PKK Sivrisinektir,Peki Ya bataklık!!!

• Kullanıcı USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1566 gün önce görüldü
Selahmssm demirbaş fan sayfasi .d

Hatta miş miş miş te muş vs okadar yani =)

Osmanlı'nın son dönemlerinde en büyük isyanları başlatanlar Araplardı hatırlatırım...
EkSen
Sen bunları nerden öğrendin.
Ne kadar biliyorsun yakın tarihi
Dikkat et
İngiliz ağzıyla konuşuyorsun
Arap'lar ciddi bir isyan başlatmadı bizlere
Şerif Hüseyin önderliğinde bazı soysuz kabileler
ve Bedevi'ler İngilizlerin kışkırtmasıyla
isyan etmiştir, çoğu Arap Kabileleri
bu durumdan oldukça rahatsız olmuştur

Turkler simdi ulkesinde futbolundan tut siyaset partisinden tut AYRIMCILIGI YASIYOR yasatiyor

kibir ego tahammulsuzluk.en acı delikde "Ayrimcilik"

bunlar degismedikce bir butun.butunlesmek cok uzaklarda

+ daha HDPYE/PKKYA sesini cikartamayan bazilari konu iktidara geldimi yirtinmasini iyi biliyor

EkSen
Sen bunları nerden öğrendin.
Ne kadar biliyorsun yakın tarihi
Dikkat et
İngiliz ağzıyla konuşuyorsun
Arap'lar ciddi bir isyan başlatmadı bizlere
Şerif Hüseyin önderliğinde bazı soysuz kabileler
ve Bedevi'ler İngilizlerin kışkırtmasıyla
isyan etmiştir, çoğu Arap Kabileleri
bu durumdan oldukça rahatsız olmuştur

Sende bilgisiz bir ağızla konuşuyorsun ..
Araplar ciddi bir isyan başlatmadan nasıl oldu da tüm arap yarım adasını kaybettik ?
Küçük isyanlarla nasıl olmuş bu iş hele bir anlatıver :)
Zaten o dönemim çoğunluğunu oluşturan kabileler Bedevilerden oluşuyor Bedevileri araplardan saymıyor musun ?

Mademki diğer kabileler küçük kabilelerin isyanlarından rahatsız olmuşlar bu sözde rahatsız olan BÜYÜK KABİLELER NEDEN OSMANLININ YANINDA YER ALIP İSYANI BASTIRMAMIŞLAR ?

Arapların Osmanlı'nın zayıflamasını fırsat bilip kendi egemenliklerini kurmak için İngilizlerle anlaştıklarını tüm dünya tarihi kabul eder sen hangi masallara inandın böyle ? Kaldı ki bugün gelinen noktada zaten her şey apaçık ortada değil mi ?

Geçen sene vehhabi suud kralı öldü diye Türkiye'de bir günlük yas ilan edildi .. Türkiye de ise beş ayda 300'ün üzerinde kayıp verdik teröre bak bakalım o arap ülkelerinde herhangi bir yas, yası geçtim bir kınama görebilecek misin ?

Alt etmişim, özür dilerim :)

Abd, avrupa,batı yegane güç sahibidir.
Biz atacak taşı olmayan zavallı bir milletiz.
Abd ve batı önünde eğilyorum.İstedikleri gibi vatanımda at koşturabilir,benim canıma ve malıma kastedebilirler.
Amenna.Güç önünde eğilmek ve teslim olmak gerek
.

Bunumu demek lazım???

Allahım, Nedir bu Vatan düşmanlarını savunma aşkı ya Rabbi...!

Alt etmişim, özür dilerim :)

Abd, avrupa,batı yegane güç sahibidir.
Biz atacak taşı olmayan zavallı bir milletiz.
Abd ve batı önünde eğilyorum.İstedikleri gibi vatanımda at koşturabilir,benim canıma ve malıma kastedebilirler.
Amenna.Güç önünde eğilmek ve teslim olmak gerek
.

Bunumu demek lazım???

Allahım, Nedir bu Vatan düşmanlarını savunma aşkı ya Rabbi...!

Bunu dediğimi ya da kasttettiğimi gösterir bir tane mesajımı göster ..

Ben diyorum ki devir ona buna kafa tutma savaş çığırtkanlığı yapma devri değil ..
Bir düğmeyle şehirlerin haritadan silindiği bir dönemden geçiyoruz, eskide kaldı o at üzerinde ülke fetihleri ..
Devir kalemle ve bilgiyle savaşma devri .. Gelişmiş ülkelerden biri olmak istiyorsak savaşımızı bilimsel ve kültürel alanda vermeli ve barışçıl bir politika ile ilerlemeliyiz ..

Sende bilgisiz bir ağızla konuşuyorsun ..
Araplar ciddi bir isyan başlatmadan nasıl oldu da tüm arap yarım adasını kaybettik ?
Küçük isyanlarla nasıl olmuş bu iş hele bir anlatıver :)
Zaten o dönemim çoğunluğunu oluşturan kabileler Bedevilerden oluşuyor Bedevileri araplardan saymıyor musun ?

Mademki diğer kabileler küçük kabilelerin isyanlarından rahatsız olmuşlar bu sözde rahatsız olan BÜYÜK KABİLELER NEDEN OSMANLININ YANINDA YER ALIP İSYANI BASTIRMAMIŞLAR ?

Arapların Osmanlı'nın zayıflamasını fırsat bilip kendi egemenliklerini kurmak için İngilizlerle anlaştıklarını tüm dünya tarihi kabul eder sen hangi masallara inandın böyle ? Kaldı ki bugün gelinen noktada zaten her şey apaçık ortada değil mi ?

Geçen sene vehhabi suud kralı öldü diye Türkiye'de bir günlük yas ilan edildi .. Türkiye de ise beş ayda 300'ün üzerinde kayıp verdik teröre bak bakalım o arap ülkelerinde herhangi bir yas, yası geçtim bir kınama görebilecek misin ?
Laf kalabalığı yapıyorsun
Şerif Hüseyin liderliğinde bazı kabileler
Ayaklanmıştır
Koskoca Arap coğrafyasını düşünecek olursak
Topyekün bir başkaldırı yok diyorum
Zaten Osmanlı birinci dünya şavaşında
yenilmiş Ordusu zayıflamış
Yoksa Şerif Hüseyin kabilesine teslim olacak değildi
Kaldıki Medine'yi münevverden biz kendimiz çıktık
Bir avuç askeriyle Fahrettin paşayı Medine'den
çıkartamadılar bile
Biz Arabistan'da çaresiz kaldık,
İttihat ve terakki yönetiminin beceriksizliklerinden
Ortadoğu coğrafyasını kaybettik

Bunu dediğimi ya da kasttettiğimi gösterir bir tane mesajımı göster ..

Ben diyorum ki devir ona buna kafa tutma savaş çığırtkanlığı yapma devri değil ..
Bir düğmeyle şehirlerin haritadan silindiği bir dönemden geçiyoruz, eskide kaldı o at üzerinde ülke fetihleri ..
Devir kalemle ve bilgiyle savaşma devri .. Gelişmiş ülkelerden biri olmak istiyorsak savaşımızı bilimsel ve kültürel alanda vermeli ve barışçıl bir politika ile ilerlemeliyiz ..

Abim, bende sorarım sana,

senin gelişmene kim müsade eder???
Hem diyosunuz yegane güç var.Hem diyosunuz gelişelim.

Bu bombalar neden patlıyor?
Bütün dünya neden üstümüze geliyor?
Hergün türlü provakaasyınlar neden üretiliyor?
Vs..

Hepsi önümüzü kesmek,güç sahibi olmamızı engellemek için değil mi?

Nefes almana bile müsade etmiyorlar.nasıl güç sahibi olmayı düşünebilyosun peki?

Abi sende biliyorsun ki, BİZ INLARDAN RAZI OLMADIKÇA,HAKİMİYETLERİNİ KABUL ETMEDİKÇE,BİZİ RAHAT BIRAKACAK DEĞİLDİRLER.

Dişini göstermezsen, zalimin tokadını heran ensende hissedersin.Zira Tokat korkusuyla yola devam etmek istersen, ilerleyemezsin
.

Laf kalabalığı yapıyorsun
Şerif Hüseyin liderliğinde bazı kabileler
Ayaklanmıştır
Koskoca Arap coğrafyasını düşünecek olursak
Topyekün bir başkaldırı yok diyorum
Zaten Osmanlı birinci dünya şavaşında
yenilmiş Ordusu zayıflamış
Yoksa Şerif Hüseyin kabilesine teslim olacak değildi
Kaldıki Medine'yi münevverden biz kendimiz çıktık
Bir avuç askeriyle Fahrettin paşayı Medine'den
çıkartamadılar bile
Biz Arabistan'da çaresiz kaldık,
İttihat ve terakki yönetiminin beceriksizliklerinden
Ortadoğu coğrafyasını kaybettik

Bilgisiz olana zor sorular laf kalabalıklığı gibi gelir .. :)
Şerif Hüseyin ve kabileleri Japon muydu ? Yoksa Patagonyalılar mı ?
Senin yazdıkların zaten beni haklı çıkartıyor .. Osmanlı'nın zayıfladığı bir dönemde İngilizlerin desteğini alan Arapların ayaklanmasıyla Arap yarımadası kaybedilmiştir bu kadar NET VE KESİN ..

Abim, bende sorarım sana,

senin gelişmene kim müsade eder???
Hem diyosunuz yegane güç var.Hem diyosunuz gelişelim.

Bu bombalar neden patlıyor?
Bütün dünya neden üstümüze geliyor?
Hergün türlü provakaasyınlar neden üretiliyor?
Vs..

Hepsi önümüzü kesmek,güç sahibi olmamızı engellemek için değil mi?

Nefes almana bile müsade etmiyorlar.nasıl güç sahibi olmayı düşünebilyosun peki?

Abi sende biliyorsun ki, BİZ INLARDAN RAZI OLMADIKÇA,HAKİMİYETLERİNİ KABUL ETMEDİKÇE,BİZİ RAHAT BIRAKACAK DEĞİLDİRLER.

Dişini göstermezsen, zalimin tokadını heran ensende hissedersin.Zira Tokat korkusuyla yola devam etmek istersen, ilerleyemezsin
.

Aynı mantıkla sorayım o halde .. BİZ ZAMANINDA DÜNYANIN HAKİMİ İKEN ELİN GAVURU DEDİKLERİMİZ NASIL GELİŞTİLER ? ONLARA KİM MÜSAADE ETTİ ? KALDI Kİ KANUNİ SÜLEYMAN'IN KORKUSUYLA YILLARCA VALS BİLE YAPAMAMIŞ Avrupalılar nasıl oldu da bugün dünyanın hakimi oldular ?

Oraya buraya savaş açarak mı yoksa bilimsel ve teknolojik alanlarda gelişip kültürel faaliyetlerini güçlü bir ekonomi ile destekleyerek mi ? ( Sanayi devrimi, Sömürgecilik yılları vs de dahil )

Yahu bizim bir yerli savunma sistemimiz bile yok .. Uçaklarımızın motoru İsrail'den yazılımı Amerika'dan geliyor .. Nükleere girmiyorum bile ..
Hadi savaşalım o halde baş kaldıralım tüm Avrupa'ya ne olacak bakalım :)

Kolay değil bu işler .. Ülkede ki terör bataklığını kurutmak için gidip de ona buna savaş açamazsın ..

Bilgisiz olana zor sorular laf kalabalıklığı gibi gelir .. :)
Şerif Hüseyin ve kabileleri Japon muydu ? Yoksa Patagonyalılar mı ?
Senin yazdıkların zaten beni haklı çıkartıyor .. Osmanlı'nın zayıfladığı bir dönemde İngilizlerin desteğini alan Arapların ayaklanmasıyla Arap yarımadası kaybedilmiştir bu kadar NET VE KESİN ..
Kim kimin dediğine geliyor söyle bakim?
Osmanlı zayıfladıysa küçük bir isyanla bile
başa çıkamadığının kanıtı değilmidir.
Madem öyle büyük bir isyandı
Küçük bir birlikle Medine'de bulunan
Fahrettin paşayı niye çıkaramadılar
Senin o tarihlerden haberin yok

Kim kimin dediğine geliyor söyle bakim?
Osmanlı zayıfladıysa küçük bir isyanla bile
başa çıkamadığının kanıtı değilmidir.
Madem öyle büyük bir isyandı
Küçük bir birlikle Medine'de bulunan
Fahrettin paşayı niye çıkaramadılar
Senin o tarihlerden haberin yok

Yahu o zaman soruma cevap versene ..

MADEM Kİ KÜÇÜK BİR İSYANDI BÜYÜK BİR BİRLİĞİ OLAN FAHRETTİN PAŞA NEDEN GERİ ÇEKİLDİ ?
MADEM Kİ KÜÇÜK BİR KABİLE İSYANIYDI SÖZDE OSMANLIYI SEVEN BÜYÜK KABİLELER NEDEN ENGEL OLMADILAR BU KÜÇÜK KABİLEYE ?

Ya gerçekten kafan basmıyor ya da numara yapıyor olmalısın ..

Yahu o zaman soruma cevap versene ..

MADEM Kİ KÜÇÜK BİR İSYANDI BÜYÜK BİR BİRLİĞİ OLAN FAHRETTİN PAŞA NEDEN GERİ ÇEKİLDİ ?
MADEM Kİ KÜÇÜK BİR KABİLE İSYANIYDI SÖZDE OSMANLIYI SEVEN BÜYÜK KABİLELER NEDEN ENGEL OLMADILAR BU KÜÇÜK KABİLEYE ?

Ya gerçekten kafan basmıyor ya da numara yapıyor olmalısın ..
Laf cambazlığını bırak
Ne numarası?

Kim demiş sana Fahrettin paşanın büyük bir birliği olduğunu
Küçük bir birlikle Medine'yi müdafa etti
Neden geri çekildi
Hiç bir zaman yenilmedi
İttihatçıların emrinde olan sultan Reşat
Ferman gönerdi
İstanbul'a dön diye
Fahrettin paşa kutsal toprakları terketmek istemedi
altı ay oyaladı padişahı
Ancak üçüncü fermanda ağlayı ağlayı terketti
Medine'yi Münevvereyi
Medine civarındaki arap kabileleri
Fahrettin palamızın yanında olmuşlardır
Yoksa bir avuç Türk askeri orada barınabilirmiydi

Laf cambazlığını bırak
Ne numarası?

Kim demiş sana Fahrettin paşanın büyük bir birliği olduğunu
Küçük bir birlikle Medine'yi müdafa etti
Neden geri çekildi
Hiç bir zaman yenilmedi
İttihatçıların emrinde olan sultan Reşat
Ferman gönerdi
İstanbul'a dön diye
Fahrettin paşa kutsal toprakları terketmek istemedi
altı ay oyaladı padişahı
Ancak üçüncü fermanda ağlayı ağlayı terketti
Medine'yi Münevvereyi
Medine civarındaki arap kabileleri
Fahrettin palamızın yanında olmuşlardır
Yoksa bir avuç Türk askeri orada barınabilirmiydi

Bırak bu boş cümleleri de soruya net cevap ver ..

OSMANLI'YA ARAP YARIMADASINDA SİYAN EDENLER UYRUK OLARAK ARAPLAR MIYDI JAPONLAR MIYDI YOKSA UZAYLILAR MIYDI ?
Madem ki küçük bir kabile isyanıydı NEDEN DİĞER BÜYÜK KABİLELER ENGEL OLMADILAR ?

Sabahtan beri şu soruların döngüsüne sıkışıp kaldın cebelleşiyorsun :)

Türk'ün Türkten başka dostu yoktur

tüm halk ölümü göze alarak bunların üzerine yürümelidir. her an her yerden çıkabiliyorlar.

TEK CARE TURKIYE atom atmak hepimiz kurtulalim.

Bizzat şehitliğe gidip kendim gördüğüm için orada ki listeyi yazdığımın doğruluğundan emin olabilirsin .. Ben işinize gelmese de acı ama gerçek olanları söylüyorum .. Kuveyt beş milyon suriyeliyi almasın hadi beş binini de mi alamaz ?

Yahu arapların ta ortasında kuruldu büyüdü ve güçlendi İsrail daha ne anlatıyorsunuz bana :)

Altından klozetlere sıçıp altından mercedeslere binip milyar milyar dolarlarını AVRUPALILARIN bankalarında saklayanlarla yine AVRUPALILARA kafa tutacağımızı düşünmek saflıktan başka bir şey değildir .. Bu da benim fikrimdir ..

Selametle ..

Fikrine saygı duyarım. İsrail bu konu içerisinde biraz uzadıya gidebilir belki kısaca kesebiliriz. Mesela onları 1946 da kim Oraya yerleştirdi diye bi araştırma yapabiliriz. Yani onları Oraya sağır bir insanın girişimi ile oldu.
Senin bahsettiğin liderlere gelince. Ya bunlar Avrupa'nın Arap'lar ile Türklerin arasını bozmak için ithal Arap süsü verilmiş bir çoğunun ATA'ları bile belli olmayan özel insanlardır. Bu özellik saygınlık babında değil. Benim ise fikrim kesinlikle halkın bastırılmış ve veya bastırılmasına sebep olmuş sonradan çizilen sınırlarımızdır. Ki bu sınırları çizende bizim o dönemin hükümetidir. Benimde fikrim bu
Selametle

Geri