Osmanlıdan Cumhuriyete ve ondan Recebistana doğru...

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Hep sorardım kendi kendime Cumhuriyet kurulurken kendilerini Osmanlıya bağlı his eden insanlar acaba ne düşünüyorlardı... Sanırım şuan kendim ne his ediyorsam o...

AKP kendine tek adam sistemi kurmaya çabalıyor... ve buna çok kızgın ve bir o kadar da çaresiz kendimi his ediyorum... Çaresiz çünkü Cumhuriyet vatandaşı olan bu millet yüzde elliden fazlası AKPye oy veriyor...

Durup izlemekten başka çarem yok... kızgınlığım bu yüzdendir...

Erdoğanın arkasından, Damat yetişiyor, Bilal yetişiyor, Sümeye yetişiyor... Ülkeyi devir almaya hazırlar...
Bu halk toz kondurmuyor onlara...

Demek Osmanlıya bağlı olan insanlar kendilerini böyle his etmiş olmalılar...
Direnenlerde çıkmış... Onları Atatürk bir kaç bahanelerle astırmış, bastırmış, ürkütmüş... ülkeyi terk edenler bile olmuş...

Paralelikler var galiba... Kaçanlar, ürken, susanlar var... şuan asılan yok ama onların yerine mapushanelere düşen çok... davalarla ürken çok... Aydın Doğan bile yandaş olmuş düşünebiliyormusunuz bunu...
Yakında Aydın Doğan sanırım Hilton arazisi üstünde arzuladığı resistansı yapabilecek... Yaparsa şaşırmayın diye yazıyorum...

Demek bir devrin çöküşü böylemiş... walla düşündükçe kendimi kötü his ediyorum...
Ama Cumhuriyetimizde başkasını da hak etmiyordu...
Düzeltelim diye uğraşırken kendi kendine çöküşünü hazırladı... Maalesef...

Ben de hep aynı şeyi düşünmüşümdür zaten.
O zaman da halka sorulmamış ve hatta doğuda yaşayan insanlara bile toprak sözü verilmiş, sonra vazgeçilmiş filan. Zor dönemeçler. Bugün aynısının tersinin yaşandığı doğrudur.

Ama ben Cumhuriyet'in bırakılacağını düşünmüyorum.

Şehrin azizleri diye bir film vardı ve çok sevdiğim bir repliği bir bakın :)

Bu dünyada iki tür insan var: Biri konuşan tür, diğeri de yapan tür. İnsanların çoğu sadece konuşur, tek yaptıkları budur. Ama sözün bittiği noktada dünyayı değiştiren yapanlardır. Yaparen bizi de değiştirirler, bu yüzden de onları asla unutmayız. Siz hangisisiniz? Sadece konuşuyor musunuz yoksa yerinizden kalkıp bişeyler yapıyor musunuz? Çünkü inanın bana geri kalan ne varsa kahve dedikodusundan başka bişey değil.

yani bazıları sadece konuşur ama hiç bi halt yapmaya da yürekleri yoktur kalk bir şey yapalım desen susarlar ah ah konuşarak bir şey değişmez yada muhalefet olarak en zaman anlaşılacak bu

Atatürk zamanında yüzlerce belki binlerce kişi asıldı veya farklı sebeplerle gizlice öldürüldü. Sebebi ise bir düzen kurmak, herkese yeni sistemi öğretmek vs denildi. Şimdi bunlara ses çıkmıyor ?

Diğer bir konu ise Atatürkün osmanlı askeri olması :) Osmanlıyı beğenmeyenler nasıl olurda Osmanlıda eğitim alan bir askeri beğenir ?

Buradan sizede sesleniyorum. Eyyyy laikliğin çoğu avrupa ülkesinde olduğunu sanan kişiler :) Laiklik 200 küsür ülkenin bir elin parmağını geçmediği kadardır.

Atatürk , sistemini kurmak için, binlerce kişiyi astı,öldürttü..
Ama ona diktatör denmedi!!!
Denmiyor da!!!!

Bende şunu merak ediyorum; KAVRAMLAR, ŞAHSİYETLERE GÖREMİ ŞEKİL ALIYOR ACABA?

Ben yapınca suç, Sen yapınca oh ne güzel.

Bir millet nasıl yönetilmek istiyorsa, onu seçer.Ve ülkemizde oy ile seçilme diye bişey var.
Zorumuza gitmesin.Yapacak bişey yok.

Atatürk zamanında yüzlerce belki binlerce kişi asıldı veya farklı sebeplerle gizlice öldürüldü. Sebebi ise bir düzen kurmak, herkese yeni sistemi öğretmek vs denildi. Şimdi bunlara ses çıkmıyor ?

Diğer bir konu ise Atatürkün osmanlı askeri olması :) Osmanlıyı beğenmeyenler nasıl olurda Osmanlıda eğitim alan bir askeri beğenir ?

Buradan sizede sesleniyorum. Eyyyy laikliğin çoğu avrupa ülkesinde olduğunu sanan kişiler :) Laiklik 200 küsür ülkenin bir elin parmağını geçmediği kadardır.

Osmanlının çökerken bile böyle büyük bir kahraman çıkartıyor şu fotoya da bayılırım mesela

Yeni%C3%A7eri_Atat%C3%BCrk.JPG

Atatürk , sistemini kurmak için, binlerce kişiyi astı,öldürttü..
Ama ona diktatör denmedi!!!
Denmiyor da!!!!

Bende şunu merak ediyorum; KAVRAMLAR, ŞAHSİYETLERE GÖREMİ ŞEKİL ALIYOR ACABA?

Ben yapınca suç, Sen yapınca oh ne güzel.

Bir millet nasıl yönetilmek istiyorsa, onu seçer.Ve ülkemizde oy ile seçilme diye bişey var.
Zorumuza gitmesin.Yapacak bişey yok.

peki ya şahsiyetler kavramları kendi çıkarlarına göre şekillendiriyor ise?

Var olan sistemi kendi çıkarlarına göre degistirmek diktatörlük değil de ne?
M.kemal ile bunu mu kıyas yapacaksınız ? O halde biraksaymis yıkılmış Osmanlı imparatorluğundan kalan toprakları elin gavuru diye tabir ettikleriniz alsaymis bunu mu istediniz ?
O Osmanlı askeri dediginiz adam Osmanlının yenildiği ayak uyduramadigi sistemi kurmak için uğraştı kendi çıkarı için değil.

Ne bitmeyen acınız var yahu.

Şu an Ortadoğu içinde ki arap ülkeleri gibi değilsek şükür halimize .

Diğer bir konu ise Atatürkün osmanlı askeri olması Osmanlıyı beğenmeyenler nasıl olurda Osmanlıda eğitim alan bir askeri beğenir ?

moruk adam katharina almamış , harem kurmamış , toprak hediye etmemiş , köylünün kanını emmemiş
osmanlıda eğitim almış osmanlının fantazik değerlerini almamış

sen sahibinin fahişe olduğu herhangibi bir kursta eğitim alıp diplomanla ordan en başarılı öğrenci olarak ayrıldığında fahişe olmuş olmassın fahişenin kursunda eğitim almış öğrenci olursun sadece

peki ya şahsiyetler kavramları kendi çıkarlarına göre şekillendiriyor ise?

Değerli Nixie , Bu tavırda muhakkak yanlıştır.Böyle yapan kişiye de, Bencil denir.

Kavramlar, tarih boyunca, asıllarını korudu ve koruyacaklardır.Her ne kadar , birileri kendine göre yorumlasa da, şekillendirse de..

+++++++++
Imzamı atarım bu yoruma.
Ayrıca uyuyan multileri uyandırcaksın haberin olsun şimdiden.

Değerli Nixie , Bu tavırda muhakkak yanlıştır.Böyle yapan kişiye de, Bencil denir.

Kavramlar, tarih boyunca, asıllarını korudu ve koruyacaklardır.Her ne kadar , birileri kendine göre yorumlasa da, şekillendirse de..

Muhakkak yanlis ise size göre ; "bizim zorumuza giden şeyler" M.kemal Atatürk un zamaninda yaptığı şeyler gibi sizinde zorunuza gitmiş olacak ki diktatör diyorsunuz.

Zorunuza gitmesin;

Vatan söz konusu ise gerisi teferruattir.

M.kemal Atatürk

o zaman nasıl bir ironi oluyor bu? hem aslını koruyor hem de birileri kendine göre şekillendiriyor? bana bir tane örnek verebilir misin bunun için hani şu aslını koruyan kavramlardan?

Korkmayın arkadaşlar şeriat gelmez artık.
Bir kere Cumhuriyet'e geçildi. Batı rejimi bu ülkeye tam anlamıyla yerleşti.

Benim ilkokul hayat bilgisi kitabımda "Fes, sarık gibi ilkel kıyafetler kaldırılıp yerine şapka gibi modern giysiler getirildi." yazıyordu.

Neye göre modern, kime göre modern?
Neye göre ilkel, kime göre ilkel?

o zaman nasıl bir ironi oluyor bu? hem aslını koruyor hem de birileri kendine göre şekillendiriyor? bana bir tane örnek verebilir misin bunun için hani şu aslını koruyan kavramlardan?

Değerli Nixie, ben şahıslardan bahsetmem, Kavramlardan bahsederim sadece.Şahıslar geçicidir.Ve kavramlar şahıslara göre tanımlanamazlar.

örneğin, "adalet" kavramı yüzlerce yıl önce ne ise, yüzlerce yıl sonra da, aynı olacaktır.Bu kavramı, işine göre şekillendirenler de çıkacaktır, işine geldiği gibi yoğurmaya çalışanlar da.

Birilerinin kendilerine göre şekillendirmesi, kavramın aslına dokunmaz.
Kavramlar evrenseldir.

M.Kemal'i sevdiğimi söyleyemem ama yiğidin hakkını yiğide vermek gerek ..
Tayyip M.Kemal'in çıkardığı gaz kadar bile olamaz ..

Korkmayın arkadaşlar şeriat gelmez artık.
Bir kere Cumhuriyet'e geçildi. Batı rejimi bu ülkeye tam anlamıyla yerleşti.

Benim ilkokul hayat bilgisi kitabımda "Fes, sarık gibi ilkel kıyafetler kaldırılıp yerine şapka gibi modern giysiler getirildi." yazıyordu.

Neye göre modern, kime göre modern?
Neye göre ilkel, kime göre ilkel?

Korkmak?
Çağa ve zamana ayak uydurmak modernleşme adına adimdir sonuçta.

Evrensel bi modernleşmeden bahsediyor hiç birimiz yöremizi temsil eden yöresel kıyafetleri giyip dolaşmiyoruz diye nereli olduğumuzu mu unutuyoruz ?

Geri