Polisim, sorularınızı yanıtlayabilirim

Konu sahibi son olarak 3283 gün önce görüldü
Herkese merhaba. Polislik mesleğine dair merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağım. Siyasi içerikli ve propaganda amaçlı mesajlar dikkate alınmayacak. Rütbem ve çalıştığım birim hakkında bilgi vermeyi doğru bulmuyorum. Beyanlarım kişisel görüşlerim, gözlemlerim ve tecrübelerimden ibarettir, emniyet teşkilatını bağlamaz. Kem söz sahibine aittir.

Ailenizle gezmeye çıktığınız da yada misafirliğe giderken yada tatile çıktığınız da sahil kenarındayken ..
Silahınızı yanınızda mı taşıyorsunuz
Yoksa böyle durumlarda nereye güvenip bırakabiliyorsunuz ?

Bu vatan hainlerini neden sınır dışı edemiyoruz? Ben onlarla aynı havayı solumak istemiyorum.

Ailenizle gezmeye çıktığınız da yada misafirliğe giderken yada tatile çıktığınız da sahil kenarındayken ..

Benim kuzenim polis hep yanında annesine gidiyor yanında İzmir'e geldi yanında :)

Benim kuzenim polis hep yanında annesine gidiyor yanında İzmir'e geldi yanında :)

Benim kuzenim de polis
Polisliğinin ilk yıllarında ziyarete geldiği bir akşam
sahil yürüyüşüne çıktığımız da bermuda sının beline silahı tutuşturduğunu fark ettim ..
E durmuyor tabi ..
Öyle garip hallere girdi çıktı ..

Bir de şu var ki
Misafirimin yanında silahla akşam oturmasına gelmesi de bir acayip bence ..

Benim kuzenim de polis
Polisliğinin ilk yıllarında ziyarete geldiği bir akşam
sahil yürüyüşüne çıktığımız da bermuda sının beline silahı tutuşturduğunu fark ettim ..
E durmuyor tabi ..
Öyle garip hallere girdi çıktı ..

Bir de şu var ki
Misafirimin yanında silahla akşam oturmasına gelmesi de bir acayip bence ..

Aynen sanki düşmanla pazarlığa oturmuş ama her an sıkacak gibi duruyor, unutmuştur tabii benim kuzenin el çantası var onun içine koyuyordu en son gördüğümde :asd:

Neden böyle bir başlık açma ihtiyacı duydun ?
Fake olmadığını nereden bileceğiz ?
Sülalem polis kaynıyor hiç birinde böyle bir güdüye rastlamadım .. Sanırım daha yenisin ..

Polislik mesleğine adım attığımız ilk günden itibaren zati tabancamız adeta uzvumuz olur, çoğunlukla üzerimizde taşırız. Tabancanın kaybolması veya çalınması telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir, masum insanlar zarar görebilir, çeşitli suçlarda kullanılabilir. O nedenle çok uç bir durum olmadığı müddetçe, tabancamızı en güvenilir yerde yani üzerimizde taşırız.

Neden hala işkence var?
Ve neden hala suçu işkence ile zorla kabul ettirme uygulaması olduğu gibi devam ettiriliyor...?

Bilgi - İnanç - Eylem

Polislik mesleğine adım attığımız ilk günden itibaren zati tabancamız adeta uzvumuz olur, çoğunlukla üzerimizde taşırız. Tabancanın kaybolması veya çalınması telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir, masum insanlar zarar görebilir, çeşitli suçlarda kullanılabilir. O nedenle çok uç bir durum olmadığı müddetçe, tabancamızı en güvenilir yerde yani üzerimizde taşırız.

Sorumun cevabı değil bu ..
Neyse .p

Neden böyle bir başlık açma ihtiyacı duydun ?
Fake olmadığını nereden bileceğiz ?
Sülalem polis kaynıyor hiç birinde böyle bir güdüye rastlamadım .. Sanırım daha yenisin ..
Yazmak bir tür ihtiyaçtır, başlık açmak da bu ihtiyacın sonucudur. Gerçek polis olmadığımı düşünebilirsiniz, herhangi bir sakıncası yok.

Paket edilen insanlardan (uyuşturucu, kaçakçı,aranan) bulduğunuz veyahut yakaladığınız taktirde maaşa ek bişeyler geliyor mu?

Neden hala işkence var?
Ve neden hala suçu işkence ile zorla kabul ettirme uygulaması olduğu gibi devam ettiriliyor...?

Bilgi - İnanç - Eylem
Hala işkence yok. Herhangi bir polis merkezini ziyaret ederseniz, falaka ya da buna benzer bir işkence aleti görmeniz mümkün değildir. Her odada, özellikle şüphelilerin bekletildiği kısımlarda güvenlik kamerası vardır. Bunların birçoğu sesli kayıt yapar. Diğer bütün birimlerde durum böyledir. Bahsettiğiniz çağdışı polisliği egm benimsemiyor. Şüpheliyi baskı altına alarak ya da eziyet ederek konuşturmak ve bu sayede delile ulaşmak gibi bir teknik uygulanmıyor. Artık modern yöntemlerle ve teknolojiden istifade edilerek delilden sanığa ulaşılıyor.

neden karakollardaki 45 yaş üstü oturmaktan göbek yapmış kır saçlı polisler umursamaz ve alaycı olur ?

Geri