Polisim, sorularınızı yanıtlayabilirim

Konu sahibi son olarak 3284 gün önce görüldü
Niye yadırgıyorsunuzki konuyu büyük forumlarda böyle meslek gruplarına ait konular oluyor çokta bilgilendirici konular oluyor genelde

Ben zeten pratikten bahsediyorum. işkence dediğiniz şey sistemli ve sürekli eziyet demek, bunun varlığına inanmıyorum ve de kabul etmiyorum. Münferit bazı olayları "işkence" olarak takdim etmeyi maksatlı bir saptırma olarak görüyorum. emniyette işkence yoktur, münferit hadiseler vardır. Münferit hadiselerin - kabul edersiniz veya etmezsimiz- altında yatan nedenler vardır. Bu nedenlere malesef hiçkimse eğilmiyor, yalnızca merhametsizce eleştri, acımasız kamuoyu baskısı ve nefret görüyoruz. Polislik Mesleğinin tabiatı gereği normal bir insanın midesinin kaldırmayacağı iğrençlikte tiplerle muhatap oluyoruz, hatta bunlarla mücadele ediyoruz. Ancak karşılığında takdir ve teşekkür göremediğimiz gibi yerden yere vuruluyoruz. Aynı evde yaşadığımuz halde günlerce eşimizi, çocuğumuzu, annemizi görmediğimiz oluyor. Haddinden çok çalışıyoruz, doğal olarak meslektaşlarımız fiziksel ve psikolojik olarak yıpranıyor. Özel hayatı mahfoluyor, polisler arasında boşanmalar ve intihar vakaları zirve yapıyor. Bu koşullar altında insanın sağlıklı düşünmesi, mantıklı kararlar alabilmesi ve tutarlı davranışlar sergilemesi güçtür. Bunları bildiğiniz zaman bazı şeyleri normal karşılıyorsunuz. umarım en yakın zamanda herşey düzelir.
Size katılmıyorum..
İşkence sistematik olduğunda değil, yapıldığı her an ve zamanda işkencedir... Münferitte olsa adı işkencedir.
Tüm bunları bilmek bende birşeyi değiştirmez... Bunu sorarken zaten bahsettiklerinizi bilerek sordum...

Halkın polisi halk için hareket eder... Halka rağmen halk için huzur arayışı despotizimdir... Halkın huzurunu gözeten polis delil arayan, suçlunun peşine düşen delilleri inceleyen, tanıkları dinleyendir...

İşkence ederek bunlara ulaşabilmeyi uman yada işlemediği bir suçu ona işletmiş gibi yaparak onu mahkum eden değildir...

Yüreğir / Şehit erkut akbay mahallesini meslektaşları ıza taratırsanız sorarsanız anlarsınız beni...
Bizi suçlularla yaşamaya mahkum eden kolluk kuvetleri yada memurlar değil, huzurumuzu sağlamayı amaç edinmiş, halkın kolluk kuveti olmuş ekipler istiyoruz...

Bilgi - İnanç - Eylem

Size katılmıyorum..
İşkence sistematik olduğunda değil, yapıldığı her an ve zamanda işkencedir... Münferitte olsa adı işkencedir.
Tüm bunları bilmek bende birşeyi değiştirmez... Bunu sorarken zaten bahsettiklerinizi bilerek sordum...

Halkın polisi halk için hareket eder... Halka rağmen halk için huzur arayışı despotizimdir... Halkın huzurunu gözeten polis delil arayan, suçlunun peşine düşen delilleri inceleyen, tanıkları dinleyendir...

İşkence ederek bunlara ulaşabilmeyi uman yada işlemediği bir suçu ona işletmiş gibi yaparak onu mahkum eden değildir...

Yüreğir / Şehit erkut akbay mahallesini meslektaşları ıza taratırsanız sorarsanız anlarsınız beni...
Bizi suçlularla yaşamaya mahkum eden kolluk kuvetleri yada memurlar değil, huzurumuzu sağlamayı amaç edinmiş, halkın kolluk kuveti olmuş ekipler istiyoruz...

Bilgi - İnanç - Eylem
Söylemleriniz gerçeklikten uzak, Klişe sloganlardan ibaret ve benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Burada uzun uzun cevap yazacak değilim, zira söylenmesi lazım gelen sözlerin çokluğu beni sükut etmeye mecbur bırakıyor. Zaten iki dünya bir araya gelse bildiğinizi okuyacaksınız, odaklandığınız ve kilitlendiğiniz nokta besbelli. Ancak şu kadarını söyleyebilirim eğer sahiden polis suçu aydınlatmaya çalışmıyor olsaydı ve halkın huzuru için çaba sarfetmiyor olsaydı, sizler o zaman gercekten suçlularla yaşamaya mahkum olacaktınız ve asla bu satırları rahat rahat yazamayacaktınız. Emniyetin çok değil, bir saatliğine vazifesini yapmaması demek gerçek bir felaket demektir. Ancak zihni çarpık ideolojilerle bulanmış kişiler bu realiteyi asla algılayamaz ve kabul etmez, bunu biliyoruz.

Yargilamak gibi olmasin da hocam kac yildir polissiniz ve hangi bolumde polissiniz?

4 yıllık lisans bölümü bitirdikten sonra . kpss den sanırım 60 ya da 70 olması lazım bi puan aldıktan sonra 6 aylık hızlandırılmış bi eğitimden sonra meslek yüksek okulu 2 yıl okumadan polis olabiliyorduk.
bu hala devam ediyor mu ?ediyorsa yaş sınırı nedir ? askerlik yaparsak kaç yaşına kadar bu şartlar devam eder ? bi de askerlik yapmadan kaç yaşına kadar süre var ?

4 yıllık lisans bölümü bitirdikten sonra . kpss den sanırım 60 ya da 70 olması lazım bi puan aldıktan sonra 6 aylık hızlandırılmış bi eğitimden sonra meslek yüksek okulu 2 yıl okumadan polis olabiliyorduk.
bu hala devam ediyor mu ?ediyorsa yaş sınırı nedir ? askerlik yaparsak kaç yaşına kadar bu şartlar devam eder ? bi de askerlik yapmadan kaç yaşına kadar süre var ?
Polis eğitim merkezleri lisans mezunlarını kabul ediyor ve öğrencilere dokuz ay eğitim veriyor, altı ay değil. Halen faal. Yaş sınırı nedir bilmiyorum açıkçası. Polis Akademisi Başkanlığı buradan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Mart ayından beri bitmeyen sabit uygulama noktalari var ustelik calisma saatleri de 12-12 oluyor hemde 1 haftayi bulabiliyor bu durum.Gecerli bir sebep söylemeden yada insanın psikolojisini dusunmeden.Bulunduğun yeri bilmiyorum her şehir farklı mıdır duzeni nasıldır.Bahsettiğim sehirler Şanlıurfa,Hakkari,Istanbul ve Mersin.Neden bu duruma calisanlar sesini cikarmiyor?Tanıdığım okadar polis arkadaşım ve yakın cevrem var hepsi ayni durumda ne derler "ruhsal bitiklik,yorgunluk" Onlara bakinca açıkçası seni burda görünce bu adam neyin kafasını yaşıyor demiştim.Rahatsin demek ki: )

Söylemleriniz gerçeklikten uzak, Klişe sloganlardan ibaret ve benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Burada uzun uzun cevap yazacak değilim, zira söylenmesi lazım gelen sözlerin çokluğu beni sükut etmeye mecbur bırakıyor. Zaten iki dünya bir araya gelse bildiğinizi okuyacaksınız, odaklandığınız ve kilitlendiğiniz nokta besbelli. Ancak şu kadarını söyleyebilirim eğer sahiden polis suçu aydınlatmaya çalışmıyor olsaydı ve halkın huzuru için çaba sarfetmiyor olsaydı, sizler o zaman gercekten suçlularla yaşamaya mahkum olacaktınız ve asla bu satırları rahat rahat yazamayacaktınız. Emniyetin çok değil, bir saatliğine vazifesini yapmaması demek gerçek bir felaket demektir. Ancak zihni çarpık ideolojilerle bulanmış kişiler bu realiteyi asla algılayamaz ve kabul etmez, bunu biliyoruz.
Bunu büttün bir emniyet camiası için demiyorum. Sadece bulunduğum bölgenin bir uyuşturucu üssü haline geldiğini görüyor ve realiteyi yaşıyorum. Gerçeklikten uzak dediğiniz şeyin içinde yaşıyoruz. Sizin için klişe sloganlar olabilir lakin bizim için idealize ettiğimiz şeydir...
Adres verdim ufak bir araştırma yapmanız yeter. Tabi gerçekten polis iseniz. Burada son 3 yıl içinde sıklıkla yaşadığımız bir durum. Daha öncesinde yoktu. Mahalle esrar ve eroyin üssü olduğundan bu yana durum bu. Keşke olmasaydı ama durum bu... Siz sorun dediniz bende sordum :) makul bir açıklama bekliyordum... Amacım suçlamak olsaydı önce şahsınızdan başlardım....

Bilgi - İnanç - Eylem

Çok rüşvet alan polis var ne düşünüyorsun bu konuda ?
Mesela ben liseye kayıt yaptırırken bile polis e rüşvet verdik.
Trafikte de çok rüşvet veriyoruz.

Benim aklıma polis deyince rüşvet hatta halk arasında da Çorbacı derler.

Trafik polisleri günde ortalama kaç para cebe atıyor ? adamın altına bmw 320d gördüm de iyi kazanç varsa bizde yapalım

Mart ayından beri bitmeyen sabit uygulama noktalari var ustelik calisma saatleri de 12-12 oluyor hemde 1 haftayi bulabiliyor bu durum.Gecerli bir sebep söylemeden yada insanın psikolojisini dusunmeden.Bulunduğun yeri bilmiyorum her şehir farklı mıdır duzeni nasıldır.Bahsettiğim sehirler Şanlıurfa,Hakkari,Istanbul ve Mersin.Neden bu duruma calisanlar sesini cikarmiyor?Tanıdığım okadar polis arkadaşım ve yakın cevrem var hepsi ayni durumda ne derler "ruhsal bitiklik,yorgunluk" Onlara bakinca açıkçası seni burda görünce bu adam neyin kafasını yaşıyor demiştim.Rahatsin demek ki: )
Rahatım çünkü senelik iznim devam ediyor, keşke hiç bitmese :) ama çalışıyor olsa bile her polisin internette geçirecek 10-15 dakikası vardır diye düşünüyorum.

Bir polis ile konuşacak olsam bu sen olmazdın.

Bende doktorum, az önce ameliyattan çıktım hemen foruma giriş yaptım ve çekinmeden sorularınızı sorabilirsiniz. :D
Sonuçta her doktorun nasıl çalışırsa çalışsın nette vakit geçirecek ve böyle önemli konularla halkımıza hizmet verecek fırsatı vardır. :D

Bunu büttün bir emniyet camiası için demiyorum. Sadece bulunduğum bölgenin bir uyuşturucu üssü haline geldiğini görüyor ve realiteyi yaşıyorum. Gerçeklikten uzak dediğiniz şeyin içinde yaşıyoruz. Sizin için klişe sloganlar olabilir lakin bizim için idealize ettiğimiz şeydir...
Adres verdim ufak bir araştırma yapmanız yeter. Tabi gerçekten polis iseniz. Burada son 3 yıl içinde sıklıkla yaşadığımız bir durum. Daha öncesinde yoktu. Mahalle esrar ve eroyin üssü olduğundan bu yana durum bu. Keşke olmasaydı ama durum bu... Siz sorun dediniz bende sordum :) makul bir açıklama bekliyordum... Amacım suçlamak olsaydı önce şahsınızdan başlardım....

Bilgi - İnanç - Eylem
Tüm il ve ilçelerde uyuşturucu ile mücadele birimleri kuruldu ve bunlar son derece etkin bir şekilde çalışıyor. Ancak şu da bir gerçek ki, her adamın başına bir polis koyamazsınız, sayımız yetmez. Kabul edersiniz ya da etmezsiniz bir arz-talep dengesi var. İnsanlar "x" materyali talep ettiği müddetçe bunun arzı bir şekilde olacaktır. Dünyanın en iyi polislerini getirseniz, elinizdeki tüm imkânları seferber etseniz yine de tamamiyle bu işin önüne geçmeniz mümkün değildir. Evet mücadele edersiniz ama bitirmeniz imkansizdir, gizli kapaklı bir şekilde yürür bu iş, üzülerek söylüyorum. Polisin caydırıcılığı da kanunun caydırıcılığına bağlıdır doğrudan. Türkiye'de "kullanıcılar" ya hiç ceza almıyor, ya da çok cüzi para cezası ile kurtarıyor, malum. Yani polisin binbir zahmetle yakalayıp ön kapıdan karakola soktuğu içici, elini kolunu sallayarak karakolun arka kapısından sıvışıyor, yine aynı işi yapıyor. Çünkü kanunun caydırıcılığı yok, yakalanan anında serbest, gerçek bir kısır döngü. uyuşturucu kullanımının yaygınlığı, yalnızca Polisin üstesinden gelebileceği bir mesele değil, hep söylüyoruz bunu. Sivil toplum kuruluşları, eğitimciler, sosyologlar, pedagoglar, hatta bakkal, manav, yoldan gecen sıradan vatandaş bile sorumluluk hissetmeli, en az Polis kadar çaba sarfetmeli. Ancak o zaman Polisi eleştirebiliriz ama çoğumuz Polisi suçlayıp, ilgilenmiyor deyip işin içinden çıkmak kolaycılığına kaçıyoruz. Bunun da kimseye faydası yok. Oturduğunuz yerde yaşadığınız bu sorunlara gelince, mail veya telefon ihbarıyla durumu Polise bildirin. Gereken yapılacaktır ama yukarıda belirttiğim gibi bu iş yalnızca Polisin üstesinden gelebileceği bir sorun olmaktan çıkmıştır çoktan, aklınızda bulunsun.

Geri