Osmanlıdan Cumhuriyete ve ondan Recebistana doğru...

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü

Aga o seviyeye inip meal getirdiğin için teşekkürü bir borç bilirim. +rep thnx for share

rica ederim, aylar sonra giriş yap'a tıkladım ve bu forum belasına yine bulaştım bıraktığım gibi bulmak muazzam. burası hiç değişmiyor aksdjaf

Onu bilmem ağa ama Can Dündar tutuklandığında Devlet medyadan elini çeksin medya özgürdür diyenlerin, toplumdaki bireyin zamanında baş örtüsüyle bireyin üniversite okumasını engellenmesine birey özgürdür demek yerine "olabilir din ve devlet işleri ayrı tutulması gerek" demesi kadar ironik işte verdiğin örnek
Sence cehalet bence menfaatçilik (:

Yahu bak komiklik o noktada işte. Mesela türban yasağı. Anayasal yada kanunen hiçbir dayanağı yoktu. Hiçbir metinde de böyle bir şey geçmiyordu. Bu sadece o zamanki hükümetlerin uygulamasıydı. Ki bunu safi CHP'ye yığamazsın. Milli ve dindar denilen partiler koalisyondayken dahi uygulanıyordu bu. Bunda CHP'nin suçu ne? Yada senin deyiminle o zihniyetin?

Bunun tartışılacak bir tarafı yok ki. Herkes türbanla üniversiteye de girebilmeli, basın da rahat rahat istediği haberi yapabilmeli.

Eğer diyorsan ki senin bahsettiğin gibi çelişkili yaklaşımları tartışalım, bunun da tartışılacak bir yanı yok. Tartışmak salakça olur yani. Kitlesel çıkar gözetmelerin yada cahilliğin yada taraflı yaklaşımların nesini, niye tartışalım? Vakit kaybından başka bir şey değil. Yanlışın üzerinde durmaya ne hacet, yok edebiliyorsan yok et.

O seviye indiğin derken bize seviyesiz mi demek istedin yoksa farklı bir şey mi ?

Sümme haşa ve kella.

Seviyesiz çok ağır bir itham, genelde karakterle ilgili söylemlerde kullanılır toplumumuzda. Ben Türkçe dil bilgisi ve metafor kurma açısından ele almıştım sadece. Teşbihte hata olmaz.

AOG affına sığınarak konu dışında küçük bir not bırakmak istiyorum.

Arpes, bilgili olduğunu varsayıyorum. Beni sakın yanlış anlama ama -sana göre- bilgisiz olduğunu düşündüğün kişiler için küçük dürücü ithamlarda bulunmadan da açıklama yapabilirsin. Bunu yetkimden bağımsız, aynı zamanda bu forumun bir üyesi kimliğimle rica ediyorum. Dilersen benim son siyasi içerikli mesajlarımı örnek alabilirsin.

Mesajımdan rahatsızsanız da kaldırtabiliriz.
İyi tartışmalar.

AOG affına sığınarak konu dışında küçük bir not bırakmak istiyorum.

Arpes, bilgili olduğunu varsayıyorum. Beni sakın yanlış anlama ama -sana göre- bilgisiz olduğunu düşündüğün kişiler için küçük dürücü ithamlarda bulunmadan da açıklama yapabilirsin. Bunu yetkimden bağımsız, aynı zamanda bu forumun bir üyesi kimliğimle rica ediyorum. Dilersen benim son siyasi içerikli mesajlarımı örnek alabilirsin.

Mesajımdan rahatsızsanız da kaldırtabiliriz.
İyi tartışmalar.

Niye sizi örnek alayım? Her insanın karakter ve üslubu kendine has olmalıdır. Kimseyi küçük düşürmüyorum. Küçük düşürebilmek için önce yüksekte olmaları gerekmez mi? Benim işlevim bir nevi ayna olmak. Hiç çirkin olduğunuz için aynalara kızdınız mı?

Mütevazilik erdemliktir. Erdemlik bekliyorum sadece. Küçük düşürmeler haricinde metinleri kendiminkilere benzettiğim için bunu söylemek istedim. Başka bir konuda karşılıklı tartışabilmek güzel olurdu. Ama tavırlar bu şekilde devam edecekse zor tabii.

Koca bir tarihi kapatıp yeni bir tarih açmak diktatörlükten başka ne ile yapılabilir ki?

babamızın anamızın çocuğuyuz elhamdulillah (:
asgsgj ne komik lan bu

Bu kelimeyi Ahmet Altan kullandı. İlk duyduğumda çok gülmüştüm. :D
Komik bir kelime. . Hemde çok komik. . Ahmet Altan da sevdiğim bir yazardır ancak orada aslında ironi yaptı çoğu bunu anlamadı :)

Ben o tarz bir şey olacağını sanmıyorum. Ülkenin durumunun çok iyi olmadığı doğru, hukuk sayısız kez ihlal edildi, doğru ama o kadar da değil :)

Bu tartışmayı yersiz ve gereksiz buluyorum. Cumhuriyet şuan yıkılmayacak kadar güçlüdür. Halk neden egemenliği kendinde iken bir başkasına versin ki zaten? Bu mantıksız, olmaz. Asıl konuşulması gereken şu olmalıdır: İkinci Cumhuriyetçiliğin ne kadar yakınında ve uzağındayız?

Ülke AB ve demokratikleşmeden git gide uzaklaşırken, barış umudunuzu da yitiriyoruz her geçen gün. Bence asıl konuşulması gerekenler bunlar. Yoksa Recebistan ne ya :D İsmi bile komik. Ak Parti içinde bile bunu kullanan kişi olduğunu sanmam. Olsa olsa iyi bir şaka olur. .

asdf. .

Arkadaşlar tarihimizi tamamıyla benimsemek varken neden Osmanlı ve Cumhuriyet ayrımına sokma gayretinde olduğumuzu ben hala anlamış değilim.

Atatürk hakkında diğer ülkeler nasıl güzel sözler söylediyse, Napolyon,Zeydan, Truhelka vb isimler de Osmanlı padişahlarını övmüştür. O yüzden diğer ülkelerin cumhuriyeti öven sözleri daha fazla gündemde diye cumhuriyeti ön plana getirmek yersiz olur. Şuan cumhuriyet rejimi altında yaşıyoruz. Yemek yediğimiz kaba da tükürmemeliyiz.

Çok bilen, seviyeme düşecek varsa, beklerim. (?)

Geri