Oruç tutmak fakirleri anlamak ise.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İslami değerleri küçümseyici dil kullanmak bir hak değil hadsizliktir. Araplaşmak dediğiniz İslam dini evrenseldir ve bütün insanlığa indirilmiştir. Kendilerinin ahlaki değerleri yerleyeksan olmuş batının foseptiğinde boğulduklarının farkına varmayan zavallı bir güruh var.

Nefsi terbiye etmek, ibadet- rabbini tanımak-, verilen nimetlere şükür, yoksulun halinden anlamak ve manevi arınma -bütün duygu,düşünce ve hisleri kötü şeylerden uzak tutmak-.Diye anlamlandırmak daha doğru olur sanki.

**Metnin tamamını okumadım, gözüme ilişen kısım "Özürlü " kelimesinin kullanılmış olması. Engelli bireyler için bu kelimeyi kulllanmamak daha hoş olur. Demeden geçemedim.

Her Ramazanda çıkar böyle dengesizler. İslamı nasıl kötülerim, Allaha Peygamberlerine nasıl hakaret ederim arayışı içinde olan cisimler.
Oruca İmanın şartı diyebilen gerzekler. Suratlarına küreği geçirincede biz kötü oluyoruz. Bizim de sabrımızın sınırı var. Saygısız büzükler

Nefsi terbiye etmek, ibadet- rabbini tanımak-, verilen nimetlere şükür, yoksulun halinden anlamak ve manevi arınma -bütün duygu,düşünce ve hisleri kötü şeylerden uzak tutmak-.Diye anlamlandırmak daha doğru olur sanki.

**Metnin tamamını okumadım, gözüme ilişen kısım "Özürlü " kelimesinin kullanılmış olması. Engelli bireyler için bu kelimeyi kulllanmamak daha hoş olur. Demeden geçemedim.
Aksine bu ayda günahlar daha çok işleniyor tutanda tutmayanda şeytan hapse atılıyormuş peki bu şeytanlıkları kim yapıyor yaptırıyor onada isim bulmuşlar nefs.

Aksine bu ayda günahlar daha çok işleniyor tutanda tutmayanda şeytan hapse atılıyormuş peki bu şeytanlıkları kim yapıyor yaptırıyor onada isim bulmuşlar nefs.

Şahsen bir istatistiğini de tutmadım herhangi bir iddiam da olmadı 'daha az ya da daha çok günah işlenir ' diye. Böyle bir istatistiğin tutulduğunu da görmedim bu sizin kanaatiniz, tartışılabilir. Ancak bu tür konuları tartışmayı da yersiz buluyorum.

Yaptırıyor derken? Iradesiz mi insan? Her neyse. Hapse atılıyor falan bunlar doğru bilgi değil; yani şunu hala ifade ediyor olmanız bile hayret verici doğrusu. İslami konuda doğru bilgiye ulaşmak istiyorsanız Kur'an-ı Kerim var onu kaynak olarak okuyabilirsiniz ya da ilmihaller var. Yani doğru bilgiye ulaşmak zor değilken neden "diyorlar" dasınız anlayabilmiş değilim -daha kolayınıza geldiği varsayımındayım-. Anlamakta ıstemiyorum onu da dipnot olarak geçeyim.

Son düzenleme:
Yılların yanlışıdır şu öğreti. Orucun fakirleri anlamakla alakası yok. Melekleri anlamakla alakası var.

Her sene bu tür konular açıyor artık alışık olmanız lazım..

Yalnız adam hiç hakaret etmeden karşısındakini sinir etmeyi başarıyor bu konuda takdir ediyorum.. .d

Geri