Yabani ben seni anladım da verdiğin örnek ile başlık uyumsuz. Örneğinin uç bir örnek olması bir yana dinden çok tıp ve sosyal bilimlerin ilgi alanına girer.
Genel düşüncelerini bilemem ama Araplar konusunda aynı düşüncede olabiliriz. İslamiyet, Arap ırkçılığının en önemli silahı olagelmiştir. Mısır, Suriye, Irak gibi topraklar Arap değildi. Buralarda köklü kültürler vardı ama Araplaştırılmış topraklar oldular. Türk milleti olarak biz mücadele ediyoruz bununla ama içimizde Arap sevicileri mevcut maalesef. Yalnız bu sevgi platonik. Araplar, Türkleri sev-mi-yor. Birinci Dünya Savaşı'nda Filistin Cephesi'nde görev yapan Falkenhayn bunu bizzat Mustafa Kemal'e de dillendirmiştir. Araplar sizleri sevmediği için komuta bizde(Almanlar) demeye getirmiştir. Günümüzde ise Araplar, Osmanlıyı işgalci gibi görüp isyan ettikleri tarihleri anıyorlar. Hatta Osmanlı'nın en büyük projesi olan Hicaz demiryolundaki trenlere yaptıkları saldırıları günümüzde turistlere tiyatro olarak sergiliyorlar. Suriye topraklarında geri çekilen askerlerimize yaptıkları saldırılar ise unutulmamalı!
Bir yerde dini kurumlar çoğaldıkça orası sefilleşir. Sefiller romanında Victor Hugo'nun buna benzer bir deyişi vardı. Bu konuda din ayrımı yapmıyorum, hepsi aynı.