Orkid firmasının yeni reklam filmi

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 195 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gördüğüm en saçma, en anlamsız reklam. Bizi aşağılayıp bir de bunun üzerinden para kazanmaya çalışan bir taşla iki kuş vuran on numara reklam da bizde ki kafasını kuma gömüp batıdan gelen her şeye biat edenin bundan çıkarı ne? Onu anlayamıyorum

Afganistanda, ırakta, Suriyede ve dünyanın her tarafında Kadınları öldüren ve bombalayan Amerikalılara yakışır bir reklam.

Ulan şiddet ve ölüm derken akla ilk gelen sizsiniz Amerika.

Zira ülkemde ped gazateye sarılmışsa, bu Ülkem İnsanının hayasını gösterir. İğrençlik, alçaklık, falan filan manasına gelmez. Hayadır bu haya. Hani sizde olmayan şey varya!! Başka bişey arama boşuna.

Ben kotexciyim, hayırlı işler.

Ped işine gireceğim.

Ofise yeni yazıcı geldiğinde yarım gün boyunca nereye koyulacagi tartisildi. Arkadaş yanıma gelip "cebine koyayım 2 uzman 1 mühendis 1 müdür yarım gün boyunca yazıcının nereye koyulacagini tartışıyor"

21. yy'da, coğrafi olarak avrupaya açılan kapıda Orkid tartışıyoruz. Vay anasını avradını ya.

Pediniz nasıl olursa olsun sizin tartışmanız iyi olsun
Reklamlar...
Mesele gazete kağıdı bakkal amca meselesi değil iyi izleyin objektif olarak

Procter&Gamble, tek bir ülke seçip, ortalığı ne de güzel karıştırmışsın.

Umarım, buralarda en çok duyduğum, ensest tecavüzleri ve pedofiliyi konu eden bir reklam kampanyası hazırlayıp, biz ABD’deki potansiyel müşterilerine de bir takım pathos taktikleri uygularsın.

Yıl olmuş 2019... ambalaj üzerine koyulup duyarsızlaştıralacak kadar önemsiz bir konu mu bu?
Sigara paketlerinin üzerindeki akciğer fotoğrafı gibi olur sonu :nono:

Son düzenleme:
Anlayacağınız şekilde yazıyorum. Yukarıdaki reklam ben ne satarsam sen de alacaksın mantığıyla hazırlanmış bir reklamdır. Sığırlık burada başlıyor işte. Takım elbise giymiş kurt seni yiyecek diyorum. Aklını başına al gitme o ormana diyorum! Kim bilir belkide kurt kırmızı başlı çocuğun bitmek tükenmek bilmeyen anlamsız çabalarına kızıp onu yemiştir.

aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum ama ben hakaret etmediğim için anlaşamıyoruz galiba. yine de şansımı son bir kez daha deneyeceğim.

reklamı beğenmeyebilirsiniz, bu noktada bir problem yok. problem sizin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmeniz. zor biliyorum ama bu dili değiştirmeniz gerekiyor. kendinizi böyle ifade ettiğinizde yukarıdaki masal bile daha anlamlı görünüyor çünkü.

hala anlamadıysanız artık mecbur bi’ kutu kotex alıp göndericem, napiyim daha.

Son düzenleme:
Reklam zaten satmak ve pazarlamak için yapılan bir şeyken bunu "güzel reklam yaptılar" diye suçlayıcı bir tavırla konuşmak biraz saçma geldi bana. Akılda kalıcılık, tartışma yaratması, toplumu ikiye üçe bölmesi zaten olması gereken bir şey ama kadın üzerinden bunu yapıyorlar diye kadınları korumak isterken öte yandan da "gazete mi kaldı yeeea" diye öyle alan kadınların varlığını yok sayıyorsunuz. Böyle kadınlar var, böyle şeyler hala var. Türkiye'nin her yerinde market mi var ya da market var diyelim o kadınlar markete mi gidebiliyor hadi gitti diyelim bunu alabilecek kadar cesareti mi var? Yok efendim yok. Türkiye'yi sadece yaşadığınız muhit, arkadaş çevreniz, günaydın dediğiniz komşunuz falan sanıyorsunuz herhalde ama öyle bir Türkiye yok işte. Bir de bu gazeteye sarma ve siyah poşete koyma durumları sadece küçük yerlerde olmuyor ki. Zamanında mecbur kaldığım için bakkaldan girip aldığımda Ankara'nın göbeğinde de sarmışlardı. Burada satanlar kadınlara incelik yaptığını düşünüyor çünkü bu durum çekinmesi ve utanması gereken bir şeymiş gibi işlemişler. Oysa bu utanılması ve saklanması gereken bir şey değil, firmaların hep vurguladığı şey de bu zaten. Hayır reklamı seversin sevmezsin o ayrı ama regl olmanın bazı kesimler tarafından "günah" bazı kesimler tarafından "ayıp" bazı kesimler tarafından da "hastalık ve sağlıksız" olarak lanse edildiği bir toplumda asıl hasta olan bu düşüncelerken tam olarak neyi tartışıyoruz? Ilkokulda, lisede regl olduğu günler tahtaya kalkmamak için dua eden kızları falan hiç görmediniz sanki. Birbirinden ped isteyip eteğinin arasına sıkıştırıp utana sıkıla tuvalete koşmamışsınız hiç. Olayı reklamdan saptırmış gibi oluyor ama bu zaten bir sorun ülkede bunu görmezden gelemeyiz. Böyle çarpıcı haberlerle bunu yapmak istemeleri de normal çünkü bu ülkede kadınlar bile kadın cinayetlerinde kendi hemcinslerinde hata arayabiliyor, onları suçlu görebiliyor. Yok kadınlar alıyor zaten hedef erkekler olmalı demek de hata çünkü kadınlar da anlamalı bu durumu. Bu reklamla değişmeyecek elbet ama reklam zaten amacına ulaşmış tebrik etmek lazım o yüzden. Bu konuda da hala ülkede ne kadar sığ düşünen insan olduğunu görmüş oluyoruz. Valla siz çok irdeliyormuş gibi durup da kadınları savunuyor gibi yapmayın. Biz hallederiz onu, halledeceğiz bir şekilde. Market kasalarında gözümüze giren prezervatifler nasıl ar damara zarar vermiyorsa kadının bundan utanmak zorunda olmadan isterse kutlaya kutlaya regl oldum demesi ar damara zarar vermez. Anca gerin durun ortalığı.
Not: Ayrıca Orkid kullanmasam bile bu konuda ben ilkokuldayken de ve hala da regl dönemine gelmiş kızlara bu konuda eğitim veren, bilgilendiren bir firma. O zamanda utana sıkıla dinlerdik, hala utana sıkıla konuşuluyor. Gelecek nesillere hala bir şeyleri aktaramadık demek ki. Kızım olduğu gün ilk aktarım gerçekleşecek herhalde, jujucuğum komşu olalım da böyle gereksiz düşünceler çocuklarımızın etrafında dolaşınca gazeteye sarıp, kolilere koyup başka ülkelere iteleyelim.
Bonus not: Sleepy kullanın, pamuklu pamuklu.
Teşkürler.

aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum ama ben hakaret etmediğim için anlaşamıyoruz galiba. yine de şansımı son bir kez daha deneyeceğim.

reklamı beğenmeyebilirsiniz, bu noktada bir problem yok. problem sizin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmeniz. zor biliyorum ama bu dili değiştirmeniz gerekiyor. kendinizi böyle ifade ettiğinizde yukarıdaki masal bile daha anlamlı görünüyor çünkü.

hala anlamadıysanız artık mecbur bi’ kutu kotex alıp göndericem, napiyim daha.

Benim gibi düşünmeyen insana saygı duymam. Ama saygısızlıkta etmem. Yukarıdaki reklamı savunmak düşünce ,fikir özgürlüğü, ifade özgürlüğü değildir. Alanen aşağılamadır. Eh bu aşağılamayı savunan biri verilecek tepkilere göğüs gerebilmeli. Firma özür mesajı yayınladığına göre konuşacak bir şey yok azizim.

Melodram aşkımsu, ne güzel uzun uzun anlatmışsın. Anlayacaklar mı? Sanmıyorum.
Neyse ki bizim gibi, kadınlığından utanmayan, kız çocuklarını; kendilerini seven, regl olduğunda utanmayan, sizin ar damarınız çatlamış, haya da kalmamış canım dediklerinde 'ne diyor bu değişikler' diye cevap verecekleri şekilde yetiştirecek insanlığı güzel kadınlar var.

Firmanın özür mesajı ile bu konuyu da tartışmaya kapatıyoruz, tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

1571991677-04977d.png

• Beğen
Tepkiler: X
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri