler. ikisi birlikte ikinci kata çıkıp kapıyı çalarlar. kapıyı açan kadın, Beethoven’ı hemen tanır ve şok olur. Beethoven, piyano sesine geldiğini ve muhakkak çalan kişiyi görmek istediğini söyler. kadın, piyanoyu çalanın kızı olduğunu ve tanışmaktan mutlu olacağını belirterek onları içeri alır. Beethoven, piyano çalan kızın olduğu odaya girer. annesi kıza, Beethoven’ın geldiğini söyler ve kız çok heyecanlanır, hemen ayağa kalkar, fakat kız kördür. bunu gören Beethoven, “lütfen benden bir şey isteyin” der, maddi bir şey isteyeceklerini düşünerek. kızın cevabı şu olur; “ben hiç ayışığı görmedim, bana ayışığını anlatır mısınız?”

Bunun üzerine Beethoven piyanonun başına geçerek, ayışığı sonatını, doğaçlama olarak besteler.''

Beethoven

[YOUTUBE]nT7_IZPHHb0[/YOUTUBE]

Kulakları paslanmış gibi hissedenlere...

[YOUTUBE]0Wv3Ya9nskA[/YOUTUBE]
Bu parça hüzünlü fakat yüce duygular hissettiriyor yine.

532004_10151581967614868_1786254233_n.jpg

Devrik cümleler kurmak istiyorum,birilerinin kalbini kırmak.Kırılana dökülene aldırmadan yaşayarak;yol almak.Gamsız olmak istiyorum; mesela tek derdim kendim olmak.Ve sağı solu mutlu etmek için binbir parçaya ayrılmamak.Ardından kendimi toplamak için bugünü düne harcamamak.Sonra doğruya yanlışa aldırmadan hep doğru yaptığımı sanmak.Yeri gelince mutlu olabilmek; öncesini sonrasını düşünmeden içimden ağlamadan;çatlayıncaya kadar gülebilmek.Kafam bozulunca küfür etmek;düşünmeden yaşamak istiyorum dünden koparak, yarına aldırmadan, bugünle bir olarak.Dün yük olmamalı omuzlarımda, hatalar takılıp kalmamalı kafamda; ve dün bataklık,daha da içine çekiyor yanımda taşıdıkça.Ağız dolusu küfürler savurup kurtulmak var kahkalarla oysa.Düşünmeden yarını, ne getireceğini, nasıl yaşanacağı; boş vermek istiyorum yaşanacak ne varsa; yaşanacak nasıl olsa.Geçmişin yanında geleceğinin gelmişinin de anasını satmalı aslında.Değer vermek istemiyorum sıfatı ne olursa olsun kimseye hayatım da.Verilen değerler matematik dersinde kalmalı bundan sonra.Yoksa hep bölünen ben oluyorum ondan sonra.Dört işlem misali değer verdikçe insanlara,kendime kalmıyorum yoksa.Kıymet bilseler neyse, herkes kerameti kendinde sanıyor sonra.Bir bakmışım hep çıkarılan olmuşum oysa.Keşke olabilsem ama; insan doğmuşum,elden ne gelir bundan sonra...?

Baylar, yemin ederim, her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır; hem de tam anlamıyla, gerçek bir hastalık.

Dostoyevski

Ben 5 yaşındayken annem her zaman bana mutluluğun hayatın anahtarı olduğunu anlatırdı.
Okula başladığım zaman sınavda bana büyüyünce ne olmak istediğimi sorduklarında ‘mutlu olmak istiyorum’ yazdım.
Onlar bana soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, onların hayatı anlamadığını söyledim.

Ölümden korkmamızın sebebi cezalandırılma ya da yeterince mükafatlandırılmama korkusundan.bu korkuyu hissedipde dünyaya kazık çakıcakmıs gibi para,araba,yat,kat..vs.için yırtınmak ne kadar anlamsız.

Günah kiriyle kalbi çamurlanmış kimselerde
Tövbe suyu ile pişmanlık güneşi bir araya gelirse,
Cenâb-ı Hak o gönülleri göklere alır.

Insaallah-û Teala.. :cici:

İyi yada kötü bir secım değil.dıs dunyada ki olaylarıda göz önünde bulundurmak lazım.insan doga gibi işler.nasılkı nehirler denize akar denizlerde kıyıdan tasmayı zorlar.ikiside birbirine akar.binlerce defa aynı yoldan gecebılırsınız.sonuc hıcbırzaman aynı olmayacaktır.amac yolun sonunu merak etmek degıl yolculugun kendısını dogru yapmak olmalı.

Basarı asla tesaduf degıldır.ustun bır gayretın ve azmın sonucudur.

Düşlediğim kadar insanım,İnsan olduğum kadar hatalı,Hatalı olduğum kadar gerçeğin peşinde…İşte ben buyum!Kelimeler bazı şeyleri anlatır.Ama her şeyi yaşatmaz.Bazen ben bile yabancı olurken kendime,Sana nasıl anlatırım ki beni?Neşeliyim diyeceğim,belki suratsızlığıma denk geleceksin…Espriliyim diyeceğim,belki ağlamalarıma denk düşeceksin…Özgürüm diyeceğim,belki tutsaklımlarımda yakalayacaksın beni…Kendimi anlatıp da bir kalıba sığdırmak istemem düşüncelerimdeki beni.Bazıları için herhangi biri..Bazıları için vazgeçilmez biri..Düşlediğim kadar insanım,İnsan olduğum kadar hatalı,Hatalı olduğum kadar gerçeğin peşinde.İşte Ben Buyum.

Geri