Olayı fazla dramatize ederek savunduğun temelsiz argümanı alkışlarlar eşliğinde yazmanı anlıyorum.
Belki dar bir alanda sıkışıp kendini ifade edebileceğin ortak arkadaş grubunda olmak snei güvenli ve huzurlu yapabilir.Bu senin kendinle olan iç devinimindir.
Fakat gerçek şu ki,kitap okumakla bir oyun aynı kefeye giremeyecek kadar haksız bir karşılaştırma olur.Kitap okumak kişisel gelişimi son derece ileriye taşırken, oyun sadece dar alanda ve kısıtlı ortamda,, kısmi yaratıcılık dışında ve kısıtlı düşünceler ile bir hedefe yönelmektedir.Oysa kitap okumak kendine dönmek, geniş bir bakış açısı kazanmak, fikir dünyalarını keşfetmek, düşünmeyi yeniden şekillendirip öğretmek, farklı kişilik ve farklı tutumları öğrenip kendince içsellestirnek,dar bir alandan geniş bir dünya havuzuna dalıp,dipteki görünmeyen yeni şeyleri keşfedip ve bunu parçalara bölüp yeniden sentezleyen bir bakış açısı yaratmaktadır.
Kitap okumanın ve oyunun tek ortak yönü bana göre sadece hazdir.Biri hazzı kısmi güdüsel ihtiyaçlar doğrultusunda yaşarken, diğeri bütüncül ihtiyaçları karşılamak için yapılır.Tabiki bu benim fikrime göre sana göre anlam değişir.Cunku bu bir bakış açısıdır.