Osmanlı'nın atası olarak bilinen Süleyman şah Şii miydi?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Hindistanda türk sultanlarından islamiyet harici dine girenler de olmuş örnek ekber şah hristiyanlık hinduizm bramanizm ve islamiyetten bazı kısımlar alıp ilahi din diye bir din uydurmuş islamı yaşamayı yaşaklamışdır imamı rabbani hazretleri yazılarıyla bu dine karşı mücadele etmişdir hapse girmişdir
Sanki İmam rabbani, şamanizm, hinduizm, brahmanizm, budizm, maniheizm, zerdüştlük gibi eski inançlardan kopya çekmemiş.. Göğe yükselmek ve babadan oğula halife tayin edilmesi gibi adetlerin şamanlar tarafından uygulanması, Hint ve eski Roma inanışında olduğu gibi Allah2in dünyaya bir ışık kümesi şeklinde inip bu şahsın bedenine hulul etmemiş...
Kimse kimseyi kandırmasın!
Mektubatlarında apaçık belirtilmektedir..

Osman Gazi'nin babasının ismi Ertuğrul Gazi, onun babasının ismi ise Gündüz Alp'tir.

Yani Osman Gazi'nin dedesi Gündüz Alp'tir.

Manipülasyona lüzum yok.
Vayyy! Kimler teşrif etmiş. Graham Fuller hocama saygı ve sevgilerimi ilettiniz mi?
İletmediyseniz küserim vallahi!

Sahi Ca'ber kal'asının önünde defin edilen, ''Mezar-ı Türk'' olarak bilinen osmanlının atası sizce kim olabilir.
Arıca, Gündüz alp, Ertuğrul'un babası değil kardeşidir, Graham fuller hocama bunu böyle bildir. seni sınamasın!

Baba İlyas torunu Aşıkpaşazade bir adıylada derviş Ahmet aşıki Osmanlı'nın atası Süleyman şah için daha neer söylüyor bakalım:

''Süleyman şah gazi hayli bahadırlıklar etdi. Bu Rum'un dağlarından ve derelerinden incindiler. Göçer evlerin davarı dereden ve depeden incinür oldu. Gine Türkistan2a azm ettiler. geldükleri yola gitmediler, vilayet-i Haleb2e çıktılar. Andan caber ksalasının önüne vardılar. Ve ol arada Fırat ırmağı önlerine geldiler. geçmek istediler Süleyman şah gaziye eyitdiler: ''Hanım! biz bu suyu nice geçelüm'' dediler. Süleyman şah dahi atın suya depti. Önü yarimiş. At sürcdü. Süleyman şah suya düştü. Ecel mukardermiş''
Anadolu selçukluları sultanı süleyman şah'da Halep önlerinde sehri kuşatması ve çıksan savaşta öldüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. Aşıkpaşazade burada siyasi davranıyor. Ya da yanliş naklediyor.

Vayyy! Kimler teşrif etmiş. Graham Fuller hocama saygı ve sevgilerimi ilettiniz mi?
İletmediyseniz küserim vallahi!

Sahi Ca'ber kal'asının önünde defin edilen, ''Mezar-ı Türk'' olarak bilinen osmanlının atası sizce kim olabilir.
Arıca, Gündüz alp, Ertuğrul'un babası değil kardeşidir, Graham fuller hocama bunu böyle bildir. seni sınamasın!

Önce biraz öğren :)

tarih1.jpg

tarih3.jpg

Osman bin Ertuğrul bin Gündüz Alp.

o dönemin tarihi 100 150 sene sonra yazılı hale geliyor bir çok şey tedaylı bilinmiyorken adamın şii olup olmadığını tartışacaz şaka gibi

binlerce kez söyledim yine söylemeye devam edeceğim geçmiş için o öylemiydi bu böylemiydi tartışmalarının içine edeyim yüzyıllardır kahve dedikodusu gibi tartışmadan usanmadık

Atatürk müslümanmıydı şu padişah içki mi içerdi bu esrar mi içerdi bu kokain mi çekerdi şu sahte dincimiydi şu sünnetsizmiydi Vahdettin hainmiydi İsmet abim masonmuydu öyleydi de böyleydi de ulan!

Osmanlı kimin atası

o dönemin tarihi 100 150 sene sonra yazılı hale geliyor bir çok şey tedaylı bilinmiyorken adamın şii olup olmadığını tartışacaz şaka gibi

binlerce kez söyledim yine söylemeye devam edeceğim geçmiş için o öylemiydi bu böylemiydi tartışmalarının içine edeyim yüzyıllardır kahve dedikodusu gibi tartışmadan usanmadık

Atatürk müslümanmıydı şu padişah içki mi içerdi bu esrar mi içerdi bu kokain mi çekerdi şu sahte dincimiydi şu sünnetsizmiydi Vahdettin hainmiydi İsmet abim masonmuydu öyleydi de böyleydi de ulan!
Bu konuları genellikle atalarından nefret eden tiksinen avrupa medeniyetine özenen kişiler açıyor

Önce biraz öğren :)

tarih1.jpg

tarih3.jpg

Osman bin Ertuğrul bin Gündüz Alp.
Konuyu bir oraya bir buraya çevirmek bizlere bir şey kazandırmaz Aşıkpaşazade tarihinde Güzdüz Alp'in Ertuğrul'un kardeşi değil oğlu olduğu rivayet edilir. Bu konuda kesin bir kanıya varamayız. Konumuz da bu değil.
Biz Anadolu Selçuklu devletinin kurucusu olan Süleyman Şah'ın Osmanlının'da atası olup olamayacağını tartışıyoruz. benim iddiam bu ikisinin aynı kişi olduğu yönündedir çünkü Aşıkpaşazade Osmanlının atası kabul edilen Süleyman şah'ın, ''vilayet-i Halep çıktılar'' demesi ve onu ''Ca'ber kal2asının önüne defn etdiler'' ifadeleri ve de Anadoluya ilk onlar ayak bastılar gibisinden sözleri birbirine uyuyor.
Anadolu Selçuklu Devleti kurucusu da Halep'i kuşatmış ve orada şehit olmuş. Selçuklu Tarihi konusunda otorite diyebileceğimiz tek tarihçi olan Osman Turan bu konuda:
''Süleyman Şah bu hareket haberini alınca Tutuş'a doğru ilerledi. İki ordu haleb'in üç mil yakınında ''Ayn saylam mevkiinde'' 5 haziran 1086 (18 sefer 479) günü karşılaştı'' (İbn Müyesser, Ahbar Mısr, nşr. H. masse Kahire 1919, s. 38 )
halep tarihçisi İbn ül Adim tarih II s. 97 de: Süleyman şahın cesedinin ölüler arasında bulunduğunu ve ancak Tutuş'un: 'Selçuk oğullarının ayakları birbirine benzer' ölüsünün tanındığını belirtir.
Ayrıca Tutuş'un şu sözleri iki selçuklu ailesi, Arslan yabgu ve mikail oğulları arasındaki münasebeti göstermek bakımından kayda şayandır. gerçekten o: ''Sizlere zulmettik, sizleri uzaklaştırdık ve öldürdük'' sözlerini söyledikten sonraçok üzüldü ve gözyapşlarını sildi. Naşını nefis bir kefene sararak cenazesini kaldırdı ve onu bir yıl önce Müslim'i gömdüğü Haleb kapısında defnetti.'' (Osman Turan Tutuş hakkında bak. Selçuklular tarihi s. 163-164)
Aşıkpaşazade de Süleyman Şahın Fırat'ı geçerken öldüğünü ve mezarının Haleb kale kapısının önünde olduğunu belirtiyor. Osman Turan'da Haleb kapısının önünde olduğunu belirtiyor.

Halil İnalcık'da ''Devlet-i Aliyye''adlı eserinin 11. sahifesinde: ''Eski menakıpname rivayetinde, Selçuklu Kutalmışoğlu Süleyman Şah; Osman'ın dedesi olarak benimsenmiştir'' şeklinde bu konuya açıklık getirir.

Sizin maksadınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, sirf mezhepsel ve siyasal bir pencereden baktığınızdan sebep kendinize ayrı bir ata yaratma derdindesiniz.

Bu bakış açınızı değiştirmediğiz takdirde sizinle bir yere varamayız..
teşekkürler..

Konuyu bir oraya bir buraya çevirmek bizlere bir şey kazandırmaz Aşıkpaşazade tarihinde Güzdüz Alp'in Ertuğrul'un kardeşi değil oğlu olduğu rivayet edilir. Bu konuda kesin bir kanıya varamayız. Konumuz da bu değil.
.

Haha cevap veremeyince konuyu başka yere getiren ben olmuşum :)

Kardeşi diyen sendin ben değil :)

Osman Gazi'nin bastırdığı sikkede Ertuğrul Gazi'nin babası olduğu yazıyor ama bu da yetmiyor adama :) Dediğim gibi sen evvela biraz öğren sonra bana cevap vermeye çalışırsın göz göre göre yazan şeyleri de inkar etme :)

Türklerde bir gelenek vardır doğan oğullarından birine babasının ismini verirler illaki osmanlıya düşmanlık edeceğim diye inat etmeyelim.Dünyada ecdatına bu kadar düşmanlık eden karalamak için özellikle araştırma yapan ikinci bir millet yok

Haha cevap veremeyince konuyu başka yere getiren ben olmuşum :)

Kardeşi diyen sendin ben değil :)

Osman Gazi'nin bastırdığı sikkede Ertuğrul Gazi'nin babası olduğu yazıyor ama bu da yetmiyor adama :) Dediğim gibi sen evvela biraz öğren sonra bana cevap vermeye çalışırsın göz göre göre yazan şeyleri de inkar etme :)
Konumuz Osmanlının atası Kutalmışoğlu Süleyman Şah ve onun dini ve siyasi kişiliği..
Bu konuda bir katkı verecek iseniz buyrun!

Konumuz Osmanlının atası Kutalmışoğlu Süleyman Şah ve onun dini ve siyasi kişiliği..
Bu konuda bir katkı verecek iseniz buyrun!

:)

Osman beyin atası Gündüz Alp oluyor hala anlamadın galiba. Birebir delil koyduk ama yetmiyor senin gibilere.

Türklerde bir gelenek vardır doğan oğullarından birine babasının ismini verirler illaki osmanlıya düşmanlık edeceğim diye inat etmeyelim.Dünyada ecdatına bu kadar düşmanlık eden karalamak için özellikle araştırma yapan ikinci bir millet yok
Lütfen konuyu saptırmayın!
Osmanlı'nın atası olan Süleyman Şah konumuz...onun siyaseti ve Şii Fatimi devleti ile olan dini münasebetleri. Bu konuda bilginiz varsa paylaşınız.

Yoksa bırakın bilenler yazsın!

Efenim Süleyman Şah şii miydi ?
Efenim Sultan Abdülaziz yurt dışına çıktığında yanında abdest suyunu götürür müydü ?
Efemin Falanca evliya su üstünde namaz kılar mıydı ?

Bu arada efenim elin gavuru Mars'a koloni kuruyor ..

Osman beğin bastırdığı para bile dedesinin ismini veriyor daha ne diyelim bulunan paraya bakarım açıkça dedesinin ismini vermiş

efenim süleyman şah şii miydi ?
Efenim sultan abdülaziz yurt dışına çıktığında yanında abdest suyunu götürür müydü ?
Efemin falanca evliya su üstünde namaz kılar mıydı ?

Bu arada efenim elin gavuru mars'a koloni kuruyor ..

bunu açana diyeceksin osmanlı padişahlarının hepsi sünnidir resmi mezhebi hanefidir hepsi bir tarikata mensupdur hepsinin mürşidi vardır bu kadar açık olanlara şii denilir mi diyelim ki dedesi şii.sonradan doğru yolu bulmuş ehli sünnet olmuşlar önceden atalarımız müslüman değildi elhamdülilah müslüman olduk atalarımın müslüman olmaması bana zarar vermez ahırette hesaplarını kendi verirler

efenim süleyman şah şii miydi ?
Efenim sultan abdülaziz yurt dışına çıktığında yanında abdest suyunu götürür müydü ?
Efemin falanca evliya su üstünde namaz kılar mıydı ?

Bu arada efenim elin gavuru mars'a koloni kuruyor ..

bir söz var keramet hakdır inkar eden ahmakdır bunu inkar edip konu açana söylüyeceksiniz biz uğraşmıyoruz inanıyoruz allahü teala peygamber eliyle mücize yaratmaya kadirse evliyanın elinde keramet yaratmaya da kadirdir mücizeyi ve kerameti yaratanlar peygamberler ve evliyalar değil allahü tealadır

bunu açana diyeceksin osmanlı padişahlarının hepsi sünnidir resmi mezhebi hanefidir hepsi bir tarikata mensupdur hepsinin mürşidi vardır bu kadar açık olanlara şii denilir mi diyelim ki dedesi şii.sonradan doğru yolu bulmuş ehli sünnet olmuşlar önceden atalarımız müslüman değildi elhamdülilah müslüman olduk atalarımın müslüman olmaması bana zarar vermez ahırette hesaplarını kendi verirler

Anlam yetin ne kadar bozuk .. Osmanlı padişahları şii miydi diye açılmamış başlık Süleymanşahın mezhebi sorgulanmış .. Bu arada şia Müslüman değil mi sence ?

bir söz var keramet hakdır inkar eden ahmakdır bunu inkar edip konu açana söylüyeceksiniz biz uğraşmıyoruz inanıyoruz allahü teala peygamber eliyle mücize yaratmaya kadirse evliyanın elinde keramet yaratmaya da kadirdir mücizeyi ve kerameti yaratanlar peygamberler ve evliyalar değil allahü tealadır

Oysa ki asıl ahmak olanlar milleti keramet hileli oyunlarla kandıranlara kul köle olanlardır .. Tuvalet taşının ALLAH ile konuştuğuna inananlardan ya da Gavsın ALLAH'a ültimatom verip " müridlerim girmezse cennete bende girmem " diye anlatanlara inananlardan daha ahmak bir kitle olamaz .. Bir de bana muciz tarifi yapmışsın :) sanki mucizelerin ALLAH'tan gelmediğini sandığımı sanmışsın güldürdün beni ..

Geri