PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 630 gün önce görüldü
Yasadıklarımızı konusmak cogu zaman huzun verir.ama umut ve hayallerimizden bahsederken gözümüzün içi parlar, içimiz içimize sıgmaz.yaşıyor gibi oluruz.hiç yasanmayacak olsalarda onları hep sevecegız!

Ne kadar yürürsen yürü; arkanda bıraktığın yol kadar güçlü, ve henüz yürümediğin yol kadar zayıfsın.

Göze aldıgın herşey aslında aslında birer cesaret işaretidir.Ancak yapmaya yeltenipte sonra vazgeçtiğin şeylerde bu cesaretin en büyük silgisidir.

“ve biliyordum ki yakında, çok yakında yine adamakıllı sarhoş olmam gerekecekti.”

cb

Normal ve sıradan insan kendisine verileni ve alıştırılanı olduğu gibi alır ve tüketir. Yalnızca sıradışı, toplumdışı, yani birey olabilmiş insan tüm gerçek ve inceliği hissedebilir, farkındalık oluşturabilir. Günümüz medya ve malum işbirlikçileri artık istisnasız tüm insanlığın robotlaşmasına karar vermiş olup bunun içinde her şeyi mübah saymaya devam edegelmektedir. Bundandır, insan nüfusunun anormal artması, ama insanlığında tamamen azalması.

486491_338333006267781_550321506_n.jpg

@Professor baya çoktu ama bugun hepsini okudum defterin :d
sayfana hediye bırakmamak olmaz iyi dinlemeler toprak

[YOUTUBE]RdszWEbbrp0[/YOUTUBE]

mutluluğun altında üzüntü olan şeyler vardır yada üzüntünün altında mutluluk olanlar ! hangisini önce söylediğinmi yoksa hissettiğinmi önemlidir kimse bilmez sanıyorum ...

Yapılara,şehirlere,insanlara anlam yüklersiniz,aslında cok farklı şeyler ifade etselerde başkalarına,size kendi yüklediğinizden baska birşey ifade etmezler,çoğumuzun anlayamagıysa budur...

Son günlerde uyuyamıyorum.Ama sozunu etmek istedğim bu değil tam olarak.Uykuya daldğımı sandıgım anda olan birşey."Uykuya daldıgımı sandığım"diyorum cunku aynen öyle.Son zamanlarda giderek daha sık uyudugumu hıssedıyorum.Ama düşümde odamı görüyorum.uyudugumu dusluyorum ama hersey yataga gırmeden once bırakıgım gıbı.yerdeki gazete komıdının ustundekı bos bira şişesi ve kavonozun ıcınde donup duran tek balıgım,sacım kadar bana ozel olan bazı seyler.Ve bircokkez uykuda degılken,yataga uzanmıs duvarlara bakıp uykuyu beklerken acaba gercekten uyanıkmıyım yoksa uyuyorda odamın ruyasını goruyormuyum dıye dusunurum..

Bir cümle sonunda nokta varsa bitmiştirde.Üç nokta varsa hala dusunulecek bırseyler var demektır.

Sıkıntı Yok EfendiLer, Dert; İnsana YoL Gösterir...

(MevLana

Ayrılıklar da sevdaya dahil,
Çünkü, ayrilanlar hala sevgili!

Nehirlere karışan zehirli atıklar gibi ağır ağır akarak kanıma karışmakta yokluğun!

483104_355612771199926_1766603460_n.jpg

Nasıl ki rakıya su katılınca, beyazlaşır ya...
Öyle beyazlaşıyorum; sen bana katılınca.

Ergün SAK / Dördüncü Maymun Kitabından

Nasıl beslenirdi çocukluğumun baş ucu kitabı define adasında gizemli kaptanımız. Az pişmiş yumurta ve romla. Ve nasıl ölmüştü sonunda; Kolestrolden.Korkutucu ve gizemli mürettebatı onu bulmadan önce sırrını,annesi dindar, dürüst bir çocuğa emanet etmişti. Hakkından fazlasını almayan insanlara, hayatını verdiği altınları bırakmak çelişkiydi benim için. Korsanlıktan edindiği, kanlı altınları, belki de bu yolla temizliyordu.

Kim istemez pişmanlık yaşamadan, azraile teslim olmayı.
Ve bu çelişkiyi anlayana dek defalarca okudum o kitabı. İçinde çelişki barındırmayan alternatiflerini yazmayı denedim, eksikti yazdıklarım çünkü istisnasız her birimiz, zaaflarımızla ve hatalarımızla bütünleşiriz; hayat boyu üzerimizde taşırız onları. Mutsuzluk barındırmayan her kitap eksiktir.

Kahve, yumurta, viski ile geçen bir kaç gün içinde şunu öğrendim; zamanı geri alamazsın. Hatalarını düzeltemezsin. Onlar kaptanın yüzündeki berbat ötesi iz gibidir, gizlenemez. Kibrimi yenip yanlışlarımla yüzlemek için geç mi kaldım?

Evet, bugün için, şimdiki zaman için geç kaldım. Geleceğim içinse bu günden başlayabilirim. Tek yapmam gereken korkularımı itiraf etmek, yüzleşmek, ileriye gitme cesareti göstermek.

Kendi hayat kitabımı ancak bu şekilde yazabilirim.

Google'a Mustafa yazdığında 'Mustafa Kemal Atatürk' yerine 'Mustafa Ceceli' çıkıyorsa bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor demektir..

Geri