pandemi döneminden akılda kalanlar

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Yolculuk yapmak icin burun deligimizden beynimize dogru az durtulmedik desek mesela....

• Ağlama
Tepkiler: ne
En güzel çocukluk anılarını maske ile ölümsüzleştiren yeğenim çocukluk fotoğraflarımızı gördüğünde ' aa sizde neden maske yok ' diyerek şaşırmıştı. Büyüdükçe de anladı zaten. Minicik zihinler hayat boyu maske kullanıldığını, kullanılacağını sanıyorlardı hayata öyle başladıkları için. Tuhaf, ama bitmedi.

Hukumetin 21'den sonra disari cikma yasagini mesela hala anlayamadik Hollandada....

Sahi yolda yururken birden devrilen çinliler ne oldu.....

Hukumetin 21'den sonra disari cikma yasagini mesela hala anlayamadik Hollandada....

Sahi yolda yururken birden devrilen çinliler ne oldu.....
Biz de gece 12 den sonra çalan müziğin korona bulaştırdığını anlayamadık mesela Alamanya' nın Netherland' ın kıskanmaktan çatır çatur çatladığı Türkiye' de...

• Kahkaha
Tepkiler: W
Biz de gece 12 den sonra çalan müziğin korona bulaştırdığını anlayamadık mesela Alamanya' nın Netherland' ın kıskanmaktan çatır çatur çatladığı Türkiye' de...
Ya sizin kitlik olmadi o donem gayet guzel atlattiniz. Biz cok rezil yasadik ahaha. Tuvalet kagidi, sabun, kolonya, maske, temizlik urunleri haftalarca olmadi :d evlere mektup yolladilar fazla maskeniz varsa ev doktorlarina verin diye ahahaha. Hic bu kadar aciz kalmamistik :d

Ya sizin kitlik olmadi o donem gayet guzel atlattiniz. Biz cok rezil yasadik ahaha. Tuvalet kagidi, sabun, kolonya, maske, temizlik urunleri haftalarca olmadi :d evlere mektup yolladilar fazla maskeniz varsa ev doktorlarina verin diye ahahaha. Hic bu kadar aciz kalmamistik :d
Yoo oldu. ilk solağa çıkma yasağını haftasonuna bir saat kala açıklayan asrın içişleri bakanımız sayesinde marketler ve bakkallarda başta makarna olmak üzere alkol ve tütün mamülleri, temizlik ve hijyen ürünleri, gibi ürünler yok oldu, raflardan silindi, hatta raflarıda bulunamadı bazı bazı... Acizliği de size yedirecek değildik. yedirmedik.

• Kahkaha
Yoo oldu. ilk solağa çıkma yasağını haftasonuna bir saat kala açıklayan asrın içişleri bakanımız sayesinde marketler ve bakkallarda başta makarna olmak üzere alkol ve tütün mamülleri, temizlik ve hijyen ürünleri, gibi ürünler yok oldu, raflardan silindi, hatta raflarıda bulunamadı bazı bazı... Acizliği de size yedirecek değildik. yedirmedik.
Bakan sirf bu yuzden istifa edecekti sanki oyle hatirliyorum ahahaha

Bakan sirf bu yuzden istifa edecekti sanki oyle hatirliyorum ahahaha
Nalaka ya ne istifası istifada neymiş bak deme şöle şeyler. Görevinden affını istedi üst makamlar olur öyle şeyler takma sen kafana işine bak yasakla, iptal et kafana göre dediler devam etti. İstifa da neymiş duymamış olalım lütfen.

• Kahkaha
Benım o doneme daır eglencelı boyle dalga gececek anım yok ya da yasadıgım hepsını sıldı gectı.
Henuz asının gelmedıgı donem ılk aylari cok deger verdıgım ıkı ınsanı kaybettım.Bır anda kovıd teshısı kondu ardından evde ızole donemı basladı.Ne kımse gelıyor ne gıdıyor bu ınsanlar evlernde yalnızlıga hapsedıldı .Yaslar 70 ,s Gun gectıkce dırencleeı dusmeye basladı ve daha da hasta oldular .Nerden mı bılıyorum ? Her gun yokluyordum ,yaslılardı .Yemek bırakıyordum kapılarına duzenlı olarak .Kapıya ayagımla vurup tepsıyı yere bırakıyordum onlar maskelı , ben maskelı .Erıyıslerını her gun gordum .Sonunda hastane ve yogun bakım ve ardından sekız saat arayla karıkoca vefat ettıler .Yasadıgım acı tarıfsızdı bana bu sehırde bır bakıma anababa olmustu bu ınsanlar .Icım hala acir kayıplarına ..
Velhasıl bunlar olurken bende hastalandım bırz agır gecırdım onlardan almısım dedıklerıne gore kuraları dıblemeyıp yemek goturerek bulaş rıskı olusturmusum ...Ve onların olum haberını aldıgım gun benım karantına surem basladı ve boylece cenqzelerınde bıle bulunamadım , hıcbır vazıfelerını yerıne getıremedım malum "karantına var".
Hakıkaten ne yasadık bız oyle.

Cok karısık yazmıs olabılırim hem kafam hem ruhum gıttı bır an ,s

pandemide benimkiyle kapansaydık
sıkılmazdık

Aşı henüz yoktu ve bu sebeple hayatını kaybeden birkaç tanıdığım dışında neyse ki yakın çevremde herhangi bir kayıp yaşanmadı.

Maske ile dolaşmak da sonuçta hastalığın kontrol altına alınması için bir önlem olduğu için bana zor gelmedi. Atlattık ve bitti.

2 ekmek alip sehri turlamak (:

O kadar çok şey var ki kına için yer ayarladık kapora verdik her şey hazır derken Tayyip ekranlara çıkıp sokağa çıkma yasağı verdi yeniden davetiye tarih ayarla derken yine yasak bizi buldu 3 kere bunu tekrarladık gerçekten zor dönemlerdi ya..

Parayı kıran tırcılar.

Bir de aşının etkisiyle mi bilmiyorum. Pandemiden sonra ben hiç yorgan döşek hastalanıp grip olduğumu hatırlamıyorum şükür.

Bir de aşının etkisiyle mi bilmiyorum. Pandemiden sonra ben hiç yorgan döşek hastalanıp grip olduğumu hatırlamıyorum şükür.
Ben de ağır şekilde hiç hastalanmadım, hafif geçiyor.

Geri