PKK Sivrisinektir,Peki Ya bataklık!!!

• Kullanıcı USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1565 gün önce görüldü
Boşuna buyurmuş atalarımız.
"sivrisinekleri öldüreceğine,bataklığı kurut" diye..

Bu zavallı PKK sineklerini besleyen bataklık olmasa, bu korkak lağım fareleri nedir ki? Kimdir ki?

her gün öldürelim sinekleri ne olacak?
Sinek üreten bataklık var oldukça, her gün yeni sinekler doğmayacak mı?

Bu pis sinekleri üreten,besleyen,sahaya süren alçak güruhun varlığı ,kimliği belli değil mi?
Her şey gün yüzü gibi ortadayken, neden biz hala sinek öldürmekle meşgulüz? Neden bataklığı kurutmak için bir şeyler yapmıyoruz?

Pkk saflarında poz veriyor, alman,İngiliz ajanlar.
Biz buradayız diyorlar, bu bataklığın sahibi biziz diyorlar..
Daha ne desinler ki..?

Biz sivrisineklerle uğraşacağımıza, Neden Bu Ajanların kulağını çekmiyoruz?

Bu iğrenç savaşı yüzbinlerce insanı katledecek milyarlarca insanın hayatına olumsuz etkiyecek bir savaşla mı çözmek çözüm öneriniz ?

Kaldı ki bu sineklerin lavra yada larva diye yazılıyodu sanırım, larvaları o büyük savaşın ardından yine canice katliamlarla sükse uyandırma çabasıyla yaşamaya devam edecek ..

Çözüm birlik beraberlik
Çözüm nefret siyasetinden vazgeçme
Çözüm Türkiye nin her yerinde her bucağında ki aileleri Vatanına Milletine şükran mutlu ailelere çevirme
Çözüm Eğitim Öğretim in kalifiye öğretmenler yetiştirmesi
Çözüm gelecek nesillere Cumhuriyet in değerlerinin ne denli kutsal olduğunun öğretilmesi ..

usta samimiyetine güvendiğim sevgili kardeşim bende tüm samimiyetimle soruyorum nasıl olacak o dediğin ? Yani gücümüz ne ki Almana İngilize Amerikalıya Rusa kafa tutacağız ? Dünya da bizi destekleyecek arkamızda duracak kim var ki ?

Gerçekten nasıl yapabiliriz şu bataklığı kurutmayı ?

abi, bize bizden başka dost yok.
arkamızda ve önümüzde, Allah'tan başka güvenebileceğimiz hiç kimse yok.

Bizim tek çıkış yolumuz, KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ GİBİ TEK VUCUT OLMAMIZDIR.

gözünüzde büyütmeyin, Vallahi bizim vatan diye çarpan yüreklerimiz, bu Düşmanların ödünü patlatmaya yeter.Onlar normalde çok korkaktırlar.

Ben gelecekten umutluyum
Bataklığı kurutmaya gücümüz var
Sağlam irade iş başında
Yeterki içten köstek olunmasın

gözünüzde büyütmeyin, Vallahi bizim vatan diye çarpan yüreklerimiz, bu Düşmanların ödünü patlatmaya yeter.Onlar normalde çok korkaktırlar.

Çok romantik bir yaklaşım ve maalesef ki gerçekçi değil.

Kurtuluş Savaşı ile kıyaslamak da bir o kadar yanlış, dönemin getirdiği farklılıklar siyaset ve savaş da dahil tüm dünya çarkını değiştirmiş vaziyette.

Ama ufak bir ricam var, gerçekötesi ırkçılığı bırakmanız. Ne demek "onlar" normalde çok korkaktır? Kusura bakmayın da, kimsenin haddine değil bir başka "milleti" bir sıfatla etiketlemek. Hele ki milletine saygı bekleyen birinin yapacağı bir şey olmamalı.

Amenna ve Sadakna lakin bu hayalin ütopya ..

Gözümüzde büyütmeyin dediğin Avrupalı ve Amerikalılar dünyaya hükmeden insanlar ..

Evet ALLAH inananlarla beraberdir ama ALLAH'ın adettullahı da vardır ..
Kuran'da da buyurduğu üzere ; " BİZ ÇALIŞANA MÜKAFATINI VERİRİZ " sözü vardır ..

Şimdi soruyorum sana KİM ÇALIŞIYOR ?
İnsanlığın gelişimi için kim çalışıyor ?
İnsanlığa faydalı buluşların peşine kim düşüyor ?
Hangi ülkelerde refah düzeyi yüksek ?
Hangi ülkeler yan gelip yatıyor ?
Hangi ülkelerde yıllardır savaş çıkmıyor ?
Hangi ülkeler yıllardır birbirini boğazlıyor ?

Dikkat ettin mi hiç sözde İslam ülkelerinden kaçan milyonlarca mülteci Avrupaya göç etmeye çalışıyor .. Dikkat et bak Müslüman ülkelere değil hani bizim gavur dediğimiz Avrupaya :)

ALLAH aşkına biz hangi gücümüzle dünyaya kafa tutacakmışız bana bir anlatın hele ?
Teknolojimiz var mı ?
YOK
Silahımız var mı ?
YOK
Ekonomimiz var mı ?
YOK

En güvenebileceğimiz müttefiğimiz de Amerika gerisini düşün artık ..
Eclipse güzel yazmış aslında .. Zaman savaş zamanı değil, savaşlar eskisi gibi değil ..

Bu konuda maalesef ki karamsarım .. Kıyamete kadar bir daha Müslümanların dünyanın hakimi olacaklarını sanmıyorum ..

10 rekatlık öğlen namazını 4 dakikada kılan ya da cumadan cumaya namaza giden Müslümanlara ALLAH yardım eder mi ?

Hayallerde yaşıyor bazıları.
Batakligin oluşmasına göz yumup onu büyüten kimdi? Devletimizin başına geçen her hükümetin bunda parmağı var. Zamanında gereken önlemler alınmış olsaydi bu kadar büyür muydu? Şimdi ise başa çıkamıyoruz bir de üstüne ülkenin içi Suriye'den gelen teröristler ile dolu.
Yürütülen politikaları açıp okuyun biraz ne yapılmış neden yetersiz kalınmış bir bakın.
Birlik ve beraberlik kavramına dahi uzak kalmadik mi?

EkSen Çanakkale savaşındaki şehitlerin hangi topraklardan geldiğini bilirsin değil mi? Yada işine mi gelmez bilmek?
O savaşa katılan bütün Türk Kürt Laz Arap Fars aklına ne gelirse işte. Bunları birlik yapan unsur onları var saymaktan geçiyor. Başka bir ülkenin ferah düzeyini örnek göstermende bi tuhaf. Kimse birşey yapmıyor deyip senin elinin taşın altında olduğunu göremiyoruz. Bu yorumun değil belki ama bir çok yorumunda bi ayrıştırma almış başını gitmiş. Sen evinin kaplarını açmazsan elbette mülteciler gider Avrupa'ya. Deme şimdi Avrupa açıyor mu kapısını diye. Sen açmazsan onlar başla kapıları zorlar. Biz ne zaman adı sanı kanı başka demekten vazgeçersek mutlaka olacaktır. Ki bu olacak!

O bataklık da kuruyacak bir gün!

EkSen Çanakkale savaşındaki şehitlerin hangi topraklardan geldiğini bilirsin değil mi? Yada işine mi gelmez bilmek?
O savaşa katılan bütün Türk Kürt Laz Arap Fars aklına ne gelirse işte. Bunları birlik yapan unsur onları var saymaktan geçiyor. Başka bir ülkenin ferah düzeyini örnek göstermende bi tuhaf. Kimse birşey yapmıyor deyip senin elinin taşın altında olduğunu göremiyoruz. Bu yorumun değil belki ama bir çok yorumunda bi ayrıştırma almış başını gitmiş. Sen evinin kaplarını açmazsan elbette mülteciler gider Avrupa'ya. Deme şimdi Avrupa açıyor mu kapısını diye. Sen açmazsan onlar başla kapıları zorlar. Biz ne zaman adı sanı kanı başka demekten vazgeçersek mutlaka olacaktır. Ki bu olacak!

Yalnız bu ayrıştırma geçmiş yıllarda bu kadar hissedilir miydi ?yaklaşık 15 yıl öncesinden bahsediyorum ya da Ben hiç fark etmedim sanırım yaşım küçüktü diye demek ki anlamadim.

Ayrıca Suriye politikasında kamu vicdanına deginmissin iyi güzelde oradan teröristler de gelmiş ülkemize biz kimin ne olduğunu nasıl bilecegiz toplum olarak ? Bu görev devletimize ait değil mi bunu kontrollü bir şekilde yapmaları ve ülkemize gelen Mülteciler ile aramızda oluşacak ortam ve bağı sağlamak?
Toplumsal algıyı oluşturmak.

O zaman ki kimlik bilinci ile şimdikini bir tutmali miyiz ?

Hayallerde yaşıyor bazıları.
Batakligin oluşmasına göz yumup onu büyüten kimdi? Devletimizin başına geçen her hükümetin bunda parmağı var. Zamanında gereken önlemler alınmış olsaydi bu kadar büyür muydu? Şimdi ise başa çıkamıyoruz bir de üstüne ülkenin içi Suriye'den gelen teröristler ile dolu.
Yürütülen politikaları açıp okuyun biraz ne yapılmış neden yetersiz kalınmış bir bakın.
Birlik ve beraberlik kavramına dahi uzak kalmadik mi?

Kısmen katılıyorum. Fakat Eleştirmeden geçemeyeceğim. Mesela bu örgütleri bu kadar büyüten mutlaka bir destektir yani aldıkları Zaman mekan. Envanter işi herzaman kolay iş. Verirsin parayı alırsın silahı. Peki cesaret! Bu cesareti Nasıl aldığınıda sorgulamak gerek miyor mu? Bir gezi olayı başladığında fırsat bilip her örgüt Türkiye cumhuriyeti bayrakları ile beraber dalgalandrıldı. Yetmezmiş gibi bir çoğu "işte birlik beraberliktir gezi" dedi ve hala demeye devam ediliyor. Bir ur gibi büyüyen pkk dhkpc ve bin benzer örgütleri azdırmış olamaz mı?
Yani evet geçmişteki ve şimdiki hükümetlerin bunları tamamen temizlemediğini savunabiliriz beraber. Ama bu azgınlığın sebebini sadece hükümetlere mal etmekte örgütlerin asıl hedefi idi.

Yalnız bu ayrıştırma geçmiş yıllarda bu kadar hissedilir miydi ?yaklaşık 15 yıl öncesinden bahsediyorum ya da Ben hiç fark etmedim sanırım yaşım küçüktü diye demek ki anlamadim.

Ayrıca Suriye politikasında kamu vicdanına deginmissin iyi güzelde oradan teröristler de gelmiş ülkemize biz kimin ne olduğunu nasıl bilecegiz toplum olarak ? Bu görev devletimize ait değil mi bunu kontrollü bir şekilde yapmaları ve ülkemize gelen Mülteciler ile aramızda oluşacak ortam ve bağı sağlamak?

Toplumsal algıyı oluşturmak.

O zaman ki kimlik bilinci ile şimdikini bir tutmali miyiz ?

Suriye'den gelenleri birşey ifade etmiyor efenim. Zira bundan önceki saldırıyı düzenleyenin asıl memleketi Anadolu idi. Burada Nasıl destek alıyorlar bunu sorgulamalı. Zira terörün para ile gidemeyeceği ülke yoktur. Ki Avrupa'da bunlardan binlerce var. Fakat Avrupa'da teröre karşı herkes bir bütün olabiliyor iken bizler 'onlar-şunlar-sizler-bizler' diyoruz.
(Sana soru soracağım maria, fakat az biraz bekleteceğim)

Kısmen katılıyorum. Fakat Eleştirmeden geçemeyeceğim. Mesela bu örgütleri bu kadar büyüten mutlaka bir destektir yani aldıkları Zaman mekan. Envanter işi herzaman kolay iş. Verirsin parayı alırsın silahı. Peki cesaret! Bu cesareti Nasıl aldığınıda sorgulamak gerek miyor mu? Bir gezi olayı başladığında fırsat bilip her örgüt Türkiye cumhuriyeti bayrakları ile beraber dalgalandrıldı. Yetmezmiş gibi bir çoğu "işte birlik beraberliktir gezi" dedi ve hala demeye devam ediliyor. Bir ur gibi büyüyen pkk dhkpc ve bin benzer örgütleri azdırmış olamaz mı?
Yani evet geçmişteki ve şimdiki hükümetlerin bunları tamamen temizlemediğini savunabiliriz beraber. Ama bu azgınlığın sebebini sadece hükümetlere mal etmekte örgütlerin asıl hedefi idi.

Ama bu durum geziden çok daha once vardı . Ve gezi de toplum bir çok kesiminden insan vardı sonra bu insanlar da ayristi sonra ki eylem cagrilarina sadece örgüt veya sempatizanlar yer buldu bundan sonra destekleyen pek fazla olmadı gezi diyince çoğunluğun aklına bu geliyor ama bayrakli ve ideolojisiz sadece meselenin hükümet politikalarının artık insanları rahatsız ettiği eylemci guruhu görmezden geliyorsunuz. Bi yerde şiddet ve propaganda var ise polis buna göz yumuyordur.
İki tarafından bundan nemalandigi gerçeğini bi kez daha hatırlatip gezi konusunu es geçiyor ;

Ve şimdiye dek olan hükümetlerin politikalarında teröre aslında bi nevi destek olduğunu fark etmemiz için ne olması gerekiyor diye düşünüyorum.
30 yıldır 3-5 ne idugu belirsize had bildiremeyecek durumda miydik?
Dış politikadan iç politikaya kadar düzenli bir kontrol sağlanmış olsa idi ben şu an bu noktada olmayacağını düşünmüyorum elbette tarihten beri düşmanımız hiç bitmedi bitmiyor ama ülke yonetiyorsun, kendimizi geliştirdiğimiz bir alan var mı ? Çünkü kaynaklarımız varsa yoksa olmayan bir savaşa yok yere gidiyor ,
Eksen abinin dediği gibi senin artık dışardan tek bir destekçin yok çünkü Suriye gibi terör destekçisi ülke imajı çıkıyoruz ne yazık ki.

Sen olsan samimi bulur muydun ?

Arda Turan avrupada çağrı da bulunmuş ama oradakielr senin terorstere yardım ettiğini silah taşıdığını düşünüyor senin için üzülür mu ? Samimi olduğunu düşünür mu?

Biz tek başınıza birlik beraberlik içinde nasıl olacağız sence ? Bu ayrışma basinizdakilerden başlıyor ise.
Dindar nesil,
Kadın midir kız midir,
Aleviler
Kürtler açılımı
Vs diye söylemler toplum algısı ile oynamak değilde nedir ?

Bilmez olur muyum .. Şehitlikte yatanların yüzde sekseninden fazlası Balıkesir, Bursa, İstanbul, Çanakkale gibi Marmara bölgesinden gelen evlatlarla dolu .. Geri kalanları ise Anadolu ve çok az bir kısmı şu anki Ortadoğu kısmından gelenler ..

Kapıları açmamaktan bahsetmişsin ? SORUYORUM O HALDE ZORDA KALAN MÜSLÜMANLARA KAPILARINI AÇMAYAN BAŞKA MÜSLÜMAN DEVLETLER İKEN HANGİ BİRLİKTEN BAHSEDİYORSUN ?

Bak bakalım Suudi Arabistan'da, B.A.E'de, Kuveyt'de, Mısır'da ve diğer sözde İslam devletlerinde Suriyelilere kucak açılmış mı ?

Bu mudur ümmet ? Bu ümmetçilikle mi dünyaya kafa tutacağız ?

Osmanlı'nın son dönemlerinde en büyük isyanları başlatanlar Araplardı hatırlatırım ..

Biz kendi ülkemizde insanları alevi, çapulcu, gezici, gomünist, ateist, şii, paralleci vesaire diye ayrıştırıyoruz ve birlik olamıyoruz kaldı ki dünyada birlik olalım :)
çok ama çok zor ..

Suriye'den gelenleri birşey ifade etmiyor efenim. Zira bundan önceki saldırıyı düzenleyenin asıl memleketi Anadolu idi. Burada Nasıl destek alıyorlar bunu sorgulamalı. Zira terörün para ile gidemeyeceği ülke yoktur. Ki Avrupa'da bunlardan binlerce var. Fakat Avrupa'da teröre karşı herkes bir bütün olabiliyor iken bizler 'onlar-şunlar-sizler-bizler' diyoruz.
(Sana soru soracağım maria, fakat az biraz bekleteceğim)

Burada destek nasıl alıyorlar peki bizim kontrolünü dışında bizim ülke sınırlarını içinde bunu nasıl basarabiliyorlar diye neden soramiyoruz?
Biz içinde çeşitli etnik kökenleri barındıran milletiz bir olsunculardan ayrışmaya meraklı bin tane insan çeşidi var içimizde. Bu bilinci Kemal Atatürk ten sonra neden tam olarak saglayamadigimizi düşünsek.

Bu nasıl işsizliktir ya , memleketi kurtardınız hımınaa .

Bilmez olur muyum .. Şehitlikte yatanların yüzde sekseninden fazlası Balıkesir, Bursa, İstanbul, Çanakkale gibi Marmara bölgesinden gelen evlatlarla dolu .. Geri kalanları ise Anadolu ve çok az bir kısmı şu anki Ortadoğu kısmından gelenler ..

Kapıları açmamaktan bahsetmişsin ? SORUYORUM O HALDE ZORDA KALAN MÜSLÜMANLARA KAPILARINI AÇMAYAN BAŞKA MÜSLÜMAN DEVLETLER İKEN HANGİ BİRLİKTEN BAHSEDİYORSUN ?

Bak bakalım Suudi Arabistan'da, B.A.E'de, Kuveyt'de, Mısır'da ve diğer sözde İslam devletlerinde Suriyelilere kucak açılmış mı ?

Bu mudur ümmet ? Bu ümmetçilikle mi dünyaya kafa tutacağız ?

Osmanlı'nın son dönemlerinde en büyük isyanları başlatanlar Araplardı hatırlatırım ..

Biz kendi ülkemizde insanları alevi, çapulcu, gezici, gomünist, ateist, şii, paralleci vesaire diye ayrıştırıyoruz ve birlik olamıyoruz kaldı ki dünyada birlik olalım :)

çok ama çok zor ..

Son paragrafın bile senin insanları birbirinden ayırmana yetiyor. Hülümete zıt hissettiğin görüşlere yer verdin. Ama burdaki terör bir ateistin gezicinin paralelcinin dışında kalanlar idi. Seni kimsenin dışladığı yok sen kendini dışlıyorsan buna yapabileceğimiz birşey yok. Bizde sensiz birleşiriz napalım abicim.
Suriyelilerin neden başka Ülker'e gitmediğine gelelim birde. Kuveyt'in heryerinde çadır kursan "her yerine!!" 5 milyon Suriyeli sığar mı be arkadaş ya. Birleşik Arap emirlikleride geçinmek ise mültecilerin hayal gücü dışında. Mısır'da elbette çok Suriyeli var. Sınırı en uzun olan Türkiye'dir Nuray'ı tercih etmeleride normal karşılanmalı. Birde şu Çanakkale'de ki 250 bin şehit listeni iyi bakmak lazım. Bende bir araştırayım bunu. Olabilir bende yakılıyor olabilirim. Ama yinede azınlık bile olsalar Trablusgarp savaşı kadar bizim onlara verdiğimiz destekten geri kalmadılar. Onlar kelimesini ayrıştırma görmezsin umarım

Son paragrafın bile senin insanları birbirinden ayırmana yetiyor. Hülümete zıt hissettiğin görüşlere yer verdin. Ama burdaki terör bir ateistin gezicinin paralelcinin dışında kalanlar idi. Seni kimsenin dışladığı yok sen kendini dışlıyorsan buna yapabileceğimiz birşey yok. Bizde sensiz birleşiriz napalım abicim.
Suriyelilerin neden başka Ülker'e gitmediğine gelelim birde. Kuveyt'in heryerinde çadır kursan "her yerine!!" 5 milyon Suriyeli sığar mı be arkadaş ya. Birleşik Arap emirlikleride geçinmek ise mültecilerin hayal gücü dışında. Mısır'da elbette çok Suriyeli var. Sınırı en uzun olan Türkiye'dir Nuray'ı tercih etmeleride normal karşılanmalı. Birde şu Çanakkale'de ki 250 bin şehit listeni iyi bakmak lazım. Bende bir araştırayım bunu. Olabilir bende yakılıyor olabilirim. Ama yinede azınlık bile olsalar Trablusgarp savaşı kadar bizim onlara verdiğimiz destekten geri kalmadılar. Onlar kelimesini ayrıştırma görmezsin umarım

Bizzat şehitliğe gidip kendim gördüğüm için orada ki listeyi yazdığımın doğruluğundan emin olabilirsin .. Ben işinize gelmese de acı ama gerçek olanları söylüyorum .. Kuveyt beş milyon suriyeliyi almasın hadi beş binini de mi alamaz ?
Yahu arapların ta ortasında kuruldu büyüdü ve güçlendi İsrail daha ne anlatıyorsunuz bana :)
Altından klozetlere sıçıp altından mercedeslere binip milyar milyar dolarlarını AVRUPALILARIN bankalarında saklayanlarla yine AVRUPALILARA kafa tutacağımızı düşünmek saflıktan başka bir şey değildir .. Bu da benim fikrimdir ..
Selametle ..

Geri