PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 631 gün önce görüldü
Küçükken annem hep massallar anlatırdı.Büyüdükçe masallardaki iyi insanların nereye gittiğini sorgular oldum.Öldüklerine inanmayacağım kadar masumdu masalları...

Günlerce konuşmaz,yazmaz,aramaz sormaz.
Sonra gelir bir'merhaba'der yine o kazanır.

İnsanların tutunacağı birşeyler olmaması hiçbir şeye hiçbir yere hiçbir kimseye ait olmaması ne acı.

Bazen hak etmediği değerleri sunarız sevdiklerimize.Onlar bile şaşırırlar ne olduklarına.Gözünde çok yükselttiğin bir gün başlar sana yukarıdan bakmaya.Senin yücelttiğin seni beğenmez.Uzaktan bakarsın eserine..

Adım adım gecer zaman biter günüm sen nerdesin yavaş yavaş batar güneş hava sogur ben nerdeyim!..

557913_10151569601519868_1418455372_n.jpg

Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için, gökyüzünün öğrencisi olmak lazım.

'sonra yıllar geçti tabi, bizi anlamayan insan ve nesne sayısı arttı, ümitsizlik arttı, bazı şeyler arttıkça içimizdeki mücadele de azaldı.
tek yönlü sokak gibi ortada kaldık. ruhumuzu özgürlüğüne bırakacak sokaklarda kalmadı. ne yazacağımızı bulamadık bazı zamanlar, bazı zamanlar bulurken kaybettik cümleleri. adını titizce içimizde sakladığımız bu sokaklarda tek başımıza üşüdük. bir ömür kıştı sanki.

sonra içimizden biri bu sokaklar bize göre değil dedi, biz de sefiller gibi sürüklendik ordan oraya, diğer sokaktan başka sokağa.. kahkahalar, lastik gıcırtıları, yağmurun insafsız şiddeti, balkonda sigara içen insanlar, ve onları duyan, seyreden bizler.. güzeldi tabi bunlar. yarısını rüzgar içerdi sigaramızın, o da onun hakkıydı. ama sesler vardı tabi, en acısı buydu.. sesler bizim için özlemdi.
woody'nin dediği gibi: “Tanrı sessizdir.” derdi sık sık. “Bir de insanı susturabilsek!”

susturamazdık insanı, kimse susmadıkça bizim canımız acırdı. bu sokakta yazılacak çok şey vardı, ama korkardık tabi, gecenin içinde yankılanırdı tüm iç çekişlerimiz.'

Hayat tercihler içinde saklıdır Allah bize akıl ve kalp verdi akıl düşünmek için kalp ise sevmek için akıl olmasa sevemezsin sevsen bile düşünemezsin bunlar ince birer zarif halka unutmayın hayata şekil veren sizsiniz kudreti olan Allah'tır.
Herkese hayırlı cumalar diliyorum

Yine herkesin kabul ettiği bir gün, gürültülü sözcükler, uzaklardaki konuşmalar uzaktakilerle hatırlanır. Bu gönüller bu dünyaya sığmaz dediler,şimdi bir odaya kapandı tüm yanızlıklar,şimdi gelmeyin arkadaslar, kapalıdır içimdeki tüm manevi dükkanlar.
Yine kitaplara dalma vaktidir,yelkenler fora..

İyilik yada kötülük yapmak,dogru yada yanlıs kavramlarını sorgularken şunu görüyorum.kimi zaman birine iyilik yaptığımı zannederken bunu yanlıs anlayabiliyor.Kimi zamanda doğru yaptığımı düşündüğümde karşımdaki kişi bunu kötüye yorumlayabiliyor.Ancak ben benden sorumluyum.Birşey yaparken yüreğimden neyin geçtiği önemlimidir?

532262_277312125737723_764582115_n.jpg

Herkes kendinden birşeyler buluyor bu yazıda çok doğru yazmıs büyük üstad.

Aşkta karşılık beklemek olur mu?
Buna düpedüz aşkı ile alışveriş yapmak denir.
İnsani diye bahsedilen muhabbette bile
Ben onu seviyorum ama o da beni sevsin''diyorsan ona aşk demezler.
Sen onun tarafından sevilmeyi seviyorsun
''O bana ne verir'' diye değil ''Ben ona ne verebilirim ''
diye düşündüğün zaman aşk olur.

~Mevlana~

Geri