Polisim, sorularınızı yanıtlayabilirim

Konu sahibi son olarak 3285 gün önce görüldü
Herhangi bir üniversitede okuduktan sonra polislik için başvuruda bulunmamız yeterli midir?
Yaş sınırının geldiğini duymuştum net bilginiz var mı?
Yükseköğretim kurumunca (YÖK) diploması geçerli sayılan veya denkliği tanınan herhangi bir üniversitenin herhangi bir lisans bölümünden mezun olduysanız başvuruda bulunabilirsiniz. 2016 yılı başvuru tarihi itibariyle, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.) aranan şartlar arasındadır. Buradan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz, Polis Akademisi Başkanlığı

Yükseköğretim kurumunca (YÖK) diploması geçerli sayılan veya denkliği tanınan herhangi bir üniversitenin herhangi bir lisans bölümünden mezun olduysanız başvuruda bulunabilirsiniz. 2016 yılı başvuru tarihi itibariyle, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.) aranan şartlar arasındadır. Buradan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz, Polis Akademisi Başkanlığı
Iste buna cok sevindim.
Fakat sorum bitmedi bunu da sizden ogrensem?
Polis olmak icin dovme/ameliyat izi vs gibi seylerin olmamasi sarti var mi?

Marmaray ayrılık cesmesi durağının 3 girişinde on kadar polisle koruma sağlanıyor (uzun namlulu tüfekler ve çelik yelekli ekiple) sıkı bir arama da yapılıyor..

Ama metrodan aktarma yapanlar o arama noktasına girmeden polisle hiç karşılaşmadan marmara ya girebilir..
Şimdi 3 girişinde bu kadar sıkı önlem olan bir noktanın böyle bir aciginjn olmasını arayıp polise bildirsem hayırdır sen ne ayaksin derler diye hiç karismayayim diyorum ama ordan geçip durdukça bunu nasıl göremiyorlar akılda erdiremiyorum..
Metro vagonlarının içerisinde, duraklarda, bekleme alanlarında, durak giriş çıkışlarında, kalabalığın olduğu her yerde çok sayıda sivil görevli vardır, kolaylıkla farkedilmezler, bunları normal vatandaştan ayırt etmek neredeyse imkansızdır. asayişe müessir bir olay varsa kendilerini tanıtır olaya müdahale ederler yoksa kendilerini ifşa etmezler. Bu yöntem, suçun oluşmasını engellemekte ve suç oluştuktan sonra şüphelileri yakalamakta çok başarılı bir taktiktir. Cereyan etmesi muhtemel olayın niteliği ve tedbir alınan bölgenin özelliğine göre sivil veya resmi olarak tedbir alınır. Yani güvenlik tedbiri sadece mavi gömlekli resmi polislerce alınmıyor, size görünmeyenler de var. Marmarayda resmi kıyafetli görevlilerin tedbir alması uygun görülmüş , vardır bir hikmeti :)

neden babaları polis olanlar genelde gansgsta oluyor ?

Iste buna cok sevindim.
Fakat sorum bitmedi bunu da sizden ogrensem?
Polis olmak icin dovme/ameliyat izi vs gibi seylerin olmamasi sarti var mi?
Resmi üniforma giyildiğinde, vücudun açıkça görünen kısımlarında ( kol, el, ense, surat vd. ) dövme, belirgin doğum lekesi, yara izi varsa mülakattan geçemezsiniz, elenirsiniz. Ama sırtta, bacaklarda veya baska bir bölgedeki izler, dövmeler sorun olmaz.

ataturkcu, usta ben ygsye gircem polis olmak için nerden torpil bulmak lazım polis olan akraba var ama şark görevinde yardımcı olabilir mi o?

Resmi üniforma giyildiğinde, vücudun açıkça görünen kısımlarında ( kol, el, ense, surat vd. ) dövme, belirgin doğum lekesi, yara izi varsa mülakattan geçemezsiniz, elenirsiniz. Ama sırtta, bacaklarda veya baska bir bölgedeki izler, dövmeler sorun olmaz.
Teşekkür ederim,dövme henüz yok ama yaptıracağım.
Ameliyat izim belirgin yerde değil zaten çok şükür.

Allah kolaylık versin sizlere. :cici:

Siyasi ve ideolojik yorumlara karşıyım demişsiniz
ama Nickinizle ideolojinin dibine vurmuşsunuz
Bu Nasıl tarafsızlık

ataturkcu, usta ben ygsye gircem polis olmak için nerden torpil bulmak lazım polis olan akraba var ama şark görevinde yardımcı olabilir mi o?
Torpille polis olunmaz, bilgi birikimin yeterliyse, fiziksel bir engelin yoksa, sınavlardan başarılıysan polis eğitim merkezine seçilirsin aksi halde polis olamazsin. Kaldı ki iltimas, adam kayırma hem suçtur hem kul hakkıdır, hasbel kader bu yöntemle polis, doktor, sığır çobanı vs olsan, emekli olana kadar aldığın maaş hem haramdır, hem başkasının hakkıdır senin hakkın değildir. Bir nevi hırsızlık, uzak durmanı öneririm.

Torpille polis olunmaz, bilgi birikimin yeterliyse, fiziksel bir engelin yoksa, sınavlardan başarılıysan polis eğitim merkezine seçilirsin aksi halde polis olamazsin. Kaldı ki iltimas, adam kayırma hem suçtur hem kul hakkıdır, hasbel kader bu yöntemle polis, doktor, sığır çobanı vs olsan, emekli olana kadar aldığın maaş hem haramdır, hem başkasının hakkıdır senin hakkın değildir. Bir nevi hırsızlık.

Bunu düşünen sadece 3-5 kişi yani kul hakkını düşünen 3-5 kişi o mülakata giripte kazanmak kolay değil sonuçta benim arkadaş 3 kere girmiş mülakata ama adamı almamışlar polis abisi var.
Herhangi bir sıkıntım yok doğum lekesi olarak belden aşaya 2-3 santim aşağıda benek var oda fazla belli oluyor, mülakatla ilgili bilgi nerden alabilirim senin bilgin varsa, yoksa başka bir site link gönderir misin?

Herkese merhaba. Polislik mesleğine dair merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağım. Siyasi içerikli ve propaganda amaçlı mesajlar dikkate alınmayacak. Rütbem ve çalıştığım birim hakkında bilgi vermeyi doğru bulmuyorum. Beyanlarım kişisel görüşlerim, gözlemlerim ve tecrübelerimden ibarettir, emniyet teşkilatını bağlamaz. Kem söz sahibine aittir.

Adamsın...

Ve haklısın , kem söz sahibine aittir

Soruya geçelim ,

1.soru : ünüformayla seksi olanlardanmı yoksa üniformasız seksi olanlardanmısın

2.soru : asker ve polisler için çok çapkın diyolar doğru mu

3.soru : doğruysa sence sebebi nedir , doğru değilse es geçilebilir .

Şimdilik tüm merakım bu

Geri