Oruç tutmak fakirleri anlamak ise.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nasıl Namaz spor olsun diye yapılmıyorsa, Oruç'ta bir ibadet. Başka amaçla yapan (sağlık, diyet falan) gerçekten Oruç tutmamış olur. İbadet bir tek Allah rızası için yapılır. Başka beklentiler içine girmeyelim lütfen.

Bana bunu bir açıklar mısın?
Açıklıyorum Ramazan’da şeytan hapse atılırmış madem şeytan içerde bu kadar pislikler neden oluyor nefsin şeytandan farkı yoksa insana ait bir kavram ise o zaman insanla şeytan arasında hiç bi fark yoktur

Açıklıyorum Ramazan’da şeytan hapse atılırmış madem şeytan içerde bu kadar pislikler neden oluyor nefsin şeytandan farkı yoksa insana ait bir kavram ise o zaman insanla şeytan arasında hiç bi fark yoktur

Teşekkürler.

Yabani ile birlikte hurma yemek istiyorum.

Fakirleri anlamak için oruç tutmuyorlar. Bunlar, dini akılcılaştırma çabasının sakat ürünleri.
Hatta daha fenası var. Saatlerce orucun sağlık açısından yararlarını falan anlatırlar.

Hahahahah :)

Tutan tutsun arkadaş sana ne. Ha sen niye tutmuyorsun derlerse o zaman gel bana ağzını burnunu birlikte kırarız

Oruç tutmanın öğretileri, kişi için yükleyeceği anlamlar var elbette. Ben o öğretileri 1-2 gün oruç tutarak öğrenmiştim vakti zamanında. Hızlı öğrenebilen bir yapım var. Fakirliği filan da iyice anladım. Geriye kalan günlerde tutmama gerek kalmadı o nedenle. Tşk.

Her fakir bir değildir arkadaşlar.Yoksullar da var bu dünyada.Eğer geceleri benim gibi dışarıda çok gezerseniz;evsiz kalanları ve soğuktan titrerken ağlayarak etrafa bakan insanları haylice görürsünüz.İslam dini size zorla para yardımı vs yapın demiyor.Kimseyi tutup da zorla evinize getirin demiyor.Madem yardımcı olamıyorsunuz,empati yaparak oruçla da ibadetinizi tamamlayarak bunu lanse edebilirsiniz diyor.Boş boş ateizm düşüncelerinizle şu forumu kirletmeyin daha fazla.Tutanın da kendi insiyatifine kalmış durumdur,tutmayanın da.

Eski konularımın lanetinden kaçamıyorum..

Geri