Oyun bağımlılığı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Xasthur bu..
Annem seni evden kaçırsalar xasthurun haberi olmaz diyor.. Ahahahaha
Benim dışarı çıkmam ise daha büyük bir felaket emin misin? asdlkjald
Üstelik offline oyun oynatıyorsun herhangibir dişi ile aynı server`da olmayayım diye.
Hani konuşma boyutunu geç aynı sunucuda bile olamam.

Arkadaşlar siz olayı farklı mecralara çekiyorsunuz.Bagimililik ciddi mesele.Siz boş zamanlardaki zevkinizi anlatıyorsunuz.Böyle her oyun oynayana bağımlı diyemeyiz.Kavramlari karıştırmayın.

Tıpkı Fenerbahçe tutkumuz gibi her şey dozunda çok şükür.:)
İşte benim savunduğum düşünce buydu

Arkadaşlar siz olayı farklı mecralara çekiyorsunuz.Bagimililik ciddi mesele.Siz boş zamanlardaki zevkinizi anlatıyorsunuz.Böyle her oyun oynayana bağımlı diyemeyiz.Kavramlari karıştırmayın.

İşte benim savunduğum düşünce buydu
Konuyu açarken benim vurgu yaptığım durum da keyif için oynayanlar değildi ve elbette kumar gibi oyun da insanların tüm hayatını etkileyecek şekilde bağımlılık yapabiliyor.

Ya bazı arkadaşlar goy goy yapıyor.Fakat ben düşüncemde cididiydim.Her neyse herkes kendi bildigince doğrudur deyip konuyu kendi açımdan kapatıyorum.

ne oynuyodun abla 92 yılında? pong mu...
Yeterince arkadaşlarını eğlendirdin.Eminim ödülünü de aldın.Şimdi fikirlerime karşı bir tezin varsa yazımı alıntılamaya devam et.Aksi halde pratik zekânı kendine sakla.Kapiş...

Yeterince arkadaşlarını eğlendirdin.Eminim ödülünü de aldın.Şimdi fikirlerime karşı bir tezin varsa yazımı alıntılamaya devam et.Aksi halde pratik zekânı kendine sakla.Kapiş...
papatya-cayi-faydalari_1.webp

Konuyu açarken benim vurgu yaptığım durum da keyif için oynayanlar değildi ve elbette kumar gibi oyun da insanların tüm hayatını etkileyecek şekilde bağımlılık yapabiliyor.
Cansın ya sen:bahar: Kuzum ben buna vurgu yapmistim..Fakat gördüğüm kadarıyla forum eskisi kadar fikirleri ciddiye almıyor.Senin ne demek istediğini gayet farkında olarak yorum yapmıştım.Fakat işi gündelik eğlence sınırlarına taşıyıp işi yokuşa sürmek isteyenler var.Her neyse beni anlayan elbette anladı :)

sana yanığım ama bu ateşii harlamaaa, NALAAAN…
Ahahahah bu hayra alamet değil kuzu.Aman ha tehlikeli sulardasın:D Erkek arkadaşım duymasın ahahaha

İşte zevkine oyun oymakla,oyuna bağımlılık farklı şey benim demek istediğim.Aslinda toksik dediğin kişiler benim bağımlı diye tarif ettiğim, kişilik bozukluğu olanlardi.

işte toplum genelinde günde 2-3 saat oyun oynayan ile günde 6-7 saat oyun oynayanı ayıran bir tanım yok sizin ki gibi. oyun bağımlısı dendiğinde oyun oynamayı seven hobisi bu olanları kapsıyor. millet en azından bunu işaret ediyor. sigara bağımlılarında günde 1 paket sigara içen ile günde 5 paket sigara içeni ayırmadığı gibi. o yüzden oyun bağımlılarının tamamına asosyal gözüyle bakılıyor. benim benzetmem de oydu kitap okumayı seven gunde 2-3 saat zaman ayırıp kitap okuyan birine bağımlı ve asosyal denmiyor konu oyun olunca deniyor.

yanlış anlaşılmışız neyse.

işte toplum genelinde günde 2-3 saat oyun oynayan ile günde 6-7 saat oyun oynayanı ayıran bir tanım yok sizin ki gibi. oyun bağımlısı dendiğinde oyun oynamayı seven hobisi bu olanları kapsıyor. millet en azından bunu işaret ediyor. sigara bağımlılarında günde 1 paket sigara içen ile günde 5 paket sigara içeni ayırmadığı gibi. o yüzden oyun bağımlılarının tamamına asosyal gözüyle bakılıyor. benim benzetmem de oydu kitap okumayı seven gunde 2-3 saat zaman ayırıp kitap okuyan birine bağımlı ve asosyal denmiyor konu oyun olunca deniyor.

yanlış anlaşılmışız neyse.
Bu konuda sana katılmıyorum.Eğer öyle bir fark olmasaydı teknoloji bağımlılığı gibi bir terim ortaya atılmazdı.Bağımlık fiziksel ve zihinsel olarak bir şeye karşı kontörsuz davranış biçimidir.Buradaki konu içinde bulunduğumuz anı ne derece kontrol edebiliyoruzdur.Kitap okumak belli kontrol çerçevesinde hobi veya değerleme an biçimidir diyebiliriz.Eğer bir eylem kişiyi toplum dışına itecek kadar kontrol dışında ilerliyor ise ona bağımlılık denebilir.Bağımlılık, kişinin normal hayat akışına bile engel olan onu düşünmekten kendini alikoyamadığı bir haldir.Kişi dış dünya ile bağını kesip bir ekrana haps olmuşsa buna bağımlılık denebilir.Fakat günün belli saatlerinde vakit geçiren herkes bağımlıdır diyemeyiz.Bağımlılık,bir şeye karşı konulmaz bir arzu içerir.Yani benim düşüncem bu yönde.

Günlük yaşamını etkiliyorsa bağımlıdır işte
Boş zamanlarını oyunla değerlendirmek farklı günlük rutin işlerini aksatıp oyunda zamanını öldürmek farklı
Nalan Hanım 2. Örneğe dikkat çekmek istemiş

bağımlı olan bağımlılığını kabul edebiliyor mu acaba...
amaan bağımlıysa da kendine diyeceğim ama yanından birileri kaçırılsa ruhu duymayacak kişiler varmış :d yapmayın bu kadar, oyunla kırmayın kafayı çocuklar...

Bu konuda sana katılmıyorum.Eğer öyle bir fark olmasaydı teknoloji bağımlılığı gibi bir terim ortaya atılmazdı.Bağımlık fiziksel ve zihinsel olarak bir şeye karşı kontörsuz davranış biçimidir.Buradaki konu içinde bulunduğumuz anı ne derece kontrol edebiliyoruzdur.Kitap okumak belli kontrol çerçevesinde hobi veya değerleme an biçimidir diyebiliriz.Eğer bir eylem kişiyi toplum dışına itecek kadar kontrol dışında ilerliyor ise ona bağımlılık denebilir.Bağımlılık, kişinin normal hayat akışına bile engel olan onu düşünmekten kendini alikoyamadığı bir haldir.Kişi dış dünya ile bağını kesip bir ekrana haps olmuşsa buna bağımlılık denebilir.Fakat günün belli saatlerinde vakit geçiren herkes bağımlıdır diyemeyiz.Bağımlılık,bir şeye karşı konulmaz bir arzu içerir.Yani benim düşüncem bu yönde.
bende aynı şeyi söylüyorum. ben oyun oynamayı seven herkes bagımlıdır demiyorum toplumda böyle bir fikir var o yüzden senin de oyle dusunup herkese oyun bagımlısı dedıgın ıcın yorum yaptıgını dusunup cevap vermıstım. o yuzden yanlıs anlasılmısız dedim.

Geri