Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
rüşvet alan çok mühendis, doktor, istatistikçi ve davar çobanı var. Elindeki yetkiyi ve görevi kötüye kullanan zayıf karakterli insanlar her meslek grubunda vardır. Ayrıca rüşvet alan ne kadar ahlaksızsa, rüşvet veren de o kadar ahlaksızdır. Böyle düşünüyorum.Çok rüşvet alan polis var ne düşünüyorsun bu konuda ?
Mesela ben liseye kayıt yaptırırken bile polis e rüşvet verdik.
Trafikte de çok rüşvet veriyoruz.
Benim aklıma polis deyince rüşvet hatta halk arasında da Çorbacı derler.
Nasıl olduğunu hatta ne olduğunu biz de bilmiyoruz. süslü cümleler kurmayı seven ve bu tip kavramları yumurtlayan televizyon yorumcularına sormayı planlıyoruz, ne olduğunu öğrenince sizi de bilgilendireceğim.Güvenlik açığı nasıl oluyor anlatsana biraz?
HoşbuldukBeni bu durumda en çok ilgilendiren şeyse "a" yı neden küçük harfle yazdığınız.
Hoş geldiniz demekte adettendir![]()
Rüşvet alan memur ile rüşvet veren vatandaş aynı kefededir ve ikisi de aynı ölçüde ahlaksızdır, her ikisi de suç işlemiştir. Kendinizi ihbar etmekle işe başlayabilir yargılanmayı talep edebilirsiniz. O zaman daha sağlıklı bir zeminde bu konuyu konuşabiliriz. Ayrıca aracınızın muayenesini yaptırın, kendi can güvenliğinizi ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmayın. Selametle...Konu polis olduğu için onlar üzerinde konuşup örnek veriyorum.
Konu Mühendis ya da doktor olsaydı onlar üzerinden konuşurduk pek sayın memur bey
O zaman ben çok fazla rüşvet alan ahlaksız polis gördüm tanıdım.
Ve bunu teşvik eden polisler.
Her meslek de var ama polis kadar az değil.
Aracının muayenesi yoksa ve trafik seni çevirdiyse bu İstanbul da hiç sorun değil 20 tl ile çözebiliyorsun işi.
-E abi şey muayene yok napıcaz
-kaç saattir buradayım kardeşim bizde insanız diyen polis
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu kötü bir eleştiri değil elbette sadece isabetsiz bir tespit. Sen 290bin polisi yakından tanıyor olmalısın bu kadar kendinden emin, kesin ve net konuştuğuna göreHiçbir polis ben polisim, sorularınızı alayım demez.Taş patlasın çaylaksa en fazla hava atar.Polislik hayali kuran ancak olamayan bir kardeşimsin zanımca.Bu kötü bir eleştiri değil kardeşim.En azından içlerinde bukunan biri olarak yorum yapıyorum. İyi günler.
İlk mesajda belirttiğim kapsamda bir soru sorduysan ve aradığın cevabı aldıysan konu amacına ulaşmış demektir. Gümrük memuru olsaydım konu açarmıydım? Bilemiyorum bunun evet veya hayır diye bir cevabı yok. Şu anda polisim bunun üzerinden konuşabiliriz ama gümrük memuru olsaydım vaziyet ne olurdu, böyle bir şeye gerek görürmüydüm, ihtiyaç duyarmıydım bilemiyorum.Ben bu konunun amacını anlamadım, mesela gümrük memuru olsaydınız konu açarmıydın?
Halihazırda böyle bir uygulamamız yok, geçmişte de olmamıştır. İnsan eşrefi mahlukattır, makamı, mesleği, inancı, düşüncesi, eğitim durumu, dünya görüşü ne olursa olsun her birey haysiyet ve onur sahibidir, sırf insan olduğu için değerlidir. Suçlu dahi olsa herkes saygıyı, insanca muameleyi hak eder. Türk polisi insan haklarına saygılıdır, insan haysiyeti ve onuru ile bağdaşmayacak hareketlerden kaçınır, şüphelinin de mağdurun da hukukuna riayet eder. Elbette bunun da istisnaları vardır ve siz istisnaları görmeyi tercih ediyorsanız, istisnai haller ve münferit olaylar üzerinden emniyet teşkilatı ile ilgili bir yargıya varacaksanız bu yanlış bir tümevarım olur. O zaman tespitiniz, öğrencilerine tecavüz eden bir öğretmene bakıp tüm eğitimcileri tecavüzcü ve çocuk istismarcısı ilan etmeye benzer. Farkı yok.Eskiden Emnıyete gıtmeden Sote bı yere cekıp suclu sucusuz farketmez Saglam bır sopa cekıyordunuz
Sonra tembıhlıyordunuz , polısler gelmeden bu haldeydım dıye
kabul etmeynı edene kadar dovuyordunuz
Hala yapıyormusunuz ?
Marmaray ayrılık cesmesi durağının 3 girişinde on kadar polisle koruma sağlanıyor (uzun namlulu tüfekler ve çelik yelekli ekiple) sıkı bir arama da yapılıyor..
Ama metrodan aktarma yapanlar o arama noktasına girmeden polisle hiç karşılaşmadan marmara ya girebilir..
Şimdi 3 girişinde bu kadar sıkı önlem olan bir noktanın böyle bir aciginjn olmasını arayıp polise bildirsem hayırdır sen ne ayaksin derler diye hiç karismayayim diyorum ama ordan geçip durdukça bunu nasıl göremiyorlar akılda erdiremiyorum..
Sınavlara katılmam için izin verirler veya vermezler gibi kesin birşey söyleyerek seni yanıltmak istemem. Bu okul yönetiminin insiyatifinde. İntibak eğitiminde sınıf komiserin ve öğrenci işleri şube müdürüne durumu anlatırsan sana olumlu veya olumsuz bir cevap verirler. Ona göre okula devam edebilir veya istifa edebilirsin. Herhangi bir yaptırımı olmaz.ataturkcu
reis bende rüştü ünsalı kazandım ama üni. okuyorum devam zorunluluğum yok, fakültemde rüştü ünsalın dibinde hemen. Sorum şu ki; ikisini beraber okuyabilir miyim? Pmyo'da sınavlara girmem için izin verirler mi?