Orkid firmasının yeni reklam filmi

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 194 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O degil de.
Hüma nin actigi konular hep olay oluyo.ddd

Uluslararası bir şirkete vereceğiniz tepkiyi bana veriyorsunuz. Hadi şimdi market kuyruğunda orkit reklamına alet olun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Verilmek istenen mesaj güzel, ülkenin hiç bir itibarı olmadığı için kızmıyorum. Burada ülkenin içinde bulunduğu durumdan bahsediliyor, haksız da değiller.
Forumda yüzlerce kere yazdım, toplumsal normlar bu ülkenin en büyük düşmanı. Bazıları bu ülkeyi süper güç veya çok gelişmiş bir ülke sanıyor galiba.

Şu regl zaafınız sıkmaya başladı artık.
Ama sonucu değişmeyecek şeyler için kendimi yormayacağım.

sen pedlerin gazete kağıdına sarıldığını görmemişsen kesin sarılmamıştır zaten eşek. karar mercii sensin çünkü. bu kafaya inat, öyle sarılmaz böyle sarılır demiştir ve gayet de iyi demiştir.

Gazete kağıdı cinayet detayı güzel fakat, reklam bana baya küçük düşürücü geldi.
Hala saran yerler var denilmiş madem yapıyorsun o zaman kocaman Orkid yazma ambalajın üzerine gazete kağıdı ambalajı kalsın onu alırken de gazeteye saracaklarsa ne anlamı var :d ben hiç görmedim çevrem de saranı eskide de şimdide de , bu biraz oturduğunuz yerle alakalı sanırım.
Bunu da doğru bulmuyorum. Gizli saklı alınıyor, bunu yapanlar zaten fırsat veriyor. Utanılacak bir şey değil. Bu aynı tuvalete çıkmak gibi .
Ay gideyim ellerimi yıkayayım lavabo nerede acaba?
Lan senın yaptığını hepimiz yapıyoruz ne kıvırıyorsun. Ay bana çok saçma geliyr ya böyle şeyler.

Biraz ticari olduğunu düşünüyorum. Doğru veya yanlış orasına karışmam.
Ama bunların amacı kadını önemsemek değil param gelsin derdi. Kimsede kusura bakmasın hiç inandırıcı değil.

Firmaya bakıyorsun, reklama bakıyorsun, içeriğini anlamaya çalışıyorsun sonuç: kaos içinde bulduk yine kendimizi, tebrikler.

valla hic anlam veremedim bu reklama. bakkaldan falan ped alan mı kaldı, ayrıca ben hic bir seye sarılıp verildiğini de görmedim. neyi tartısıyoruz derdimizi s******

Bu reklamlar öyle basit reklamlar değil. Öncesinde uzun uzun çalışılmış, dünyayı cinsiyetsiz bir toplum haline getirmek için feminist, solcu, sosyalist, liberal muhalif kesimleri merdiven yaparak ülkelerin gündemine sokuyorlar. Hijyenik pedin cinsiyetsiz alıcısı mı olur diyeceksiniz? elbette hayır ideolojik bir uydurma. Kendini nasıl hissefiyorsan öylesindir algısı tüm dünyada hızla yayılıyor. Ben erkeğim desen de o pedi popona yapıştıracaklar Geçenlerde bunun ilgili bir şey okumuştum. Tüm dünyadaki Orkit satışlarında kadın sembolünü kaldıracaklarmış.Cinsiyetsiz kullanıcılara ayrımcılık oluyormuş.

Ar damarı diye bir damar vardır. Bu damar çatladığı an her şey normal hale gelir. Bu dünyayı yakalamak, özgürleşmek demek değildir. Kadın olsun erkek olsun başkasının özel olarak kullandığı şeyleri bir başkasının görmesi, ellemesi, dokunması, bakmasıı normal değildir- olmamalıdır.

Bir kadının bundan utanmaması gerekirken- utanma hakkının da olması sizi neden rahatsız ediyor?
Sadece ped için de konuşmuyorum bunu genelleme yaparak söylüyprum. Hatta erkekleri de katarak söylüyorum. Ben iç çamaşırı satan bir mağazada yalnız dolaşmak isterim. Markette kasiyerde duran kızcağıza prezervatifi uzatmak istemem.

Bir kadının bundan utanmaması gerekirken- utanma hakkının da olması sizi neden rahatsız ediyor?
Sadece ped için de konuşmuyorum bunu genelleme yaparak söylüyprum. Hatta erkekleri de katarak söylüyorum. Ben iç çamaşırı satan bir mağazada yalnız dolaşmak isterim. Markette kasiyerde duran kızcağıza prezervatifi uzatmak istemem.

problem sadece üslup değil galiba. biz bunu tartışmıyoruz ki sizinle. düşüncenizi ifade ediş biçiminizdi benim eleştirdiğim nokta. çünkü utanıp-utanmama hakkından bahsederken diğer insanların kendi fikirlerini belirtiyor olmasına tepki vermek komik duruyor açıkçası.

mağazada yalnız dolaşmak elbette hakkınız. tıpkı işletme sahibinin ticari kaygılar güderek sizinle aynı fikirde olmamasının da kendi hakkı olduğu gibi. yani bahsettiğiniz sorunu ne siz çözebilirsiniz, ne de ben. ya erkek kasiyer bekleyeceksiniz ya da hayır kardeşim ben utanıyorum deyip ürünü aldığınız yere koyacaksınız.

sorunlara ışık tutmak amacı mı taşıyor? yedik tabi hep beraber.
bu reklamın amacının aslında ne olduğuna dair tartışmak bile zekama hakaret olur.
hiç iyi niyetli değil.

zaten seni hiç sevmiyordum orkid, inş kotex seni geçmiştir

bu reklamın hangi kısmını beğenmediniz ya ben başarılı buldum açıkçası. böyle bir durum yok denmiş ama küçük yerlerde kadın pedi gazete kağıdına sarılarak satılır, bu bir gerçek. bu arada kotex bence daha başarılı bi marka.

problem sadece üslup değil galiba. biz bunu tartışmıyoruz ki sizinle. düşüncenizi ifade ediş biçiminizdi benim eleştirdiğim nokta. çünkü utanıp-utanmama hakkından bahsederken diğer insanların kendi fikirlerini belirtiyor olmasına tepki vermek komik duruyor açıkçası.

mağazada yalnız dolaşmak elbette hakkınız. tıpkı işletme sahibinin ticari kaygılar güderek sizinle aynı fikirde olmamasının da kendi hakkı olduğu gibi. yani bahsettiğiniz sorunu ne siz çözebilirsiniz, ne de ben. ya erkek kasiyer bekleyeceksiniz ya da hayır kardeşim ben utanıyorum deyip ürünü aldığınız yere koyacaksınız.
Anlayacağınız şekilde yazıyorum. Yukarıdaki reklam ben ne satarsam sen de alacaksın mantığıyla hazırlanmış bir reklamdır. Sorun burada başlıyor işte. Takım elbise giymiş kurt seni yiyecek diyorum. Aklını başına al gitme o ormana diyorum! Kim bilir belkide kurt kırmızı başlı çocuğun bitmek tükenmek bilmeyen anlamsız çabalarına kızıp onu yemiştir.

Molped demek ki kötü bir marka, kotex öneriyor hanımlar. Ama en meşhur olan orkid.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri